Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинският съвет в Лом ще заседава тази седмица

Снимка: Радио Видин

Предложение за актуализиране на приетата програма за управление и разпореждане с имоти– общинска собственост на Община Лом за 2020 година  е една от докладните записки, които ще бъдат разгледани по време на заседание на местния парламент. Сесията е насрочена за 30 септември и ще се проведе в заседателната зала на Общинска администрация. Съветниците ще открият и процедура за избор на нови съдебни заседатели за районния съд в града. Освен това те ще трябва да приемат или отхвърлят предложението за отмяна на наредбата за пожарна безопасност и защита на населението на територията на община Лом, приета с решение №81 на Общинския съвет от 30 април 2020 година. Приемане на актуализирана средносрочна бюджетна прогноза на общината за периода 2022/2023 година, промени в списъчния състав на обектите в КВ за тази година, както и отдаване под наем без търг или конкурс на част от недвижим общински имот за здравни дейности, са другите точки от дневния ред на заседанието.     




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Есенен базар ще се проведе във Видин

Видин ще бъде домакин на инициативата  "На есенен базар сме" о т утре, 25 октомври, до неделя, 27 октомври.  Базарът ще бъде разположен пред Общинския драматичен театър "Владимир Трандафилов". Инициативата, която се провежда за трета поредна година, е част от програмата за отбелязването на Димитровден - духовния празник на града.  Базарът ще..

публикувано на 24.10.24 в 11:58

Двама души са задържани за наркопрестъпления във Видинско

Мъж и жена са били задържани за наркопрестъпления вчера, 23 октомври, при акция на територията на Районно управление-Видин, съобщават от Областната дирекция на МВР.  Криминалистите са открили 11 сухи конопени растения, с дължина от 0.70 см до 1.30 м,  в частен имот в село Неговановци . Тревистата маса, с общо тегло 1 кг, е реагирала на канабис..

публикувано на 24.10.24 в 11:14

Празничен концерт ще се състои във Видин

Градският духов оркестър  във  Видин  ще изнесе празничен концерт на площад „Бдинци“  в града  днес, 24 октомври. Проявата е по повод Димитровден - духовния празник на града, който е на 26 октомври. Програмата ще бъде разнообразна, каза Диляна Цанкова , диригент на оркестъра: "Ще има популярна световна музика, разбира се, не можем да..

публикувано на 24.10.24 в 10:36

Видин се включва в инициативата "Мениджър за един ден"

Инициативата "Мениджър за един ден" се провежда във Видин . На откриването на проявата в заведение в града присъстваха работодатели и ученици от Професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров", избрани да заемат различни позиции. Възпитаниците ни ще заемат високи длъжности, затова тяхната отговорност е много голяма, обясни Йорданка Ценова ,..

публикувано на 24.10.24 в 10:12
Враца

Цените на имотите в Северозападна България растат

Неслучилият се ремонт на път Е-79 между София и Видин продължава да повишава цените на имотите в Северозападна България . Въпреки рестриктивните мерки, предприети от банките, стойността на жилищата продължава да върви нагоре, което е трайна тенденция през последните 2-3 години. На годишна база през 2023-та недвижимостите във Враца са се повишили със..

публикувано на 24.10.24 в 09:21

Село Кутово се готви за Деня на народните будители

В Кутово се подготвят за отбелязването на Деня на народните будители , 1 ноември. Специален гост на празника във видинското село ще бъде писателката Валентина Вълчева, съобщиха от местното читалище "Просвета". На събитието ще пристигне и библиобусът на Регионална библиотека "Михалаки Георгиев" във Видин.  Кулинарният клуб "Вкусът на Златен рог 1"..

публикувано на 24.10.24 в 07:35

Снимката на 23 октомври 2024 година

Избрани са изпълнителите на  аварийното укрепване  на западния бастион в крепостта "Баба Вида" във Видин. Предстои откриването на строителна площадка. Преди началото на правителственото заседание служебният премиер Димитър Главчев, обяви, че е крайно време сериалът „Игра на избори“, който тече вече няколко години, да приключи.  Той коментира, че в..

публикувано на 23.10.24 в 18:00