Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Старт М" триумфира в Мадан

9
Снимка: Радио ВИДИН

Старт М спечели първата отборна титла в рали кроса в историята си. При първото си участие в шампионата тимът от Криводол стана първенец на България. Това стана възможно, след като Старт М победи в отборното в 5-ия кръг от държавния шампионат на пистата в Мадан. 28 пилоти взеха участие в двудневната надпревара в бойчиновското село.

Светослав Манастирски победи при най-мощните. В „Дивизия 1” пилотът на Старт М с Митсубиши Лансер видя първи карирания флаг. На старта колоната поведе Емил Минчев от Старт М. Субару-то на Минчев, който днес има рожден ден, се изстреля от втора позиция. Грешка в един завой позволи на Манастирски да го задмине. Трети завърши друг пилот на криводолския тим Радослав Николов с Ауди S2. „Много съм радостен от победата. Имахме проблеми с колата, но успях да задмина Минчев, който отвори завоя. Съжалявам, че Иван Живков не успа да продължи на финала, за да стане здрава битка. Гледаме напред и чакам с нетърпение състезанието във Видин. Там ще се реши първото място”, заяви водачът във временното класиране, републиканския шампион, Светослав Манастирски. В „Дивизия 2” с предно предаване при отсъствието на водача и шампион за тази година Ивайло Йончев от Ботевград, победата взе Владимир Димитров от АМК Ботевград с Хонда Сивик. Той спечели борбата с пилотите на Старт М – Пламен Цветанов с Опел Астра и Георги Василев с Хонда Сивик. Въпреки, че счупи скоростна кутия на Лада-та Цветелин Велков от Старт М победи в „Дивизия 3” със задно предаване. Недялко Неделков с Форд Сиера и Николай Милетие с Лада, и двамата от Живо Моторспорт /Видин/ също се качиха на почетната стълбичка. В клас „Лада” на първите три места са – Цветелин Велков, Николай Милетиев и Тошко Петров от видинския тим. За най-атрактивен състезател купата взе Иван Живков – Пожарния, а купата в памет на „Александър Атанасов” бе присъдена на Емил Минчев. Отборният победител в Мадан е АСК Старт М 2 /Криводол/ следван от първия тим на криводолчани и АСК Жико Моторспорт 2. „Убедително представане на нашия клуб.Момчетата спечелиха пет от шестте състезания. Радостен съм, че в първата година, като нов клуб сме шампиони. Благодаря на кмета на община Бойчиновци Светлин Срететниев, че за втора път този сезон прие кръг от рали кроса”, заяви президентът на Старт М /Криводол/ инж. Спас Спасов.

Светлин Сретениев награди победителите в „Дивизия 1” и връчи отборната купа на Старт М. „Чистита на инж. Спас Спасов победата на Старт М в Мадан и за това, че стават отборен шампион на България в рали кроса. Община Бойчиновци винаги е обърната с лице към спорта и за пореден път го доказахме”, заяви Сретениев. Общинският съветник от Бойчиновци Съботин Кошаджиев, Петър Вишинки, директор дирекция в общината и кметът на Мадан Валентин Георгиев наградиха призьорите. На 20 и 21 октомври във Видин ще се проведе последното състезание по рали крос за 2018 година.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Тодор Киров свири мач на стадион „Огоста"

Тодор Киров бе назначен за главен съдия на мача между "Монтана" и дубъла на ЦСКА (София) от 9-ия кръг на Втора лига.  Негови помощници ще са Мартин Мачев и Богомил Димитров. Четвърти арбитър е Владимир Кирилов. Оценка на съдиите ще дава Владимир Владимиров.  Срещата на стадион „Огоста" е в събота, от 18:30 часа.  Председателят на съдиите от..

публикувано на 13.09.24 в 09:25

Турски тим с интерес към вратаря на "Ботев" Враца

Турци искат да привлекат вратаря на врачанския "Ботев" Федерико Бариос. Елитен клуб от южната ни съседка е отправил оферта за купуване на стража. От "Ботев" обаче са поискали трансферна сума, срещу която биха се разделили с колумбийския вратар. Към този момент комшиите не са отговорили дали 6-цифрената сума в евро ги устройва. Всъщност шансът да..

публикувано на 13.09.24 в 08:46

Баскетболният "Монтана" отстъпи на "Будучност"

Баскетболистките на "Монтана" отстъпиха с 52:73 точки на "Будучност" в първата си проверка в сръбската столица Белград. Тимът от Подгорица , който последния сезон загуби финал за Адриатическа лига , имаше преднина от 4 точки на полувремето. След подновяването на играта тя нарасна, за да дойде сирената при 73:52 за тима от Черна гора ...

публикувано на 12.09.24 в 16:33

Започва есенният дял на Областната футболна група "Видин"

Есенният дял на Областната футболна група "Видин" стартира на 14 септември, събота. Шампионът ФК "Кула 04" ще започне сезона с пет нови попълнения, каза за Радио ВИДИН треньорът Пенко Йончев : "Гостуваме на отбора в Белоградчик, тежък мач срещу силен отбор и се надявам да започнем добре есенният дял на първенството с победа. След..

публикувано на 11.09.24 в 13:12

Ясни са съдиите за следващия мач на "Ботев" (Враца)

Определиха съдиите за следващия мач на "Ботев" (Враца) от първенството на Първа футболна лига. В петък, на 13 септември, врачани посрещат на своя стадион изненадата в елита – "Спартак" (Варна) . Двубоят от програмата на 8-ия кръг ще бъде ръководен от Васил Минев, на когото ще помагат Георги Тодоров и Мартин Ангелов. Четвърти съдия е Любомир..

публикувано на 11.09.24 в 13:10

Щангист от Видин стана световен шампион за ветерани

Любен Перчински спечели златен медал от Световното първенство по вдигане на тежести за ветерани . Представителят на видинската школа заслужи световната титла в тежка категория - над 109 кг, възрастова група "мъже над 50 години". Перчински бе с класа над своите съперници и завърши с двубой от 230 килограма. В изхвърлянето му бяха необходими само две..

публикувано на 11.09.24 в 13:04

Христо Янев няма да променя треньорския щаб на Ботев

Христо Янев няма да прави промени в щаба си и няма да води със себе си нови помощници в Ботев /Враца/.  Това стана ясно на първото занимание на елитния тим под ръководството на новия си стар наставник. То се проведе в понеделник вечерта на тренировъчното игрище край стадион „Христо Ботев". Янев ще има двама помощници – за вратарите ще отговаря Христо..

публикувано на 10.09.24 в 16:09