Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даряват предпазни маски и месни продукти на социално слаби в община Монтана

Снимка: Радио Видин

Община Монтана получи две дарения през почивните дни. Милан и Камелия Йосифови, собственици на фирма "Кариана" – Ерден са доставили 100 килограма месо и месни продукти за социалния патронаж в Монтана. Другият дарител е бившият евродепутат Петър Курумбашев, който е  дарил 690 предпазни маски, съобщи кметът Златко Живков:


"Той предостави в събота дарение от 690 маски, двадесет и три села са получили по 30 маски. Това вече един път го направихме, това е за хората над 60 години, за най-възрастните, за най-болните. Което покрива двадесет и трите села на община Монтана."


Преди седмица монтанска фирма също предостави маски за възрастните хора от селата на общината. Месни продукти за социални патронаж дарява фирма от село Ерден:


"Второ дарение, което има отношение към хората и към подкрепата за хората в тези дни във връзка с извънредното положение и преди Великден е дарението на Милан Йосифов и Камелия Йосифова от "Кариана"- Ерден за социален патронаж. Ние ще приготвим и предоставим пакети на база на тази помощ, която сме събрали от дарения, на база на фирмите, които реагират с продукти и всичко друго, освен традиционната  подкрепа за хората, която имат за патрулиране на територията на цялата община в това число и отделни подобни пакети, които ще бъдат раздадени отново от социалните служби в периода преди Великден. Тази седмица и следващата имаме да събираме подобни количества от хранителни продукти и от други пакети, които традиционно правим. Използвам случая  да благодаря и на "Кариана", да благодаря и на Петър Курумбашев за безвъзмездните дарения, които са ни предоставили."



До края на месеца от Фирма "Кариана" ще осигурят още около 400 килограма продукти безвъзмездно за възрастните хора от общината. Патронажът обслужва над 1000 души в града и селата. За още близо 350 хора в затруднено положение ще бъдат подготвени Великденски пакети с храни. С месни продукти фирмата от Ерден ще подпомогнати и нуждаещи се хора от селото.



Дарителската кампания на община Монтана подпомага мерките за преодоляване на СОVID 19. Досега в нея се включиха народният представител Ирена Димова, 33-мата общински съветници, кметът и тримата му заместници. Събрани са 12 100 лева и са разпределени за двете болници в града и за хранителни продукти за нуждаещи се.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Неприсъствени фишове ще поставят на неправилно паркирани автомобили във Видин

От 1 септември тази година Общинско предприятие „Зони за платено паркиране“ започва поставянето на фишове на автомобилите, които са паркирани в нарушение на Закона за движение по пътищата (ЗДвП), съобщават от Община Видин. Това са т.нар. „неприсъствени фишове“, за които не е необходимо водачът да бъде в автомобила, за да се счита, че той е връчен...

публикувано на 22.08.24 в 15:53

Предстои почистване на врачански квартал

На 23 август (в петък) ще се проведе инициатива за почистване на квартал "Медковец" - в района на ж.к. "Вежен" във Враца, съобщиха от общинската управа. Основната цел е разделното събиране на отпадъците, като от специализираната фирма за тази дейност ще бъдат осигурени сини, жълти и зелени чували. Инициативата е на Министерство на околната..

публикувано на 22.08.24 в 15:40

Търсят се 18 кандидати за съдебни заседатели в Монтана

Общинският съвет в Монтана обяви прием на документи за подбор на кандидати за съдебни заседатели към Окръжен съд - Монтана. Кандидатите трябва да бъдат дееспособни български граждани, които имат настоящ адрес в община Монтана, завършено най-малко средно образование, да не са осъждани за умишлено престъпление, независимо от реабилитацията и..

публикувано на 22.08.24 в 15:08

Пуснаха движението край село Ивановци

Възстановено е движението по път I-1 Видин – Монтана в района на с. Ивановци. То беше ограничено и в двете посоки заради аварирал тежкотоварен автомобил по-рано днес. Движението се извършваше по обходни маршрути.

публикувано на 22.08.24 в 15:01

Нови транспаранти посрещат жителите и гостите на село Ослен Криводол

Благодарение на лична инициатива на жител на с. Ослен Криводол, пожелал да остане анонимен, от днес на няколко ключови места в селото са поставени транспаранти. Първият посреща жителите и гостите на населеното място на входа на селото с "Добре дошли", вторият е монтиран на оградата на кметството, третият упътва към изворчето Вункинец, а четвъртият..

публикувано на 22.08.24 в 14:59

Започва "Ослен Фест - селски Ренесанс"

Село Ослен Криводол е домакин на третия фестивал "Ослен Фест - селски Ренесанс". В четирите дни от 22-ри до 25 август организаторите предвиждат множество дейности и събития, насочени към съживяване на българското село като специално внимание се обръща на доброволчеството. Фестивалът е добър повод за среща със съмишленици и приятели, като програмата има..

публикувано на 22.08.24 в 14:55

Електрическо табло "оживява" в центъра на Видин

Стартира нова инициатива за облагородяване на градската среда във Видин.  След редица проекти за оцветяване на стари телефонни кабини, днес основателите на платформата "Естетика" съвместно с художничката  Теодора Обретенова  обръщат внимание на друго често пренебрегвано градско съоръжение – електрическите табла, едни  често сиви и скучни..

публикувано на 22.08.24 в 14:49