Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

През ноември откриват футболния миникомплекс във Видин

Снимка: Радио ВИДИН

Футболният миникомплекс, който се изгражда в Колодрума във Видин, ще бъде завършен в рамките на месец ноември тази година, декларира Българският футболен съюз на запитване на Радио Видин. Обектът се финасира със средства от програма на световната футболна централа ФИФА и трябваше да бъде въведен в експлоатация преди година.

Забавяне се появи при изграждането на сградата със съблекални. Основната причина е, че обектът се изгражда в среда на недвижима културна ценност с категория "национално значение". Това е наложило няколкомесечно съгласуване на проектите с Националния институт за недвижимо културно наследство, обясни изпълнителният директор на футболния съюз Борислав Попов.


Строителството на терените и осветлението е практически приключило. Изграждането на комплекса е разделено между двама изпълнители - строител на терените и осветлението на двете футболни игрища и строител на сградата - съблекални и монтирането на седалките, уточни Попов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Монтана гостува на Спартак (Плевен)

Футболистите на Монтана гостуват днес на Спартак /Плевен/ в среща от 10-ия кръг на Втора лига.  Наставникът Танчо Калпаков взе в групата централният защитник Костадин Илиев, който имаше проблеми с бедрото.  В групата е и нападателят Владислав Цеков – Каската след излекувана травма. "Лек мач няма, всеки един мач, ако не си го извоюваш... Всеки един..

публикувано на 20.09.24 в 12:32

Два медала за "Бдин" Видин от Държавното по бокс в Плевен

Състезателите на Боксов клуб "Бдин" Видин се представиха достойно на Държавното лично отборно първенство за младежи в Плевен. Треньорът Кирил Бушев заведе трима свои възпитаници.  За сребърен медал се пребори Ерик Иванов в категория до 92 килограма. Той категорично победи в четвъртфиналите Георги Ружев от "Лъвовете" Петрич. Не срещна проблеми и в..

публикувано на 20.09.24 в 12:28

Баскетболистките на Монтана тестват силите си в Гърция

Баскетболистките на Монтана стартират днес контролните си срещи в Гърция.  От 13 часа, в Солун, момичетата на треньора Преслав Пешев излизат срещу ПАОК.  Утре и в неделя съперник е новакът в елита Пансерайкосот Серес.  Преди седмица в Сърбия Монтана записа победа и загуба в контроли срещу Партизан /Белград/ и Будучност от Подгорица.

публикувано на 20.09.24 в 12:28

Реновират тревното покритие на стадиона на Ботев (Враца)

Ръководството на Ботев /Враца/ започна интензивни дейности по подобряване на състоянието на тревното покритие на централния терен, съобщиха от елитния футболен клуб. В момента активно се работи по премахване „мъртвата трева", извършва се аериране, опесъчаване и подсяване, уточниха от клуба, като всичко това се прави, за да се гарантират оптимални..

публикувано на 20.09.24 в 12:21
Цанко Цанков

Цанко Цанков преплува 120 км в река Дунав за 18 часа

Българският плувец Цанко Цанков преплува 120 километра и 600 метра в река Дунав, без да спира, съобщиха от неговия екип. Състезателят стартира вчера по обяд от село Ясен , община Видин и финишира рано тази сутрин на кораба "Радецки" в Козлодуй . Цанков измина дистанцията за 18 часа, 1 минута и 39 секунди.  "Този успех посвещавам на първо място на..

публикувано на 20.09.24 в 09:48

Цанко Цанков с нов опит за световен рекорд по непрекъснато плуване

Нов опит за поставяне на световен рекорд по непрекъснато плуване в студени води прави днес Цанко Цанков . Той тръгна в 12:00 часа от плажа на видинското село Ясен и се очаква утре сутринта да бъде в Козлодуй. Това обясни за Радио Видин неговият треньор и мениджър, Николай Илиев : "Предвиждаме да направим 120 км, по правилата на световната..

публикувано на 19.09.24 в 16:10

Мартин Марков свири на "Монтана" в Плевен

Мартин Марков бе назначен за главен съдия на мача в Плевен между "Спартак" и "Монтана" от 10-ия кръг на Втора лига. Николай Попниколов и Марин Бонев са помощници, а четвърти арбитър е Димитър Буров. Делегат на съдиите е Красимир Василев.  Срещата е утре, от 14:30 часа и с нея се открива кръгът. Двубоят е телевизионен. Монтанският арбитър..

публикувано на 19.09.24 в 15:14