Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поставиха нова чешма във видински парк

5
Снимка: Венцислав Величков
Нова чешма откриха в парк "Владикина бахча" (бивш парк „Толбухин“) във Видин. Инициативата е на Дамски Лайънс клуб "Бъдин", а средставата за новата придобивка са събрани от ежегодния благотворителния коледен бал, каза за Радио Видин Президентът на клуба Мария Въкова.

"Аз самата съм израстнала в този парк и си спомням още като дете, че имаше такава чешма. Решихме да изградим нова на същото място, защото тук има много деца, майки, баби. Надявам се хората да я опазят. Ние ще положим всякакви усилия, ако евентуално нещо се разруши- да можем да я поддържаме. Сега предстои летен период, в който всеки има нужда от глътка вода."

За тържествено откриване, освен лакомства, бе осгурен и клоун, който да забавлява присъстващите родители и деца, които определят новата чешма като дълго чакана.

"Децата ще има къде да играят, да пият вода в горещите дни... Доста добре ще бъде, ще се отрази на всички... Чудесно е, че я има. Всеки ден сме тук... Дано да я запазим възможно най-дълго, защото във Видин има елементи на вандалщина..."

"Не я разрушавайте"- това апелираха децата и родителите, които присъстваха на откриването.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Близо 5000 заявления за подмяна на отоплението са подадени във Видин

Приключи обявената от Община Видин първа покана за набиране на заявления за подмяна на отоплителни уреди на дърва и въглища с екологични такива по проекта „За по-чист въздух в Община Видин“. Близо 5000 са подадените заявления, съобщават от местната управа. Предстои административна проверка на заявленията и оценка на съответствието им с..

публикувано на 16.10.24 в 11:22

Задържан за закана към полицаи в Монтанско

Жител на село Габровница е задържан за закана за убийство към полицейски служители по повод изпълнение на служебните им задължени я,  съобщават от Областната дирекция на МВР в Монтана. Около 20.00 ч. във вторник в сградата на полицейското управление в Монтана 29-годишен от село Габровница отправил закана за убийство на четирима служители от..

публикувано на 16.10.24 в 10:58

Разкриха телефонна измама в Мездра

48-годишен мъж от село Типченица е задържан за телефонна измама. На 11 октомври той е въвел в заблуждение по телефона 86-годишен жител на Старо село и взел от него сумата от 3050 лева, съобщават от Областната дирекция на МВР във Враца.  Установен е след оперативно-следствени действия на служители на полицейското управление в Мездра. Задържаният е..

публикувано на 16.10.24 в 10:49

Разследват кражба от автомобил на паркинг във Видин

На телефон 112 вчера е постъпил сигнал за счупен прозорец на лек автомобил и извършена кражба на чанта с голяма парична сума и документи, оставена на предната дясна седалка в колата. Превозното средство било паркирано на улица срещу хотел във Видин, съобщават от Областната дирекция на МВР.  Към мястото незабавно се насочили екипи на полицията...

публикувано на 16.10.24 в 10:03

Пиесата "Щастливо семейство“ ще бъде представена във Вършец

Днес в град Вършец ще бъде представена пиесата "Щастливо семейство“ . Представлението на театрална формация „Медека“ от Вършец е с кауза и е част от Месеца на доброта и съпричастност в града . Подробности разказа  Даниела Лилова - ръководител на театрална формация "Медека“ към Народно читалище "Христо Ботев": "Пиесата се казва..

публикувано на 16.10.24 в 09:47

Подвижна избирателна секция ще бъде разкрита в община Кула

Една подвижна избирателна секция за хората с трайни увреждания ще бъде разкрита в община Кула.  От Общината информират гражданите в неравностойно положение, че крайният срок за подаване на заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия в изборите за Народно събрание на 27 октомври 2024 г. е 21 октомври 2024 година.  До този момент подадените..

публикувано на 16.10.24 в 08:45

Показаха новите електробуси за селата край Враца

Показаха новите електробуси, които ще обслужват линиите на градския транспорт в селата на община Враца. Превозните средства имат пробег на батерията до 300 км на едно зареждане и са разработка на турска фирма. в сътрудничество с немски гигант.. Превозните средства за населените места край Враца са 6 и се очаква да бъдат доставени през май 2025..

публикувано на 16.10.24 в 07:28