При избора си на хранителни продукти българите продължават да залагат на българското производство - сочат данните за последните пет години. Над 90% от млечни продукти, които се консумират у нас, са български, при яйцата българското производство достига до 93% от пазара, а при телешкото месо - 63 на сто.
Това каза заместник-министърът на земеделието Цветан Димитров при представяне на инициативата "Купувам българско" на БНТ2. През миналата година износът на храни и земеделски продукти от България превишава с 1 милиард и 200 милиона евро вноса. 75% от всички изнесени храни са за страните от Европейския съюз. Това е най-скъпият пазар, но и най-претенциозният, което показва, че българските храни са качествени, коментира още заместник-министър Димитров.
Европейската комисия проправя пътя към решаване на проблема с хранителни продукти, за които редица страни-членки твърдят, че се предлагат с различно и по-ниско качество в рамките на съюза. След като на 26 септември Комисията издаде набор от правила, с..
Осигурена ли е качествена и вкусна храна на децата в учебните заведения и как се постига това според институциите и родители – това е темата, която обсъждахме в "Радиоприемница", а наши гости бяха зам.-министърът на образованието Деница Сачева , д-р..
Пилотен проект за събиране и извозване на хранителни отпадъци от заведенията започва в Пловдив. Ресторантите, закусвалните и кухните в централната градска част вече ще могат да изхвърлят този вид отпадъци само в специализрани камиони ,..