Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отчетно събрание на Клуба на хората с увреждания в Белоградчик

Снимка: Иванка Петрова

Клубът на хората с уврежданията проведе своето отчетно събрание. Сред гостите на форума бяха кметът на общината Борис Николов, Ваньо Диков- председател на структурата на хората с увреждания във Видин, Албена Миланова- координатор за област Видин, Илияна Веселинова и Катюша Некова, директор и началник отдел в Дирекция "Социално подпомагане" в града.От името на Управителния съвет Румяна Асенова запозна присъстващите с дейността на Клуба през 2018 година. Сред по-значимите събития бяха откроени проведените екскурзии в град Кюстендил и Бела паланка, както и до град Княжевац за посещение на традиционно есенно етно изложение. Седемдесет души  от членовете на клуба са снабдени с дърва за огрев. Ръководството на клуба е оказвало и регулярна помощ на свои членове за попълването на документи и формуляри до различни институции. Проведен бе и избор за попълване на Управителния съвет на Клуба с трима нови членове. За председател на Клуба на хората с увреждания бе избран Иван Асенов, а четирима делегати ще участват в областната конференция. За успешното сътрудничество между Дирекция „Социално подпомагане“ и Клуба на хората с увреждания говори Илияна Веселинова, която сподели нови практики и промени в някои нормативни уредби. Ваньо Диков сподели, че Съюзът на хората с увреждания е най-голямата НПО у нас, която тази година ще отбележи своя 30 годишен юбилей. По време на дискусията бяха зададени и много въпроси и споделени мнения, относно провеждането на събрания и срещи за разясняване на законодателството и възникналите нормативни разпоредби, касаещи хората с увреждания, както и за обогатяване и разнообразяване на живота им.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 23 октомври 2024 година

Избрани са изпълнителите на  аварийното укрепване  на западния бастион в крепостта "Баба Вида" във Видин. Предстои откриването на строителна площадка. Преди началото на правителственото заседание служебният премиер Димитър Главчев, обяви, че е крайно време сериалът „Игра на избори“, който тече вече няколко години, да приключи.  Той коментира, че в..

публикувано на 23.10.24 в 18:00

Популярен млад писател гостува в Мездра

Читателски клуб „Book Hub“ и Народно читалище „Просвета-1925“ в Мездра организират среща с писателя Васил Попов. Той е автор на разкази и романи, базирани на народните митове и легенди. През годините творбите му са отличавани в редица литературни конкурси като „Таласъмия“ на клуб Уибробия, литературния конкурс на списание ShadowDance и..

публикувано на 23.10.24 в 16:29

Тече ремонт на път в община Георги Дамяново

Ремонтират общински път в Георги Дамяново с близо 2 800 000 лева европейски пари. Отсечката е с дължина от 2.4 километра и до сега не е била рехабилитирана. Започна ремонт на отсечката от разклона на Попов мост до село Главановци . Общинският път е с дължина от 2 км и 400 метра.  „До сега пътят е само кърпен“, каза кметът на община..

публикувано на 23.10.24 в 15:41

Помощник-фармацевти от Северозапада са в стачна готовност

Помощник-фармацевти от Северозападна България са готови да протестират, ако не бъде променен Законът за лекарствата и хуманната медицина, за да могат да работят пълноценно. Към момента те нямат право да продават медикаменти без надзора на магистър-фармацевт. Според помощник-фармацевтите законът им налага ограничения и така те не могат да..

публикувано на 23.10.24 в 15:28

Младежи учиха второкласници на програмиране в Мездра

Един по-различен час в Седмицата на програмирането с ученици от 2-ри и 12-и клас на СУ ”Иван Вазов” в Мездра . Учебният час, с преподавател Цветелина Стоянова, се осъществи със средствата на информационните технологии и беше на тема: "Магията на програмирането". Второкласниците се запознаха с програми и игри, създадени от по-големите ученици. За..

публикувано на 23.10.24 в 14:00

Двама души са задържани за наркоразпространение до училища във Видин

38-годишен мъж и 34-годишна жена са задържани при предприети полицейски действия срещу уличното наркоразпространение в районите на училищата във Видин , съобщават от Областната дирекция на МВР.  Криминалисти са претърсили два адреса в града вчера, 22 октомври. В обитавано от мъжа жилище са открили и иззели 42 грама амфетамин и 1 грам сух..

публикувано на 23.10.24 в 10:43

Напредва процедурата за укрепването на крепостта "Баба Вида" във Видин

Избрани са изпълнителите на аварийното укрепване на западния бастион в крепостта "Баба Вида" във Видин . Предстои откриването на строителна площадка, каза началникът на отдел "Устройство на територията“ в Общината Румен Лилов : "Аварийният ремонт за 218 000 лева, избрали сме изпълнител, избрали сме надзор, обаче трябва Министерството на..

публикувано на 23.10.24 в 09:50