Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинският клуб "Бъдин" си постави високи, но напълно реални цели

Снимка: Радио ВИДИН

"Целта ми е световна титла", това каза за Радио Видин състезателката на видинския клуб по самбо и джудо "Бъдин" Ива Иванова, която преди дни спечели бронзов медал от Световното първенство по самбо за кадети и кадетки в Русия:

"За пръв път участвах в толкова голям спортен форум. Беше много добре, емоциите бяха много, преживяването беше страхотно. Очаквах да стана първа, срещите разбира се бяха тежки. Отчитам, че не не ми достигна малко повече увереност и достатъчно концентрация."

Ива е на 14 години, учи в ПГ "Проф. д-р Асен Златаров", тренира самбо и джудо от 6 години, неин треньор е Габриела Кирилова:

"Изтичащата спортно-състезателна година бе доста успешна за нас. Подобрихме с 80% резултатите си в сравнение с миналата година. Станахме и отборни републикански шампионите при кадетките. Приключваме с около 30 медала само от републиканските първенства, което е много добре за едно младо клубче, като нашето. Смятам, че всичко върви на ниво и работим в правилната насока. Клубът ни съществува едва от две години, а още миналата година направихме дебют на Европейско първенство с Ива, която сега дебютира и на Световното първенство. Много малко не ѝ достигна за световна титла, но от всяка една грешка ще си вземе поука и ще успеем да отстраним тези фактори, които ни влияят до момента. Като екип ще се стегнем. Искрено се надявам за световна титла и за поне пет-шест участника на Европейското първенство догодина."

Тренировките в залата на видинския клуб не спират. Дори и през лятото се подготвят три групи състезатели. Габриела Кирилова още веднъж благодари на родителите на децата за тяхната неоценима и безрезервна подкрепа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Монтана" и "Добруджа" не се победиха

Футболистите на "Монтана" завършиха 0:0 при гостуването си на "Добруджа" Добрич в среща от 6-ия кръг на Втора лига. На два пъти до почивката Филип Ежике пропусна да намери път към мрежата на вратаря Георги Арглашки. В средата на полувремето домакините удариха греда. През втората част веднъж вратарят на Монтана Васил Симеонов не допусна гол за..

публикувано на 26.08.24 в 12:09

Баскетболистките на "Монтана" започнаха подготовка във Вършец

Баскетболистките на "Монтана" започнаха подготовка за новия сезон. Тя стартира с лагер във Вършец, от днес и ще продължи до края на седмицата. Утре се  очаква да пристигне американското попълнение Сара Бут. Другата чужденка Киана Джонсън ще с присъедини след седмица. Треньорът на "Монтана" Преслав Пешев ще разчита и на две момичета от школата Ема..

публикувано на 26.08.24 в 11:46

Треньор от Монтана спечели златен медал в Китай

Треньорът на Спортен клуб "УШУ" - Монтана Асен Асенов спечели златен медал на Световното първенство по винг чун в Китай. В манастира на Южен Шаолин в град Фуджинг, Асенов стана първи в дисциплината бю джи - летящи пръсти.  Асен Асенов бе удостоен и със специален плакет за трето място в тетратлона, съобщават на официалната страница на..

публикувано на 26.08.24 в 11:39

"Ураган" Дражинци е победител в "Ружинско лято 2024"

„Ураган“ Дражинци спечели 59-то издание на турнира "Ружинско лято",  организиран от община Ружинци. На финала тимът, воден от Велко Каменов победи с 3 на 1 Дреновец. Трети остана отборът на Ружинци.   Кметът на общината Александър Александров награди призьорите с грамоти, купи, медали и статуетки. За  най-добър вратар беше определен Бисер Горанов,..

публикувано на 26.08.24 в 08:29

Н. Нинов: "Локомотив" Мездра е в много добро състояние

Николай Нинов е новият старши треньор на ОФК Локомотив (Мездра). Той заменя Николай Христозов, който беше наставник на отбора през миналия сезон в Северозападната Трета лига. Нинов е възпитаник на Детско-юношеската школа на Локомотив (Мездра). През периода 1994-2008 г. записва 10 сезона за родния си клуб. Бил е треньор на Локомотив (Мездра), ОФК Бдин..

публикувано на 25.08.24 в 16:04

Втора победа за врачани в елита

Ботев /Враца/ постигна втора поредна победа в Първа лига, като този път възпитаниците на Тодор Янчев спечелиха с 1:0 гостуването си на Локомотив в София. Мачът на стадиона в квартал „Надежда" беше решен от ранен гол на Даниел Генов. Нападателят на гостите засече центриране от корнер на Мартин Смоленски още в 3-та мин. Последвалите опити за бърз отговор..

публикувано на 24.08.24 в 08:42