Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистките на "Бдин" победиха "Спартак" /Плевен/ в приятелска среща

5
Снимка: Радио Видин

Волейболистките на "Бдин" (прекадетки) победиха с 3:0 гейма връстничките си от "Спартак" /Плевен/ във Видин в демонстративна среща, част от програмата за отбелязване на празника на Видин- Димитровден. Двубоят бе в спортна зала "Фестивална", а преди срещата на състезателките на двата отбора беше измерена температурата. 

Видинчанки победиха с 25:21, 25:18 и 29:27  гостенките от Плевен. Третият гейм беше най- оспорван и момичетата от "Спартак" имаха шанс да го затворят, но не се възползваха от възможността. Гости на приятелската среща бяха президентътна Българската федерация по волейбол Любо Ганев, заедно с председателя на комисията за детско-юношески волейбол на Федерацията Евгени Иванов и регионалния отговорник за регион "Хемус" Христо Илиев. Те поздравиха видинския клуб за добрите изяви на отбора и на двете националки Мерилин Николова и Мила Илиева. Обсъдени бяха и възможностите за съвместната работа на федерацията с клуба и общината за развитието на волейбола, сподели треньорката на "Бдин" Снежанка Генева:

"За нас е голяма чест, че лично президентът на Българската федерация по волейбол пристига във Видин да поздрави обществеността, учители, родители, състезатели, за доброто представяне на нашия клуб като цяло и най-вече на нашите състезателки Мерилин Николова и Мила Илиева, за чудесното им представяне на на Европейското първенство. Те бяха най- добрите от националния отбор. Федерацията идва с директни предложения как можем общо да работим заедно."

Треньорката на плевенския "Спартак" Марияна Костова благодари за поканата и сподели, че ще използват срещата като контролна, за предстоящите квалификации през уикенда:

"Ние ще го използваме като контролна среща, предполагам че и домакините. Тази събота и неделя играем в Пазарджик и за нас тази покана беше добре дошла."

Виктория Георгиева и Нора Михайлова от "Бдин", споделиха след срещата, че са доволни от играта, и че това е една добра тренировка за предстоящите зонални квалификации в Пловдив, които им предстоят в събота и неделя:

"Доволни сме от играта... Това беше една подготовка, защото ние в събота и неделя отиваме в Пловдив на зонално състезание. играем с още 3 отбора и трябва да направим всичко възможно да станем първи, за да се класираме директно на финали." 

Президентът на БФВ Любо Ганев, обясни че ще обсъдят с клуба и с общината, как могат да си партнират за да осигурят по-добри условия за развитието на младите надежди от региона:

"Тук сме първо за да уважим волейболния клуб. Да си направим среща с кмета, за да видим как може повече да си партнираме федерацията с общината и с волейболния клуб. Да направим така, че за тези деца всяко влизане в залата да е празник, да се забавляват и да искат пак да дойдат. Това е най- важното."

Целта е да се привличат колкото се може повече деца и да се задържат, обясни председателят на комисията за детско-юношески волейбол на БФВ Евгени Иванов:

"Да се опитваме да привличаме, колкото се може повече деца. Да ги задържаме, защото в днешно време децата може да ги запалиш по един спорт сравнително лесно, но да ги задържиш е много по- трудно. Идеята е точно това, да ги задържаме тези деца във волейбола, за да може след това да имаме ресурс, който да използваме при най- големите - при мъже и при жени."

След края на приятелската среща Любо Ганев и Евгени Иванов подариха волейболни топки на двата отбора.


При срещата с представителите на Федерацията, на Министерството на младежта и спорта и на волейболния клуб, видинският кмет Цветан Ценков отбеляза, че Видин се гордее с волейбола – спорт с традиции в нашия град, който продължава да постига успехи: "Масовият спорт е много важен за здравето на децата. Ролята на институциите, на клубовете, на федерациите и на обществото е да се погрижим да растат по-здрави поколения – това е крайната цел." 


