Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверяват всички версии за опита за палеж на ГПУ Видин

Директорът на ГД “Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски /вдясно/, зам.-директорът на ГД “Гранична полиция“ старши комисар Бисер Костадинов /вляво/ и директорът на ОДМВР Видин старши комисар Петър Коцин направиха съвместен брифинг след годишния отчет-анализ на видинската полиция.
Снимка: ОДМВР Видин

Работи се по всички версии за мотивите за опита за палеж на цистерна с гориво в Граничния полицейски участък във Видин. Това каза директорът на Главна дирекция "Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски след годишния отчет-анализ на Областната дирекция на МВР във Видин:

"Имаме версии за мотивите на това престъпление, но обвинените лица не се възползваха от правото си да дават обяснения в хода на досъдебното производство. Така че все още работим по версии, издигнати в самото досъдебно производство, като не изключваме нито една. Ако бяха дали някакви обяснения, дори ако бяха дали показания в качеството си на обвиняеми лица, ние щяхме да имаме по-голяма яснота..."


Христо Терзийски даде отлична оценка на дирекцията по този случай и много добра за цялостната й дейност:

"Но в същото време отчетохме и показатели, по които дирекцията не е в първите редици, а именно- по отношение на пътнотранспортната ситуация. Тук е характерно повишаване броя на загиналите и броя на тежките пътнотранспортни произшествия. В същото време отчитаме и ръст на завишена административно-наказателна дейност от звено "Пътен контрол..."

Увеличил се е броят на санкционираните водачи след употреба на алкохол и наркотици, както и на неправоспособните водачи, добави главен комисар Христо Тезийски.

Зам.- директорът на главна дирекция "Гранична полиция" старши комисар Бисер Костадинов коментира мерките, предприети за ограничаване на мигрантския натиск.

"Факт е наистина, че в резултат от предприетите мерки обстановката по българо-турската граница е сравнително нормализирана. Има известно увеличение по отношение на българо-гръцката граница, но от октомври се провежда съвместна специализирана полицейска операция, която има за цел да предотврати увеличаване на мигрантите."

Директорът на ОДМВР Видин старши комисар Петър Коцин посочи като приоритет на дирекцията работата в малките населени места и осигуряването на полицейско присъствие във всяко едно от тях.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 17 септември 2024 година

Община Белоградчик получи авторските  права  за текста и музиката на песента на "Нашият град".  Договорът е за срок от 10 години. Така песента на група "Тангра" вече е официален химн на Белоградчик. Финално регистрирани са 24 партии и 9 коалиции за участие в предсрочните парламентарни избори, които ще се проведат на 27 октомври. Това съобщи..

публикувано на 17.09.24 в 18:05

В Монтана откриха нов път за 10 млн лева

В община Монтана откриха четвъртокласен път рехабилитиран с 10 мил. лева.  След близо 50 години нов асфалт е поставен между селата Клисурица, Долна Рикса и Славотин. Откриването стана на църковния празник „Вяра, Надежда и Любов". Напълно обновена е отсечка от близо 9 км, която свърза международен път Е 79 и северния път от Монтана за Видин...

публикувано на 17.09.24 в 17:05

Приключи ремонтът на междуселски път в Монтанско

На един от най-светлите християнски празници Вяра, Надежда, Любов и майка им София бе тържествено открит реновираният път между селата Долна Рикса, Клисурица и Славотин, съобщават от Община Монтана.  "Това е най-голямата инвестиция, направена за междуселски път в района през последните 50 години“, заяви кметът  Златко Живков . На..

публикувано на 17.09.24 в 16:31

Лом отбелязва празник на града

От името на Негово светейшество българският патриарх Даниил, архимандрит Антим, протосингел на Видинската света митрополия, поздрави кмета на община Лом Цветан Петров и жителите на града за празника на Лом . Той благослови градоначалника, местния парламент и ломчани за старанието и усърдието, с което се поддържат храмовете в епархията и пожела на..

публикувано на 17.09.24 в 16:20

Избирателите могат да проверят онлайн номера на секцията и мястото на гласуване

Българските граждани с право на глас вече могат да проверяват номера на избирателната секция и мястото на гласуване в изборите за Народно събрание на 27 октомври 2024 г. Справката се осигурява от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ към Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Информация за адреса на..

публикувано на 17.09.24 в 16:16

Белоградчик получи правата за песента "Нашият град" да стане химн на града

Община Белоградчик получи авторските права за текста и музиката на песента на "Нашият град". Договорът е за срок от 10 години. Така песента на група "Тангра" вече е официален химн на Белоградчик, каза кметът Боян Минков .  "Подписахме договор с автора на текста, поета Александър Петров, и с наследниците на Борис Карадимчев, който е автор на..

публикувано на 17.09.24 в 16:06

Водният режим отпада в четири монтански села

Отмениха водния режим за четири села в община Георги Дамяново. Заради сушата близо месец към 700 жителите получаваха неравномерно питейна вода. Жителите на селата Видлица, Чемиш, Главановци и Копиловци от днес имат вода през целия ден. Засушаването през миналия месец принуди кмета на община Георги Дамяново Нина Петкова да обяви воден..

публикувано на 17.09.24 в 15:16