Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Видин без делегат за годишното събранието на акционерите на болницата в града

Снимка: Светослав Цветанов

Община Видин, която е най-големият акционер в многопрофилната болница за активно лечение "Света Петка" след държавата, няма да има свой представител на Общото събрание на акционерите, което е насрочено за четвъртък. На заседанието на Общинския съвет днес не достигнаха гласове, за да бъде избран за делегат Венцислав Боянов, който е председател на комисията по здравеопазване. 

Преди това съветниците гласуваха на болницата да бъдат предоставени два общински апартамента за лекари, които дойдоха като добровлци. Цецо Иванов от дясната коалиция настоя избора на делегат да се прегласува, но никой от съветниците не промени решението си:

"Как няма да изпратим представител на Общинския съвет, който да каже „ние сме хорските избраници на Видин.Тази болница трябва да съществува. Къде е нашето гражданско поведение към нашите избиратели?"

От БСП призоваха Общинския съвет да не изпраща представител в знак на несъгласие с отношението на държавата, която е основен акционер, към болницата в града. Позицията на групата представи Людмил Димитров:

"Аз многократно съм казвал- когато пращаме човек, да му гласуваме мандат по точките. Винаги ги взимаме тези точки в блок и не обръщаме внимание. Какво имам предвид? Казваме този наш представител с присъствието си да защити интересите на община Видин и на следващо заседание да ни запознае. Някой казва ли на този наш представител какъв е интересът на Община Видин?"

По време на заседанието съветниците запазиха минута мълчание в памет на д-р Борислав Иванов, който прие да работи в отделението по неврология във Видин, за да не го затворят, но почина от COVID-19.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Опасни ли са вратовръзките в училищните униформи?

Ученическите униформи, които се проектират и изработват по поръчка на училищата, също трябва да отговарят на изискванията за безопасност. Това съобщиха от онлайн платформата “Ние, потребителите” по повод постъпили запитвания на родители във връзка с дизайна и елементи на училищни костюми. Едно от запитванията касае допустими ли са вратовръзки, като част..

публикувано на 10.09.24 в 10:00

Продават шест общински жилища във Враца

Отложиха за следващото заседание разглеждането на предложението за продажба на 6 общински жилища във Враца. Казусът ще бъде гледан на 24 септември. Припомняме, че докладната включваше продажбата на едностаен апартамент, чиято цена е 24 190 лв., а данъчната му оценка е близо 7 000 лв. Наемателят му е бил настанен в него не както е по закон преди 5 и..

публикувано на 10.09.24 в 08:22

Групата за стари градски песни "Мездрея" отново на върха

Поредното си силно представяне направи Групата за стари градски песни "Мездрея" при Народно читалище ”Просвета 1925” в гр. Мездра. Певците се отличиха на XVII Международен фестивал на шлагерната песен "Пей сърце", който се проведе в град Кюстендил.  Две първи места завоюваха солистите Валентин Вълчев и Радко Антонов и първо място за група "Мездрея"...

публикувано на 10.09.24 в 07:51

Снимката на 9 септември 2024 година

Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Видин се включва в Седмицата на пожарната безопасност с разнообразни  прояви .  Програмата започна с поднасяне на венец и цветя на паметната плоча на загиналия при изпълнение на служебния си дълг младши лейтенант Огнян Борисов.  Министър-председателят Димитър Главчев..

публикувано на 09.09.24 в 18:05

Прокуратурата води разследване за побой на 88-годишна жена от село Сумер

Под ръководството на Районна прокуратура - Монтана се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда на възрастна жена. Пострадалата, на 88 години, е настанена в тежко състояние  в хирургично отделение на МБАЛ „Стамен Илиев“ в града.    Наблюдаващият прокурор е дал указания на разследващия..

публикувано на 09.09.24 в 17:05

Върбешница се включва в инициативата „Да изчистим България заедно”

Кметството и Народно читалище “Пробуда -1928“  в мездренското село Върбешниц а  ще се включат в инициативата „Да изчистим България заедно” . Предстоящото дванадесето издание на проявата ще бъде под надслов „Да преобърнем играта“ и ще се проведе на 14 септември, събота. Всички желаещи могат да се включат в почистването и облагородяването на..

публикувано на 09.09.24 в 16:25

Правителството обсъжда възможността държавата да поеме управлението на буферните паркинги по границите

Министър-председателят Димитър Главчев създаде работна група със задачата да предложи трайно решение на проблема с буферните паркинги за тежкотоварни автомобили по граничните контролно-пропускателни пунктове, съобщават от Правителствената информационна служба. Целта е да бъдат предприети и спешни мерки за облекчаване на трафика, максимално да се намали..

публикувано на 09.09.24 в 16:00