Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца от Брегово на почетен караул пред паметника на Левски

Снимка: БГНЕС

Деца от Брегово ще дадат утре почетен караул пред паметника на Левски в столицата, съобщи Даниела Петрова, председател на клуб "Млади възрожденци" към местното училище и допълни, че събитието е организирано от Общобългарския комитет „Васил Левски“:

"С тази покана клубът ни ще стане част от Националната инициатива посветена на 180 години от рождението на Апостола. Това е нашето признание за множеството дейности в последно време и награда за клуб на месец септември 2016 година. Ние сме първия клуб от цяла България на който се присъжда наградата "Клуб на месеца".

За София заминават 12 деца, които членуват в клуб "Млади възрожденци“ към училището в Брегово.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Кардиолог ще извърши безплатни прегледи в Мездра

На 28 и 29 септември 2024 г. (събота и неделя) от 8:30 16:00 часа д-р Боян Кунев ще извърши безплатни кардиологични прегледи с ехографски апарат в поликлиниката в гр. Мездра (кабинета вляво от входа на Филиала за спешна медицинска помощ, до скенера), съобщават от Общината. Профилактичните прегледи ще се извършват след предварително записване на..

публикувано на 18.09.24 в 13:23

Изложба припомня емблематичните производства на Видин

Регионалният исторически музей във Видин ще представи изложбата „Промишлеността на видински окръг в периода на социализма“. Идеята е чрез фотографии и предмети от продукцията на заводите в региона да се припомни на едни и да се дадат нови знания на други за близкото минало, каза историкът от институцията  Петя Иванова , по чиято идея се прави..

публикувано на 18.09.24 в 12:30

Трудова борса във Видин срещна работодатели и безработни

Дирекция "Бюро по труда" - Видин организира трудова борса . Идеята на инициативата е да даде възможност на хората, търсещи активно работа да се срещнат директно с работодателите, обясни Иван Иванов , изпълняващ длъжността директор на Дирекция "Бюро по труда" - Видин: "Целта на днешната трудова борса е популяризиране на работодатели и..

публикувано на 18.09.24 в 11:35

Предстои придвижване на личен състав и военна техника през Северозапада

Личен състав и военна техника от Въоръжените сили на Република Полша ще преминат по републиканската пътна инфраструктура на 18 септември 2024 г. от ГКПП Видин през София до ГКПП Кулата във връзка с участието им в учението на НАТО „Ramstein Flag - 24“, съобщават от Министерството на отбраната. Автоколоната ще премине обратно по същия..

публикувано на 18.09.24 в 11:33

Половин Вършец е без вода заради ремонт на водопровод

Половината от жителите на Вършец днес и утре остават без вода . Причината е реконструкция на главен водопровод. Общо 36 часа без питейна вода остават от днес половината от живеещите във Вършец. През това време ще бъде подменен водопроводът по булевард „България“, с дължина към 20 метра. На 13 улици в града няма да имат питейна вода от..

публикувано на 18.09.24 в 11:02

Видинският театър представя криминална комедия

Видинският драматичен театър ще постави днес, от 19:00 часа, криминалната комедия "Убийство в първа класа" . Режисьор на спектакъла е актьорът Евгени Будинов. На сцената ще играе целият състав на видинския драматичен театър, обясни директорът на културната институция  Кирил Кирилов . "Няколко души се срещат в едно купе на един влак и се оказва, че..

публикувано на 18.09.24 в 10:20

Дни на гръцката култура започват във Враца

Гръцка култура , музика и кулинарни изкушения очакват жителите и гостите на Враца в следващите дни. В рамките на 135-тото издание на Врачанския есенен панаир, от 19:30 часа днес, 18 септември, на панаирната сцена пред стадиона е предвиден концерт на известната гръцка певица Ирини Пападопулу, обясни за Радио ВИДИН Радосвета Крумова , главен експерт..

публикувано на 18.09.24 в 09:54