Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велорали Rocks N’ Roll 2016 - гр. Белоградчик идва!

Трасето за велорали Rocks N’ Roll 2016 гр. Белоградчик е готово!

Видео + галерия със снимки

11
Rocks N’ Roll - гр.Белоградчик
Снимка: Радио Видин

За пета година Велоклуб "Скала" Белоградчик организира традиционното велорали Rocks N’ Roll 2016. Състезанието ще се състои на 17 април 2016 (неделя). Радио ВИДИН е медиен партньор на инициативата.

"Отрано започнахме почистване на трасето, защото е прекалено дълго - 42 километра и 1300 метра положителна денивелация. Почти всеки уикенд чистим терена, маркираме трасето. Започнахме да правим и безшевните шалчета за всички участници, рекламните материали, купи, медали и т.н. Трасето започва и завършва в центъра на Белоградчик. GPS следата от миналогодишното трасе може да изтеглите от сайта на Велоклуб "Скала" - http://clubskala.org/ или направо от този ЛИНК. На половината от състезанието ще има подкрепителен пункт с тонизиращи плодове, течности и сладки неща за хапване. Награждаването ще е около 16 часа в неделя, 17 април. Записването започна вече. Нашето състезание е едно от първите и предполагам, че ще има доста участници. Миналата година, въпреки че имаше четири събития по едно и също време, в Белоградчик имаше 72 участници, като имаше белгиец и американец. Желаещите могат да се запишат на страницата ни във Фейсбук или на електронните ни пощи: clubskala@clubskala.org, madonainn@yahoo.com.

Плакат на велосъстезание Rocks N'Roll 2016
Участниците са разделени в 5 групи: юноши 16-18 години, мъже 19-35 години, мъже 35-45 години, ветерани 45+ години и жени. Най-доброто постижение на 42-километровото трасе е на един ветеран във възрастова група над 55 години- Фьодор Драголов, който миналата година го премина за 3 часа и 10 минути. Нормално го преминаваме за 4-5 часа", обясни Радослав Младенов от Велоклуб "Скала" Белоградчик.


Видео и трасето от миналогодишното състезание

Благодарим на нашите спонсори и медийни партньори: Контактен център "Дестинация Дунав" – Focal Point "Destination Danube" (FPDD), БНР - Радио ВИДИН, Магазини Магнит – Иванов и Нешев Комерс гр. Видин, Обединена Българска Банка, Девин, Велосипеди Кросс, Хан Мадона-Фалковец, Магазин- "Стената", БААТ !



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Драгомир Драганов /с топката/

Драгомир Драганов свири на "Ботев" (Враца) в Пловдив

Драгомир Драганов получи наряд да ръководи следващия мач на "Ботев" от Първа лига. В понеделник, на 23 септември, врачани гостуват в Пловдив на "Крумовград". Срещата е от 20:00 часа на стадиона в квартал "Коматево". Помощници на Драганов в двубоя ще са Христо Хаджийски и Светослав Стойчев. Наряд за четвърти съдия получи Красимир Кръстев, а за ВАР..

публикувано на 19.09.24 в 11:27

Картинг пистата във Враца е затворена заради ремонт

Затвориха картинг пистата във Враца заради ремонтни дейности, съобщи концесионерът на спортното съоръжение. Очаква се след края на рехабилитацията пистата да е преасфалтирана, а зоната за кемпери – модернизирана. Поне от 30 години не е правен основен ремонт на трасето, което след интензивните занимания от последните 2 години започна да дефектира...

публикувано на 19.09.24 в 11:22

Цанко Цанков ще направи втори опит за световен рекорд в река Дунав

Българският плувец Цанко Цанков днес отново ще опита да подобри световния рекорд по най-дълго плуване без прекъсване в река Дунав. Преди дни, в деня на Съединението, 6 септември, Цанков плува над 18 часа и обяви, че е преодолял 108 километра между видинското село Кошава и град Козлодуй. Световната асоциация по плуване в открити води обаче не призна..

публикувано на 19.09.24 в 07:48

Мездренска грация спечели сребърен медал

На завършилия Трети Национален и Международен турнир по художествена гимнастика “Фрезколиад”, който се проведе на 13-14.09.2024г. в гр. София - Зала “София”, взеха участие над 350 гимнастички от цяла България. Възпитаничката на мездренската школа Биляна Петрова в категорията да 12 години завоюва сребърен медал за съчетание „без уред” и бронзов..

публикувано на 16.09.24 в 07:55

Вършец вече има клуб по лека атлетика

За пръв път в спортната история на Вършец учредиха и регистрираха спортен клуб по лека атлетика "Вършец 2024". На официална церемония в многофункционалната спортна зала "Арена Вършец" кметът на общината Иван Лазаров връчи на председателя на новоучредения клуб по лека атлетика Иван Велков удостоверението за регистрация във федерацията. Преди няколко..

публикувано на 15.09.24 в 16:27

"Бдин" допусна обрат в Павликени

"Бдин" Видин допусна обрат и загуби като гост на "Павликени" с 3:4 в най-резултатната среща от третия кръг на Северозападната Трета лига. Бдинци поведоха в резултата с голове на Радослав Захариев в 20-ата и Александър Соколов в 28-ата минута. Домакините обаче изравниха до края на първото полувреме с попадения на Стефан Гинчев и Александър Иванов в 37-ата..

публикувано на 15.09.24 в 15:34

"Локо" Мездра загуби първи точки

Локомотив /Мездра/ не успя да победи у дома  Вихър (Славяново) и  срещата  от третия кръг на Северозападната Трета лига завърши при резултат 1:1, в оспорван и нервен двубой с два червени и куп жълти картони. Гостите отбелязаха първи -  Митко Русанов с глава вкара за 0:1  в 27-ата минута...

публикувано на 15.09.24 в 15:26