Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виртуален концерт ще представят за Великден формациите от Младежкия дом в Монтана

Снимка: Общински младежки дом-Монтана

Вместо на импровизирана сцена пред новия храм "Свети Дух", како е по традиция, тази година концертът на Общински младежки дом- Монтана ще е във виртуалното пространство. Наречен е "Великденска фолклорна палитра". В неделния ден  Школа за български народни танци "Стоянови", Представителен танцов ансамбъл "Младост", народен хор "Пъстренец", певческа група "Пъстренец Jr." и солистката Ева Янакиева ще сътворят истинска фолклорна палитра. 

Концертът ще е в де части. Първата ще започне в 10 часа във Фейсбук страницата Общински младежки дом –Монтана.

Програмата  ще е разнообразена и с китки от хороводни песни, съобщи Мариета Христова от младежкия дом в Монтана. Виртуалният концерт ще има продължение и в късния следобед. От 16 часа ще е втората част. 

Концертът включва записи от предишни участия на съставите и е специален поздрав от Община Монтана към всички християни. Посланието, което носи е за здраве и благоденствие, за силата на българският дух и за възкресението за ново начало. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Без тирове през прохода "Петрохан" от 16 октомври

През лятото маршрутът бе един от възможните обходни, заради изграждането на високоскоростния път от Ботевград за Видин. Временната организация на движението през прохода "Петрохан" бе въведена на 21 юни. Срещу това решение на пътната агенция няколко пъти жителите на Бързия и Берковица протестираха. Преминаването на тежките машини руши пътя и къщите..

публикувано на 12.10.24 в 14:25

Във Видин се проведе акция от кампанията "Капачки за бъдеще"

Доброволци приемаха пластмасовите капачки на временен пункт до училище "Любен Каравелов".  "Започват да идват автобусите от селата, те ни носят по- големи количества... Всичко събираме и извозваме след това на вторични суровини. Със събраните средства, събират се общонационално от всички кампании и се разпределят за техника по болниците...

публикувано на 12.10.24 в 12:15

Общински съвет- Кула актуализира капиталовите разходи на Общината

Общинските съветници в Кула разгледаха докладна, относно актуализация на разчета за капиталовите разходи на Община Кула за 2024 година. "За Дом за стари хора е необходимо да бъде закупена един брой циркулационна помпа за парното отопление, защото старата просто не работи. За заведенията за социални услуги искат да им бъдат..

публикувано на 12.10.24 в 10:03

Работилница за родители ще се проведе в библиотеката във Враца

Четвъртата работилница за емоции за родители с детски психолог Надежда Евгениева ще се проведе днес, 12 октомври от 11.00 часа в Детски отдел на Регионална библиотека "Христо Ботев" - Враца. Темата този път е "Моето меню - злояди деца".  "Храненето при децата е от съществено значение за формирането на правилни навици, които ще ги..

публикувано на 12.10.24 в 08:51

Поход във Врачанския Балкан

Днес е последният поход за сезона, който организира дирекцията на природен парк "Врачански Балкан". Той е до водопада "Женската вода". "Сборният пункт е последната спирка на тролейбусите, в 8 и 30. И след това групата, съответно тръгва по маршрута... Времетраенето е между 6-7 часа, зависи от темпото на групата като в това време е..

публикувано на 12.10.24 в 08:05

Снимката на 11 октомври 2024 година

Започна кампанията за  имунизиране срещу грип  в кабинета на Регионалната здравна инспекция във Видин. Над 20 души са го посетили досега, за да им бъде поставена, закупена от тях ваксина. Националният съвет за тристранно сътрудничество не постигна съгласие за нивото на минималната работна заплата за следващата година. Министърът на труда и..

публикувано на 11.10.24 в 18:05