Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отличиха млади математици от Враца за постигнати успехи

4
Снимка: ПМГ Враца

На специална церемония ръководството на Природо-математическа гимназия "Акад. Иван Ценов" – Враца награди повече от 70 свои възпитаници за принос в утвърждаването на името и престижа на училището.

Отличия за постигнати високи резултати на национални и международни олимпиади и състезания по математика, физика и астрономия, информационни технологии, математическа лингвистика, история, биология, чужди езици и др. получиха ученици от 5-ти до 12-ти клас. Първи бяха наградени лауреатите от националните олимпиади по история и физика. Това са Калояна Янкова от 12-ти клас, която стана лауреат на олимпиадата по история и цивилизация и Христина Христова, получила лауреатско звание в националния кръг на олимпиадата по физика и астрономия.

Директорът на гимназията Татяна Василева специално благодари на изявените ученици и техните преподаватели по предмети за доброто им представяне, многобройните награди и медали от престижни форуми. Тя подчерта, че именно тези таланти са причината ПМГ "Акад. Иван Ценов" да продължава да бъде най-значимата образователна институция в града и региона.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Започва панаирът във Видин

Видинският панаир започва днес, 23 август и ще продължи до 31 август. Концертната програма включва популярни български и сръбски изпълнители. Тя е подсигурена от дарители както и при предишните издания, посочват от Община Видин. Посетителите ще имат възможност да гледат и изпълненията и на АНПТ „Дунав“, Градски духов оркестър и самодейни състави от..

публикувано на 23.08.24 в 13:00
Снимката е илюстративна

Започва ремонт на водопроводна мрежа във Вършец

Реконструкция на водопроводна и улична мрежа започва във Вършец .  Водопроводът ще бъде ремонтиран в участъка от кръстовището с ул. "Янко Сакъзов" до кръстовището с ул. "Александър Стамболийски" с приблизителна дължина 425 м.  Проектът включва монтаж на три надземни пожарни хидранта и реконструкция на всички сградни водопроводни отклонения...

публикувано на 23.08.24 в 12:30

Пет села в община Видин ще бъдат без вода заради ремонт

Видинските села  Гомотарци , Кошава , Сланотрън , Кутово и Антимово ще бъдат без вода на 26 август , понеделник, от 08:00 до 20:00 часа, съобщиха от "ВиК"-Видин. Водоподаването ще бъде преустановено заради извършване на строително-монтажни работи, изграждане на връзки между новоизграден и съществуващ водопровод и подмяна на спирателни кранове, на..

публикувано на 23.08.24 в 12:11

Воден режим е въведен в четири села в община Мездра

По предложение на „ВиК“ ООД - Враца, със заповед на кмета на община Мездра Иван Аспарухов е въведен режим на водоснабдяване и водоползване в четири съставни села на общината: Лик, Ослен Криводол, Лютиброд и Ребърково, съобщават от общинската администрация. Въведеното режимно водоснабдяване (режим на водоползване) в горепосочените населени места е,..

публикувано на 23.08.24 в 12:05

Двама души са задържани за телефонни измами във Врачанско

Двама жители на плевенското село Бреница, на 22 и 25-годишна възраст, са задържани за две телефонни измами във Врачанско . Потърпевши са възрастни хора от село Хърлец и град Мизия. 83-годишна жена е дала на измамниците 2 500 лева, а възрастен мъж им е предоставил 2 300 лева. Образувани са досъдебни производства. 

публикувано на 23.08.24 в 11:40

Общинският съвет във Враца ще гласува удължаване на социална услуга

Местната управа на Враца иска да създаде специализирана социална услуга „Общностен център за деца и семейства” , която да е делегирана държавна дейност. Темата ще бъде обсъдена във вторник (27 август) по време на редовното заседание на Общинския съвет. В докладната си до местните съветници заместник-кметът Александър Владимиров припомня,..

публикувано на 23.08.24 в 11:20

Пожар горя в село Покрайна

Голям пожар горя в  село Покрайна , община Видин. Огнената стихия е засегнала стар склад на фирма „Олимекс“ в селото, информира Валентин Маринов , кмет на населеното място: "Имаше опасност за други постройки покрай него. Пожарникарите пристигнаха много бързо. Благодарение на тях се овладя пожарът. И страхотна организация от страна на органите на..

обновено на 23.08.24 в 10:05