Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Маратон на четенето" отправя книжни предизвикателства към тийнейджърите от Враца

Снимка: РБ "Христо Ботев" Враца

"Измисли оригинален начин за спортуване и четене на книга едновременно и го покажи със снимка“- това е само едно от 14-те предизвикателства, които Регионална библиотека "Христо Ботев"- Враца отправя към младежите от града в рамките на Националната кампания "Маратон на четенето“. Инициативата се провежда за шестнадесета поредна година в периода от 2 до 23 април, като предстоящото издание ще бъде изцяло в онлайн формат. В играта могат да се включат всички на възраст от 10 до 19 години.


Единствено условие за участие е изпълнените предизвикателства да бъдат публикувани в Инстаграм профилите на участниците с хаштаг  #ВБиблиотекатаСъм или да бъдат изпратени на е-мейл: libvratsa@libvratsa.org. Ще бъдат публикувани на www.Instagram.com/vratsalibrary


Всички, приели и изпълнили и 14-те предизвикателства, ще получат награди от библиотеката- различни книжни аксесоари. В рамките на Маратона на четенето 2021 Регионална библиотека "Христо Ботев" – Враца ще поднови автоматично регистрациите за още една година на всички свои читатели от 0 до 18 години. Инициативата „Маратон на четенето“ се организира от Българска библиотечно-информационна асоциация и се провежда от 2 април– Международния ден на детската книга до 23 април– Международния ден на книгата и авторското право. В хода на Маратона се насърчава четенето и общуването с книгите - носители на непреходните ценности в човешката история и култура.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Мести се Регионалната картотека за медицински експертизи във Враца

Мести се Регионалната картотека за медицински експертизи във Враца. Това бе решено на работна среща, инициирана от областния управител на Враца- Николай Николов, на която присъстваха кметът на града Калин Каменов, народният представител Красен Кръстев, директорът на болницата Кети Ценова и временният шеф на Регионалната здравна инспекция д-р Чавдар..

публикувано на 23.08.24 в 08:20

Видинското село Покрайна горя

Голям пожар горя в село Покрайна, община Видин. Към момента няма данни за пострадали хора. Има засегнати площи в селото, каза  жителка на селото :  "Беше ад и затвориха село Покрайна и от към Видин."  Пожара беше срещу входа на "Олимекс", предприятие разположено върху площ от 32 декара, от тях върху 15 декара се намират производствените..

публикувано на 23.08.24 в 07:23

Пожар гори в село Коста Перчево

Голям пожар гори в село Коста Перчево , община Кула. Към момента няма данни за пострадали хора.  Има засегнати къщи, каза   Карамфила Симеонова , жител на селото: "Аз не бях тук, когато огънят се е разгорял и когато са се обадили на Пожарна безопасност. Не съм била на място. След това дойдох, отидох, направих няколко снимки, но в другата част на..

публикувано на 22.08.24 в 19:05

Снимката на 22 август 2024 година

В изпълнение на разпоредените от министър-председателя Димитър Главчев спешни мерки за справяне с безводието в страната, в МРРБ се проведе среща между министрите на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова, на околната среда и водите Петър Димитров, на енергетиката Владимир Малинов и на икономиката и индустрията д-р Петко..

публикувано на 22.08.24 в 18:05
Снимката е илюстративна

Отново опашка от тирове на Дунав мост 2

Препълнен е буферният паркинг преди Дунав мост 2 при Видин-Калафат. Тежкотоварните камиони на изход от страната отново се редят по околовръстния път на Видин. Това сигнализира Николай Иванов , водач на камион от Габрово. "Наредих се на опашката. Паркингът препълнен на влизане и на излизане. Едни моторетки наредени отпред да не може да се..

публикувано на 22.08.24 в 16:47

Неприсъствени фишове ще поставят на неправилно паркирани автомобили във Видин

От 1 септември тази година Общинско предприятие „Зони за платено паркиране“ започва поставянето на фишове на автомобилите, които са паркирани в нарушение на Закона за движение по пътищата (ЗДвП), съобщават от Община Видин. Това са т.нар. „неприсъствени фишове“, за които не е необходимо водачът да бъде в автомобила, за да се счита, че той е връчен...

публикувано на 22.08.24 в 15:53

Предстои почистване на врачански квартал

На 23 август (в петък) ще се проведе инициатива за почистване на квартал "Медковец" - в района на ж.к. "Вежен" във Враца, съобщиха от общинската управа. Основната цел е разделното събиране на отпадъците, като от специализираната фирма за тази дейност ще бъдат осигурени сини, жълти и зелени чували. Инициативата е на Министерство на околната..

публикувано на 22.08.24 в 15:40