Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Мездра обсъждат бюджета за 2016 година

Снимка: Радио ВИДИН Архив

Днес от 10 часа в сградата на общинска администрация в Мездра ще се проведе публично обсъждане на Бюджет 2016 година. Това ще бъде второто обсъждане на бюджета, а първото се проведе в края на ноември м.г. Кметът на община Мездра инж. Генади Събков кани на обсъждането гражданите на общината, кметовете, кметските наместници, юридически лица, представителите на средствата за масово осведомяване, ръководителите на бюджетни звена, общинските съветници и други заинтересовани лица.
Поканата е на основание Закона за публичните финанси и Наредбата за условията и реда за съставяне на бюджетната прогноза за следващите 3 години и за съставяне, приемане и обсъждане на бюджета. Материалите са публикувани на сайта на общината , а могат да бъдат намерени и в Центъра за услуги на гражданите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Големите търговски вериги са готови за еврото

В значителна степен големите търговски вериги са готови за въвеждане на еврото, отчетоха от Сдружението за модерна търговия , което обединява 750 обекта за продажба на хранителни и битови стоки в цялата страна. Пред журналисти във Враца от сдружението прогнозираха, че след обявяване на евентуална дата за приемане на страната ни в еврозоната, за веригите..

публикувано на 05.10.24 в 16:36

Гимназията по туризъм във Видин беше домакин на гости от Румъния

Международна среща, посветена на Европейския ден на езиците -26 септември, и Международния ден на учителя - 5 октомври, се проведе във Видин . Домакин е Професионалната гимназия по туризъм "Михалаки Георгиев", а нейни гости са преподаватели и ученици от Дробета-Турну Северин, Румъния. Във видинската гимназия в момента се изучават руски, френски и..

публикувано на 05.10.24 в 14:59

Група за стари градски песни "Мездрея" на национален фестивал

Изпълнители от Група за стари градски песни "Мездрея" ще участват в Националния фестивал за стари градски и шлагерни песни "В прегръдката на Танголита" . Фестивалът се провежда в Нова Загора и тази година ще е второто му издание. Той има конкурсен характер и в него ще участват непрофесионални вокални изпълнители над 18 години в три категории -..

публикувано на 05.10.24 в 14:43

Сградата на Община Враца ще бъде осветена в зелено

Сградата на Община Враца ще бъде осветена в зелено тази вечер, съобщиха от местната управа.  По повод Европейския ден на донорството и трансплантацията, сградата на администрацията ще бъде  осветена в зелено на 5 октомври от 19:15 часа. Инициативата се осъществява съвместно с Изпълнителна агенция "Медицински надзор" и цели популяризирането в..

публикувано на 05.10.24 в 12:35

Ремонтират улици в община Борован

В Община Борован върви работата по изпълнение на инфраструктурния проект за "Ремонт и рехабилитация на улици в Oбщина Борован".  На 2 септември е открита строителната площадка и ремонтните дейности по населените места. По проекта се предвижда да се извърши реконструкция и рехабилитация на следните улици: село Борован – ул. "Тошка Петрова' ;..

публикувано на 05.10.24 в 10:00

Маркови дрехи за благотворителност ще продават в Монтана

Маркови дрехи на достъпни цени ще се предлагат в Монтана. Идеята е на инфлуенсърките Йоана Димитрова, Ивомила Петкова, Ванеса Кьосина и Симона Колева. Певицата Йоана Димитрова е от Монтана, финалист в популярен музикален формат. В момента Йоана гледа едногодишната си дъщеричка. Подобен базар се организира за първи път в Монтана "Ще продаваме..

публикувано на 05.10.24 в 09:35

Повече от 240 милиона лева са били инвестирани в област Враца

Повече от 240 милиона лева са били инвестирани във Враца и областта от Сдружението за модерна търговия. Организацията обединява едни от най-големите търговски вериги, които притежават над 750 обекта с близо 24 000 служители в цяла България.  Компаниите от сдружението оперират в сферата на бързо оборотните стоки, бяла и черна техника, продукти за..

публикувано на 05.10.24 в 09:16