Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да помогнем на Мая да намери Фелипе

Снимка: Мая Личева, личен архив

13-и ден Мая Личева продължава да търси своя домашен любимец- джак ръсел териера Фелипе.

Той изчезна на 25 юни в Монтана, по време на спортната инициатива "Активна събота", която се проведе в парк "Монтанезиум".

От тогава кампанията по издирването на Пипо, както галено го нарича Мая, не спира- включват се много нейни приятели, познати, има страница във Фейсбук. Хиляди потребители на социалната мрежа помагат като разпространяват информацията за издирването на кучето. Разлепени са обяви в Монтана, а Мая Личева и нейни приятели са обиколили града и близките села в търсене на джак ръсел териера, който все още липсва.

Обявена е парична награда от 1000 лева за изгубеното куче. Хора се обаждат и споделят противоречива информация. Вчера, например, човек се обадил да каже, че видял моторист да пъха търсеното куче в торба.

СнимкаМая Личева е от Пловдив. Вчера се е прибрала от Монтана без Пипо. Казва, че няма да се откаже да търси Фелипе. И обещава, че няма да повдига обвинения на човека, който е прибрал кучето й, само да й го върне.

Ако имате информация и може да помогнете на Мая да намери Пипо, може да се обадите на нейния телефон- 0878 61 64 50, да пишете на нейния профил във Фейсбук или в групата "Да помогнем на Мая и Пипо".

Още за историята на Мая и Пипо ще ви разкажем утре в следобедния блок "Цветовете на деня".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Предстои придвижване на личен състав и военна техника през Северозапада

Личен състав и военна техника от Въоръжените сили на Република Полша ще преминат по републиканската пътна инфраструктура на 18 септември 2024 г. от ГКПП Видин през София до ГКПП Кулата във връзка с участието им в учението на НАТО „Ramstein Flag - 24“, съобщават от Министерството на отбраната. Автоколоната ще премине обратно по същия..

публикувано на 18.09.24 в 11:33

Половин Вършец е без вода заради ремонт на водопровод

Половината от жителите на Вършец днес и утре остават без вода. Причината е реконструкция на главен водопровод. Общо 36 часа без питейна вода остават от днес половината от живеещите във Вършец. През това време ще бъде подменен водопроводът по булевард „България“, с дължина към 20 метра. На 13 улици в града няма да имат питейна вода от днес до утре..

публикувано на 18.09.24 в 11:02

Видинският театър представя криминална комедия

Видинският драматичен театър ще постави днес, от 19:00 часа, криминалната комедия "Убийство в първа класа" . Режисьор на спектакъла е актьорът Евгени Будинов. На сцената ще играе целият състав на видинския драматичен театър, обясни директорът на културната институция  Кирил Кирилов . "Няколко души се срещат в едно купе на един влак и се оказва, че..

публикувано на 18.09.24 в 10:20

Дни на гръцката култура започват във Враца

Гръцка култура , музика и кулинарни изкушения очакват жителите и гостите на Враца в следващите дни. В рамките на 135-тото издание на Врачанския есенен панаир, от 19:30 часа днес, 18 септември, на панаирната сцена пред стадиона е предвиден концерт на известната гръцка певица Ирини Пападопулу, обясни за Радио ВИДИН Радосвета Крумова , главен експерт..

публикувано на 18.09.24 в 09:54

"Ел Би Булгарикум" и синдикатите подписаха нов колективен трудов договор

Нов колективен трудов договор подписа ръководството на държавното млекопреработвателно предприятие "Ел Би Булгарикум" и представителите на всички синдикални дружества, съобщават от компанията.  Договорът е за следващите две години и е следствие на поетите от министъра на икономиката и индустрията д-р Петко Николов ангажименти към служителите в..

публикувано на 18.09.24 в 09:43

Зарадваха децата на 12 приемни семейства в Кула и Грамада

Децата на 12 приемни семейства от общините Кула и Грамада получиха учебни пособия от Националната асоциация за приемна грижа (НАПГ) и А1 България. Децата настанени в приемни семейства са в ученическа възраст и получиха раници с учебни пособия, разказа координаторът на НАПГ за област Видин Цветелина Милославова : „За девета поредна година..

публикувано на 18.09.24 в 09:03

Населението на община Кула продължава да намалява

Продължава процесът на намаляване и застаряване на населението в община Кула, въпреки че през 2023 г. са родени повече деца. За това информира докладът за населението и демографските процеси през изминалата година на Националния статистически институт.  От общинската администрация съобщават, че към днешна дата населението на община Кула е намаляло с..

публикувано на 18.09.24 в 08:45