Президентът на БФВ Любомир Ганев благодари на д-р Ценков за гостоприемството, а председателят на комисията за детско-юношески волейбол към БФВ Евгени Иванов даде много висока оценка на новоизградените спортни съоръжения в СУ „Цар Симеон Велики“ и ППМГ „Екзарх Антим I“. „Това е добра предпоставка Видин да бъде домакин на финали при някоя от по-ниските възрасти, защото имате условия“, посочи Иванов.

Повече чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Мездренска грация спечели сребърен медал

На завършилия Трети Национален и Международен турнир по художествена гимнастика “Фрезколиад”, който се проведе на 13-14.09.2024г. в гр. София - Зала “София”, взеха участие над 350 гимнастички от цяла България. Възпитаничката на мездренската школа Биляна Петрова в категорията да 12 години завоюва сребърен медал за съчетание „без уред” и бронзов..

публикувано на 16.09.24 в 07:55

Вършец вече има клуб по лека атлетика

За пръв път в спортната история на Вършец учредиха и регистрираха спортен клуб по лека атлетика "Вършец 2024". На официална церемония в многофункционалната спортна зала "Арена Вършец" кметът на общината Иван Лазаров връчи на председателя на новоучредения клуб по лека атлетика Иван Велков удостоверението за регистрация във федерацията. Преди няколко..

публикувано на 15.09.24 в 16:27

"Бдин" допусна обрат в Павликени

"Бдин" Видин допусна обрат и загуби като гост на "Павликени" с 3:4 в най-резултатната среща от третия кръг на Северозападната Трета лига. Бдинци поведоха в резултата с голове на Радослав Захариев в 20-ата и Александър Соколов в 28-ата минута. Домакините обаче изравниха до края на първото полувреме с попадения на Стефан Гинчев и Александър Иванов в 37-ата..

публикувано на 15.09.24 в 15:34

"Локо" Мездра загуби първи точки

Локомотив /Мездра/ не успя да победи у дома  Вихър (Славяново) и  срещата  от третия кръг на Северозападната Трета лига завърши при резултат 1:1, в оспорван и нервен двубой с два червени и куп жълти картони. Гостите отбелязаха първи -  Митко Русанов с глава вкара за 0:1  в 27-ата минута...

публикувано на 15.09.24 в 15:26

"Монтана" и ЦСКА II не излъчиха победител

Монтана и дубъла на ЦСКА /София/ направиха 0:0 в среща от 9-ия кръг на Втора лига. Монтанци изпуснаха чисти положения в края на първата част. Гостите не застрашиха сериозно нито веднъж вратата на домакините. В 28-та минута диагонален удар на Мартин Сораков срещна лявата странична греда на вратата на Марин Орлинов. Стражът на столичани, който има доста..

публикувано на 15.09.24 в 15:22

Малки "железничарчета" спечелиха футболен турнир

Приключи 9-ия Футболен турнир Мемориал „Семко Горанов” организиран от Община Мездра и ОФК „Локомотив”. В тазгодишното издание на турнира участваха четири клубни формации – деца, родени след 01.01.2012 г. (U13): ОФК Локомотив (Мездра), ПФК Ботев (Враца), ДФК Видин и ДФК Атлетик (Козлодуй). Мемориал „Семко Горанов 2024“се проведе във формат „Футбол 9“...

публикувано на 15.09.24 в 15:17

"Ботев" /Враца/ вкара два гола за 1:1 у дома

Христо Янев се завърна начело на "Ботев" /Враца/ с равенство. Врачани завършиха 1:1 със силния тим на "Спартак" /Варна/ , като успяха да спечелят точка у дома. Мачът от 8-ия кръг на Първа лига завърши 1:1, като и двете попадения в мача реализираха домакините. В 56-та мин. при опит да изчисти топката пред Ахмед Ахмедов, бранителят на врачани Мартин..

публикувано на 14.09.24 в 12:00