Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" Враца надви на "Монтана"

6
Снимка: Любо Андреев

Чавдар Ивайлов донесе трите точки на "Ботев" /Враца/ при гостуването на "Монтана" в дербито на Северозапада. Мачът от 20-ия кръг на елита завърши 1:0 за врачани. 


В 50-та минута гостите спечелиха правото да изпълнят фаул на 20-ия метър. Чавдар Ивайлов с левачката майсторски завъртя топката и я прати в мрежата на Благой Макенджиев. До почивката Монтана може да съжалява, че не отбеляза създадените положения. В 5-та минута Илиян Миланов изчисти топката от голлинията преди очите на халфа на Монтана Радослав Терзиев. При създалата се контраатака Петър Атанасов се отзова сам срещу Макенджиев, но би покрай вратата. От фаул Тасев стреля над напречната греда на вратата на гостите. В 29-та минута капитанът на монтанци Иван Михов центрира успоредно на голлинията, с топката се разминаха съотборниците му Сенхаджи, Цонков и Янко Ангелов. В 34 и 39-та минута Николай Минков пропусна. Първо крилото на Монтана проби от ляво и стреля по диагонала и топката облиза гредата. След това от воле стреля силно, но вратаря на Ботев - Красимир Костов спаси. Ботев откри резултата в 50-та минута след перфектно изпълнен фаул на Ивайлов. В атаката след подновяването на играта Александър Башлиев вместо да вкара прати топката над гредата. Монтанци можеха да изравнят и в 78-та минута, но шутът на Минков мина над гредата. В 86-та минута капитанът на Ботев Христо Златински не успя на празна врата да засече центране от дясно и резултатът остана непроменен 1:0 за Ботев. Така двата тима събраха по 18 точки, но "Ботев" вече е 10-ти пред "Монтана"


Ето какво сподели след мача наставникът на врачани Тони Здравков, който вече гледа към предстоящата среща с "Левски":


"Знам какво мога. Аз и моите колеги работим. Смятам, че отбора, така показва доста добро лице, като изключим, пак казвам лошите резултати, които имахме, но като игра отборът имаше лице. Така че тези работи не ме притесняват, който иска да заповяда във Враца, да види колко е лесно. Всички казват "Левски" е в криза, "Левски" няма пари, "Левски" няма футболисти, но всички виждаме, че "Левски" има доста футболисти. Ние ще подходим към този мач максимално концентрирано и организирано, и отговорно съответно, защото за нас точките са крайно необходими."


Старши треньорът на "Монтана" Атанас Атанасов изказа съжаление за изпуснатите положения:


"Значи аз не мога да бъда недоволен от старанието им, от влагането им в мача,  на футболистите. Поздравления! Днес не ни се получи да отбележим гол и аз си мисля, че отборът, който отбележеше първи гол- той щеше да спечели. Но поне от моите очи, това, което виждах, стана здрав мач между два отбора, които играят под напрежение. Макар че винаги съм казвал, че напрежението го има този, който не е уверен в силите си, но въпреки, нали, че е дерби, тук, нали, близостта на градовете... и пак аз мисля, че създадохме достатъчно положения, с които нали да спечелим мача. Да, днес не се получи. Живот и здраве следващите мачове пък с по-малко сигурно ще победим и ще вкараме."


В следващия кръг "Монтана" гостува на "Славия", "Ботев" играе с "Левски".


"Монтана": Макенджиев, Башлиев, Михов /к/, Кики, Цонков, Сенхаджи /55-С.Георгиев 84-Законов/, Терзиев, Каменов, Тасев, Ангелов /74-Кръстев/, Минков
"Ботев": Костов, Зехиров, Керчев, Генов, Гаджев /63-Лагоа/, Бабунски /63-Домовчийски/, Миланов, Николов, Атанасов /76-Ненов/, Златински /к/, Ивайлов /80-Ничев/

Жълти картони: Тесев, /Монтана/;  Златински, Гаджев, Ненов, Костов /Ботев/




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Монтана гостува на Спартак (Плевен)

Футболистите на Монтана гостуват днес на Спартак /Плевен/ в среща от 10-ия кръг на Втора лига.  Наставникът Танчо Калпаков взе в групата централният защитник Костадин Илиев, който имаше проблеми с бедрото.  В групата е и нападателят Владислав Цеков – Каската след излекувана травма. "Лек мач няма, всеки един мач, ако не си го извоюваш... Всеки един..

публикувано на 20.09.24 в 12:32

Два медала за "Бдин" Видин от Държавното по бокс в Плевен

Състезателите на Боксов клуб "Бдин" Видин се представиха достойно на Държавното лично отборно първенство за младежи в Плевен. Треньорът Кирил Бушев заведе трима свои възпитаници.  За сребърен медал се пребори Ерик Иванов в категория до 92 килограма. Той категорично победи в четвъртфиналите Георги Ружев от "Лъвовете" Петрич. Не срещна проблеми и в..

публикувано на 20.09.24 в 12:28

Баскетболистките на Монтана тестват силите си в Гърция

Баскетболистките на Монтана стартират днес контролните си срещи в Гърция.  От 13 часа, в Солун, момичетата на треньора Преслав Пешев излизат срещу ПАОК.  Утре и в неделя съперник е новакът в елита Пансерайкосот Серес.  Преди седмица в Сърбия Монтана записа победа и загуба в контроли срещу Партизан /Белград/ и Будучност от Подгорица.

публикувано на 20.09.24 в 12:28

Реновират тревното покритие на стадиона на Ботев (Враца)

Ръководството на Ботев /Враца/ започна интензивни дейности по подобряване на състоянието на тревното покритие на централния терен, съобщиха от елитния футболен клуб. В момента активно се работи по премахване „мъртвата трева", извършва се аериране, опесъчаване и подсяване, уточниха от клуба, като всичко това се прави, за да се гарантират оптимални..

публикувано на 20.09.24 в 12:21
Цанко Цанков

Цанко Цанков преплува 120 км в река Дунав за 18 часа

Българският плувец Цанко Цанков преплува 120 километра и 600 метра в река Дунав, без да спира, съобщиха от неговия екип. Състезателят стартира вчера по обяд от село Ясен , община Видин и финишира рано тази сутрин на кораба "Радецки" в Козлодуй . Цанков измина дистанцията за 18 часа, 1 минута и 39 секунди.  Плувецът плува за втори път в река Дунав..

публикувано на 20.09.24 в 09:48

Цанко Цанков с нов опит за световен рекорд по непрекъснато плуване

Нов опит за поставяне на световен рекорд по непрекъснато плуване в студени води прави днес Цанко Цанков . Той тръгна в 12:00 часа от плажа на видинското село Ясен и се очаква утре сутринта да бъде в Козлодуй. Това обясни за Радио Видин неговият треньор и мениджър, Николай Илиев : "Предвиждаме да направим 120 км, по правилата на световната..

публикувано на 19.09.24 в 16:10

Мартин Марков свири на "Монтана" в Плевен

Мартин Марков бе назначен за главен съдия на мача в Плевен между "Спартак" и "Монтана" от 10-ия кръг на Втора лига. Николай Попниколов и Марин Бонев са помощници, а четвърти арбитър е Димитър Буров. Делегат на съдиите е Красимир Василев.  Срещата е утре, от 14:30 часа и с нея се открива кръгът. Двубоят е телевизионен. Монтанският арбитър..

публикувано на 19.09.24 в 15:14