Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

270 ученици посрещна бившето "Спортно" в Монтана

3
Снимка: Любо Андреев


При спазването на стриктни противоепидемични мерки започна учебната година в Монтана. Тържествата за откриването бяха за  1, 5 и 8 клас, останалите ученици влязоха в класните стаи през отделни входове. 

Кметът на Монтана Златко Живков поведе към класната стая първокласниците от  СУ “Йордан Радичков”. Живков приветства учениците на 15 септември в бившето "Спортно" в града:

"Аз се надявам на една здрава, мирна и успешна година. Това учебно заведение, в което имах честа да бъда учител, директор, образователен министерски шеф и кмет, е особено близко, защото по една или друга причина е свързано с една изключителна и интересна част от живота ми, която е свързана с изграждането на много млади хора, образовани, възпитани, които днес се намират в различни точки на Монтана, България, даже и чужбина.  "

270 са учениците на  СУ "Йордан Радичков". Една паралелка са първолаците. Пожелавам си да запазим ентусиазма през цялата учебна година, каза директорката Станка Костова:


"Всички ученици, учители, родители са много ентусиазирани и истински щастливи. Да бъдем здрави, да даваме най-доброто от себе си и да се гордеем със своите постижения и резултати да пазим, обичаме и почитаме родното училище, традициите, образованието."


Много са шампионите, завършили бившето спортно училище в Монтана. Един от тях е най-успешния футболист на Монтана, бившият капитан на националния тим на България Стилиян Петров.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Половин Вършец е без вода заради ремонт на водопровод

Половината от жителите на Вършец днес и утре остават без вода. Причината е реконструкция на главен водопровод. Общо 36 часа без питейна вода остават от днес половината от живеещите във Вършец. През това време ще бъде подменен водопроводът по булевард „България“, с дължина към 20 метра. На 13 улици в града няма да имат питейна вода от днес до утре..

публикувано на 18.09.24 в 11:02

Видинският театър представя криминална комедия

Видинският драматичен театър ще постави днес, от 19:00 часа, криминалната комедия "Убийство в първа класа" . Режисьор на спектакъла е актьорът Евгени Будинов. На сцената ще играе целият състав на видинския драматичен театър, обясни директорът на културната институция  Кирил Кирилов . "Няколко души се срещат в едно купе на един влак и се оказва, че..

публикувано на 18.09.24 в 10:20

Дни на гръцката култура започват във Враца

Гръцка култура , музика и кулинарни изкушения очакват жителите и гостите на Враца в следващите дни. В рамките на 135-тото издание на Врачанския есенен панаир, от 19:30 часа днес, 18 септември, на панаирната сцена пред стадиона е предвиден концерт на известната гръцка певица Ирини Пападопулу, обясни за Радио ВИДИН Радосвета Крумова , главен експерт..

публикувано на 18.09.24 в 09:54

"Ел Би Булгарикум" и синдикатите подписаха нов колективен трудов договор

Нов колективен трудов договор подписа ръководството на държавното млекопреработвателно предприятие "Ел Би Булгарикум" и представителите на всички синдикални дружества, съобщават от компанията.  Договорът е за следващите две години и е следствие на поетите от министъра на икономиката и индустрията д-р Петко Николов ангажименти към служителите в..

публикувано на 18.09.24 в 09:43

Зарадваха децата на 12 приемни семейства в Кула и Грамада

Децата на 12 приемни семейства от общините Кула и Грамада получиха учебни пособия от Националната асоциация за приемна грижа (НАПГ) и А1 България. Децата настанени в приемни семейства са в ученическа възраст и получиха раници с учебни пособия, разказа координаторът на НАПГ за област Видин Цветелина Милославова : „За девета поредна година..

публикувано на 18.09.24 в 09:03

Населението на община Кула продължава да намалява

Продължава процесът на намаляване и застаряване на населението в община Кула, въпреки че през 2023 г. са родени повече деца. За това информира докладът за населението и демографските процеси през изминалата година на Националния статистически институт.  От общинската администрация съобщават, че към днешна дата населението на община Кула е намаляло с..

публикувано на 18.09.24 в 08:45

Видински села остават временно без вода заради авария

Поради отстраняване на авария на главния довеждащ водопровод на Видин, днес ще бъде преустановено водоподаването за някои видински села. Засегнати ще са - Кутово, Антимово, Кошава, Сланотрън, Гомотарци, Слана бара, Новоселци, Акациево, Рупци и кв.Нов път, както и част от Западна промишлена зона за времето от 06:00 до 18:00 часа. За Видин водоподаването..

публикувано на 18.09.24 в 07:53