Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Административният съд в Монтана отхвърли решение на избирателната комисия в Чипровци

Снимка: Пламен Петров, личен Архив

Административният съд в Монтана отмени решението на Общинската избирателна комисия в Чипровци, която отхвърли искането за отстраняване от длъжност на кмета на село Горна Ковачица. Решението на комисията е от 18 юли. С него е определена като неоснователна жалба, в която се твърди, че избраният за  кмет Петър Леков не е изпълнил задължението си в едномесечен срок от обявяване на изборните резултати да предприеме действия за прекратяване на търговската си дейност. Към жалбата е представено  удостоверение от Агенцията по вписванията за участието на Леков в две фирми.

Общинската избирателна комисия в Чипровци, която е разгледала жалбата, както и възраженията на Петър Леков, се е произнесла, че искането за отстраняването му е неоснователно, а дейността му като търговец е прекратена още преди встъпването в длъжност.

Решението на Съда в Монтана е от петък и подлежи на обжалване в 7- дневен срок пред Върховния административен съд.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Започва фестивалът "Кукурузени усмивки" в Селановци

Над 700 участници ще се изявят на сцената на започващия днес Международен фолклорен фестивал "Кукурузени усмивки" във врачанското село Селановци . Официалното откриване на 17-тото издание е от 13:00 часа, каза секретарят на местното читалище Калинка Благоева . "Над 60 колектива са, от различните краища на България, но имаме един, който е за..

публикувано на 11.10.24 в 10:02

Пожар в депото за твърди битови отпадъци край Враца

Тази сутрин е възникнал пожар в една от клетките на депото за твърди битови отпадъци край Враца, съобщиха от общината.  Екипите на пожарната са на място и правят всичко възможно ситуацията да бъде овладяна бързо. Поривите на вятъра носят дим от пожара към града и това и причината за неприятната миризма над Враца в момента, посочиха от местната управа

публикувано на 11.10.24 в 09:07

Празник на старата градска песен организират във Враца

В предстоящото издание на Празника на старата градска песен "Мара Врачанка" ще се включат над 200 изпълнители от 35 групи, дуети и индивидуални изпълнители, съобщиха организаторите от общинската управа на Враца. Председател на журито е Бони Милчева, а членове – Димитър Панов и Анатоли Копчев. Събитието ще се проведе на 12 октомври от 10.30 часа в..

публикувано на 11.10.24 в 08:14
Северното сияние, заснето от с. Баница, Врачанско.

Ярко северно сияние наблюдаваха в Северозапада

Вечерно небе, силно обагрено в червено, е наблюдавано снощи на различни места в област Враца. Потребители на социална мрежа в Козлодуй и с. Баница, община Враца са публикували снимки на атмосферното явление. То е наблюдавано в северна част на небосклона за кратко час преди полунощ. За северното сияние съобщават в социалните мрежи и жители на Кула,..

публикувано на 11.10.24 в 07:55

Снимката на 10 октомври 2024 година

Общинският съвет по наркотичните вещества  във Видин  и превантивно-информационният център към него дариха комбиниран фитнес уред на Спортен клуб по кану-каяк "Бдин 77". Инициативата е по повод Световния ден на психичното здраве, който се отбелязва днес, 10 октомври. Във Врачанско се готвят за  зимата .   Осигурени са нужните количества..

публикувано на 10.10.24 в 18:05

Три монтански села все още са на воден режим

Три населени места в област Монтана остават на воден режим. В други девет мярката е премахната. По едно село в три общини в региона вода продължава да се подава по график. На режим остават Горна Вереница, община Монтана, Мокреш, община Вълчедръм и Равна в община Чипровци. В девет, които през август бе въведен режим, е премахнат. От ВиК-Монтана..

публикувано на 10.10.24 в 16:03

Във Видин отбелязват Световния ден на психичното здраве

Поредица от събития организира Общинският съвет по наркотичните вещества във Видин по повод Световния ден на психичното здраве , който отбелязваме днес, 10 октомври. В регионалната  библиотека психологът Мартин Лишков проведе беседа с единайсетокласници от училище "Петко Р. Славейков". "Задачата беше да разберат как да се грижим за..

публикувано на 10.10.24 в 15:26