Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Запалиха коледните светлини в Селановци

4
Снимка: Петя Русинова

Коледните светлини бяха запалени на площад "Андрей Врачански” в оряховското село Селановци. Тържеството, съпроводено от много настроение, оригинални изпълнения и богат избор на Дядо Коледовци беше организирано от Училищния ученически съвет на ОУ "Н.Й.Вапцаров".

"Успехът  на децата беше неоспорим! Те пяха, танцуваха и искрено се веселиха. Но в случая натрупаният организационен опит и осъзнатата отговорност са най-значимото, което те ще отнесат със себе си за цял живот. Е, разбира се и неповторимото усещане, че в навечерието на празника си сътворил нещо и за другите, от което си изпитал искрено удоволствие...въпреки силния вятър", коментира директорът на учебното заведение Петя Русинова.

Ученическият съвет, ръководен от Даниела Кунчева, вече пета поредна година организира събитието. То доби неповторим дух благодарение на подкрепата и разбирането на кмета - Росица Койнова, на Драгомир Димитров, който осигурява изработването на светлинни изненади, и присъствието на "истинския" Дядо Коледа.

Служителите на  читалището за пореден път демонстрираха неуморна готовност да творят красота и веселие, а на 25 декември поканеният от тях Дядо Коледа ще обиколи домовете със своята шейна, за да зарадва малките деца. В подготовката на празника се включиха и учители от училището, които репетираха децата. Детската градина с участието си даде надежда, че пристига достойна смяна.

"Прекрасни фойерверки и включването на много светлини бяха кулминация на празника. Ще бъде несправедливо, ако не споменем публиката - всички, дошли да подкрепят децата. Случилото се на площада още веднъж да ни напомни, че радостта има уникалната способност да нараства само, когато е споделена", коментира още Петя Русинова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Специализирана полицейска операция се провежда в района на Белоградчик

Активни контролни действия, извършват днес полицейските служители в селата Медовница и Ружинци, съобщават от Областната дирекция на МВР (ОДМВР) във Видин. Специализираната полицейска операция стартира тази сутрин, в нея  участват екипи на Районното управление в Белоградчик, жандармерията и ОДМВР-Видин. Акцията е фокусирана върху противодействие на..

публикувано на 11.10.24 в 12:07

Моторист загина на място при катастрофа в Монтанско

Мотоциклетист е починал на място при удар в крайпътни дървета, съобщават от полицията в Монтана. Инцидентът е станал вчера, 10 октомври, около 17:00 часа между селата Доктор Йосифово и Студено буче. Загиналият е 61-годишен жител на град Криводол.  Мъжът изгубил контрол над управлението, излязъл извън пътя и се блъснал в крайпътни дървета. Водачът загинал..

публикувано на 11.10.24 в 11:51

Двама души са задържани за телефонна измама в Бяла Слатина

Двама заподозрени за телефонна измама са задържани от полицията в Бяла Слатина . За престъплението  съобщила жителка на града, която заявила, че е предала на непознат човек парична сума за лечение на дъщеря ѝ. Парите били предадени след телефонно обаждане от непознат. 

публикувано на 11.10.24 в 11:44

Полицаи откриха конопени растения в село Черно поле

Общо 20 конопени растения , отглеждани в частен двор в село Черно поле , са установили полицаи от Белоградчик. ​Общото количество на иззетите растения, със специфичен мирис на канабис, възлиза на 51 кг. Задържан е 34-годишен мъж от Монтана. Предстои назначаване на физико-химическа експертиза за установяване количеството на тетрахидроканабинол  в..

публикувано на 11.10.24 в 11:40

Община Враца призова хората да затварят прозорците заради пожара в депото

Продължава гасенето на пожара , който избухна рано тази сутрин в една от клетките на депото за битови отпадъци край Враца . Силните пориви на вятъра причиниха разпространението на задушлива миризма в града. От Общината призоваха да не се отварят прозорците, докато пожарът бъде угасен напълно. Регионалната инспекция по околната среда и водите следи..

обновено на 11.10.24 в 11:31

Археолози проучват античната крепост в Лом

Археологически разкопки се провеждат в античната крепост "Алмус" в Лом . Целта е да се проучи най-раното ѝ обитаване, обясни главен асистент д-р Владислав Живков от Националния археологически институт с музей при БАН. "Останките от лагер от ранно-императорската епоха и проучваме част от една войнишка барака, която, освен за войниците, е..

публикувано на 11.10.24 в 10:43

Имунизационната кампания срещу грип стартира във Видин

Започна кампанията за имунизиране срещу грип в кабинета на Регионалната здравна инспекция във Видин . Над 20 души са го посетили досега, за да им бъде поставена, закупена от тях ваксина, обясни директорът на дирекция "Надзор на заразните заболявания" д-р Пепа Цветанова .  "Най-подходящото време за поставяне на ваксината против грип това е преди..

публикувано на 11.10.24 в 10:25