Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десислава Димитрова: Храната е нещо много просто и много велико в своята простота

Снимка: архив
С Десислава Димитрова, координатор на Slow food за България говорим за бавното хранене, фермерството у нас и за възможностите традиционните, уникални български продукти да бъдат съхранени. Предлагаме ви и различни идеи как да създадем навици в най-малките, в децата ни, да приемат храненето като нещо по-различно от сандвичите във веригите за бързо хранене. Защо „храната не може да бъде проекция на нашето его” и как да избегнем „налагането на стереотипи и определени подходи към храната”? - на тези и още въпроси отговаря Десислава Димитрова.
И още - тя разказва за предстоящото събитие „Хапки - разговори с пълна душа и уста”, което ще се проведе за втори път в София и в което се събират хора с различни интереси и професии, за да споделят какво е за тях храната, при какви свои състояния, каква храна предпочитат да консумират и защо.

Чуйте целия разговор в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!