Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутат дарява предпазни шлемове на видинската болница

Снимка: Ирена Данаилова


Народният представител Росен Живков от групата на "Обединени патриоти" ще дари на видинската болница предпазни шлемове. Дарението е направено с лични средства, каза Росен Живков.

"Дарението се състои от 200 предпазни шлема, които са плексиглас. Те са необходими за всички, които са на първа линия на контакта с болни, заразени и вирусоносители. Дарението ще бъде насочено към областна болница "Св. Петка" Видин, защото те са специалистите, които са в целият този контингент и от обикновените респираторни заболявания, и от вирусоносителите, и след това ги пренасочват, ако има проблемни. Слава Богу за сега нямаме много, така че към тях е насочено дарението. Ще се чуя с Цветан Ценков да даря и на община Видин 500 лв. към сметката, която е отворена. За да могат да разполагат и те с някакви средства, защото това е човещината в момент на тежка ситуация или на криза, да си помагаме помежду си.", обясни Живков и допълни, че е водил разговори с други хора и фирма да дарят средства на Областния щаб за превенция на коронавируса.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пиян мотоциклетист без книжка блъсна колоездач в село Попица

Мотоциклет е блъснал 60-годишен велосипедист във врачанското село Попица . Инцидентът е станал вчера, 21 август, малко след 18:30 часа. М отоциклетът е управляван от 35-годишен жител на селото, неправоспособен водач. Пробата му за алкохол е положителна - 2,03 промила. Образувано е бързо полицейско производство.

публикувано на 22.08.24 в 10:58

Огнеборци потушиха пожар в Белоградчик

Незагасена цигара вероятно е предизвикала пожар снощи под наблюдателната площадка след Мислен камък в Белоградчик , съобщи заместник-кметът на общината Ангел Боянов. Само бързата реакция на пожарникарите от Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" е предотвратила разрастването на огъня и нанасянето на по-сериозни щети...

публикувано на 22.08.24 в 10:41

Задържан е заподозрян за убийство на възрастна жена в село Мокреш

На 21 август с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Монтана за срок до 72 часа е задържан извършителят на грабеж, придружен с убийство на възрастна жена, съобщават от прокуратурата.  На 09.07.2024 г. 82-годишната жена била нападната в дома си в с. Мокреш , област Монтана. На пострадалата бил нанесен удар с..

публикувано на 22.08.24 в 10:32

Части от Видин ще останат без вода заради ремонт

До 17:00 часа днес ще бъде спряно водоподаването в жилищните комплекси "Химик" и "Съединение", както и в Южна промишлена зона, съобщиха от "ВиК"-Видин. Причината е извършване на строително-монтажни работи за частична реконструкция на канализационен колектор, допълниха от водоснабдителното дружество.

публикувано на 22.08.24 в 10:02

Археолози проучват римските терми в Рациария

Екип от над 70 души проучват римските императорски терми на антична Рациария край село Арчар, които са най-големите на територията на България. Това е пети сезон на тази част от Рациария, римския военен център, римска колония и провинциална столица, каза ръководителят на екипа доц. д-р Здравко Димитров :  „Единственият..

публикувано на 22.08.24 в 09:57

Лятното кино отново завладя Кула

"Лятно кино под звездите"  събра стотици гости и граждани в Кула на най-доброто от българското късометражно кино. Инициативата се проведе в исторически парк "Кастра Мартис" и беше част от седмицата на Фестивала на изкуствата "CastrArtis".  „Тук сме за трета година и с всяка следваща има все повече хора, което само може да ме прави щастлив. Повечето..

публикувано на 22.08.24 в 08:17

Отбиват движението между Чирен и Девене

Поради стартирането на строително-ремонтни дейности от днес, 22 август, до средата на септември временно се преустановява движението по пътя между врачанските села Чирен и Девене. Според информация от общинската управа, рехабилитацията на трасето е в участъка от газохранилището. В района е създадена организация на движението, като обходните маршрути са..

публикувано на 22.08.24 в 08:12