Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 28 октомври 2020

Отново се създава организация за еднопосочно движение и осъществяване на контрол на пазара.
Снимка: Радио ВИДИН

Затягат противоепидемичните мерки във Видин. 41 са активните случаи на коноравирус в момента в област Видин, но регионът е в зелената зона за разпространението на COVID-19, обясни директорът на Регионалната здравна инспекция Венцислав Владински. В община Видин се предприемат допълнителни противоепидемични мерки- създаден е пропускателен режим в отдел "Местни данъци и такси“ и Центъра за услуги и информация на граждани, създава се организация за еднопосочно движение и осъществяване на контрол на пазара. 


97 пътнотранспортни произшествия със 7 загинали и 49 ранени в област Видин е равносметката за изтеклото тримесечие на тази година. В сравнение със същия период на миналата година, броят на катастрофите се е увеличил с 28, а ранените са със 6 лица повече. По тази причина е създаден профил на водачите и на загиналите лица - каза Владимир Герасимов , началник сектор "Пътна полиция" Видин на заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата


Област Враца вече е в червената зона на заболеваемост от COVID-19. Регионалната здравна инспекция въвежда допълнителни мерки


Част от ръководството на община Видин, включително кметът Цветан Ценков, е под карантина. Днес са направени PCR тестове на контактните с кмета на съседния град Дунавци, който е положителен за коронавирус.


22 лица от област Монтана са поставени под домашна изолация, заради COVID-19, съобщават от РЗИ.


Въведена е организация за функционирането на Кооперативния пазар във Враца, при спазването на допълнителните противоепидемичните мерки. Поставени са указателни табели, обозначаващи Вход/Изход, стрелки за посоката на движение; На входа на пазара е монтиран мобилен диспенсър за дезинфекция на посетителите. От Община Враца припомнят, че съгласно заповедта на здравния министър - работещите и посетителите са длъжни да носят защитна маска за лице и да има осигурена дистанция от 1.5 метра.

Ръководството на болницата във Видин организира среща с гинеколози от града днес. Целта е да се предложи работа на лекарите, казад-р Богдан Томов, зам. директор на МБАЛ "Света Петка". Утре среща ще има и с невролози.


Гимназисти и студенти ще учат онлайн от четвъртък, 29 октомври, до 12 ноември. Ученето от разстояние е по-трудно, смятат част от запитаните ученици от Видин


Ученици изработват праисторически къщи, глинени съдове, кукерски маски и кукли в музея във Враца.Тази възможност им предоставя образователната програма на културната институция.


12 081 заявления-декларации за отпускане на еднократна целева помощ за отопление за сезон 2020/2021 г. са подадени до 27 октомври в Монтана. Подаването стартира на 1 юли и ще продължи до края на октомври, припомниха от РДСП- Монтана. 


От 2 ноември /понеделник/ се спира движението на камионите над 10 т през прохода "Петрохан", съобщиха от АПИ. През тази седмица участъкът ще продължи да се ползва като обходен маршрут за превозните средства над 12 тона, пътуващи от Видин за София, които преминават през прохода, поради модернизацията на пътя Мездра-Ботевград, в участъка Ребърково-Лютидол. 



Дарение от 120 книги на историческа тематика получи видинската библиотека от бившия състезател на "Видабаскет" Иван Иванов.


Спектакъл на кукления театър във Видин по забавен научи учи децата как да се предпазват от бедствия и аварии. Подготвен е с партньори от Румъния и ще  се играе във Видин и Крайова.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 17 септември 2024 година

Община Белоградчик получи авторските  права  за текста и музиката на песента на "Нашият град".  Договорът е за срок от 10 години. Така песента на група "Тангра" вече е официален химн на Белоградчик. Финално регистрирани са 24 партии и 9 коалиции за участие в предсрочните парламентарни избори, които ще се проведат на 27 октомври. Това съобщи..

публикувано на 17.09.24 в 18:05

В Монтана откриха нов път за 10 млн лева

В община Монтана откриха четвъртокласен път рехабилитиран с 10 мил. лева.  След близо 50 години нов асфалт е поставен между селата Клисурица, Долна Рикса и Славотин. Откриването стана на църковния празник „Вяра, Надежда и Любов". Напълно обновена е отсечка от близо 9 км, която свърза международен път Е 79 и северния път от Монтана за Видин...

публикувано на 17.09.24 в 17:05

Приключи ремонтът на междуселски път в Монтанско

На един от най-светлите християнски празници Вяра, Надежда, Любов и майка им София бе тържествено открит реновираният път между селата Долна Рикса, Клисурица и Славотин, съобщават от Община Монтана.  "Това е най-голямата инвестиция, направена за междуселски път в района през последните 50 години“, заяви кметът  Златко Живков . На..

публикувано на 17.09.24 в 16:31

Лом отбелязва празник на града

От името на Негово светейшество българският патриарх Даниил, архимандрит Антим, протосингел на Видинската света митрополия, поздрави кмета на община Лом Цветан Петров и жителите на града за празника на Лом . Той благослови градоначалника, местния парламент и ломчани за старанието и усърдието, с което се поддържат храмовете в епархията и пожела на..

публикувано на 17.09.24 в 16:20

Избирателите могат да проверят онлайн номера на секцията и мястото на гласуване

Българските граждани с право на глас вече могат да проверяват номера на избирателната секция и мястото на гласуване в изборите за Народно събрание на 27 октомври 2024 г. Справката се осигурява от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ към Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Информация за адреса на..

публикувано на 17.09.24 в 16:16

Белоградчик получи правата за песента "Нашият град" да стане химн на града

Община Белоградчик получи авторските права за текста и музиката на песента на "Нашият град". Договорът е за срок от 10 години. Така песента на група "Тангра" вече е официален химн на Белоградчик, каза кметът Боян Минков .  "Подписахме договор с автора на текста, поета Александър Петров, и с наследниците на Борис Карадимчев, който е автор на..

публикувано на 17.09.24 в 16:06

Водният режим отпада в четири монтански села

Отмениха водния режим за четири села в община Георги Дамяново. Заради сушата близо месец към 700 жителите получаваха неравномерно питейна вода. Жителите на селата Видлица, Чемиш, Главановци и Копиловци от днес имат вода през целия ден. Засушаването през миналия месец принуди кмета на община Георги Дамяново Нина Петкова да обяви воден..

публикувано на 17.09.24 в 15:16