Какво е да си перфектен в кухнята? Дали е достатъчно да спазваш пропорциите или да намериш съвършената рецепта? Да, разбира се, и това е важно! Но отвъд точността и умелото съчетаване, стои отношението, с което приготвяме храната си. Отношението към продуктите и към тези, които са ги отгледали или произвели. И не само отношението към нас самите, всичко това е част от перфекционизма в кухнята, според кулинарите Бояна Рачева и Борис Тасев. Защото, прекарваме шест години от живота си в хранене и по-добре е те да бъдат приятни. Готвенето е като свиренето на пиано, трябват много упражнения, за да може, когато дойде момента за представлението да си добър и хората да си кажат: „ей, колко е лесно!”. Но трябва да се стараем да правим нещата правилно, защото вниманието към храната е както вниманието към всичко останало. И когато можете, се опитвайте да избягвате компромисите. Не казваме, че трябва да сте луди на тема перфекционизъм в кухнята, но готвенето е уважение към труда на всички останали и към вашия собствен, разбира се.