Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Spring spirit fest" носи пролетно настроение във Видин

3
Снимка: Радио Видин


Крепостта "Баба Вида" в продължение на два дни е сцена за местните артисти и майстори в рамките на "Spring spirit fest". Идеята за събитието е на учениците от Клуба по дебати в езиковата гимназия във Видин. Реализират я с помощта-на платформата "SТЕТИКА".

"В частта с базара имаме 13 участника. Заемат само вътрешния двор на "Баба Вида". На сцената обаче сме разположили работилничките. Днес имаме работилница за картички и детска работилница. На горната тераса сме разположили бара, диджея и нашата фотокабинка, така че горе-долу във всеки кът на крепостта се случват различни неща"- казва Белла Антова от платформата за събития "Sтетика".

Пролетният дух вече тук, казаха посетители на фестивала:

"Страхотно е настроението. Много ни хареса. Въобще цялата идея много ми допада. Има и забавления за децата. Има разнообразие да тях, както и за нас. Много е позитивно, забавно."

Събитията са днес и утре от 10 до 18 часа.

Утре програмата започва с творческа работилница за деца и възрастни с фондация "Веридас", която ще се проведе от 10:00 ч. до 13:00 часа. От 11:00 ч. на откритата сцена на средновековната крепост ще гостува Държавен куклен театър – Видин с постановката "Глупавият Ханс". 

От 15:00 часа организаторите на фестивала канят видинчани на разговор с популярния актьор Ники Станоев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Монтана чества Деня на независимостта с концерт на 4 творчески формации

Монтана ще отбележи Деня на независимостта на България с празничен концерт, съобщават от Общината. Той ще започне в 10:00 часа н а 22 септември 2024 г. Събитието ще се проведе на откритата сцена на площад „Жеравица “.При неблагоприятни метеорологични условия то ще се състои в Народно читалище „Разум 1883“. В концерта, с който..

публикувано на 13.09.24 в 10:44

Кола удари автобус в ломско село

Шофьор на лек автомобил е пострадал след сблъсък с автобус в ломското село Ковачица . Инцидентът е станал вчера, 12 септември, около 07:00 часа. Пострадалият е 47-годишен местен жител, който е оставен за наблюдение в болницата с фрактура на ръката.  До катастрофата се стигнало, след като на прав участък шофьорът на лекия автомобил не оставил..

публикувано на 13.09.24 в 09:46

Намаляват първокласниците в област Монтана

913 първолаци ще прекрачат прага на училищата в област Монтана в понеделник, 16 септември. Спрямо миналата учебна година броят им намалява с 39.  Към 60 по-малко ще бъдат и учениците в региона. На 16 септември в класните стаи ще влязат общо 11 395 ученици, съобщават от Регионалното управление на образованието в Монтана. В 58 училища ще започне..

публикувано на 13.09.24 в 09:10

Изнесени пунктове за помощ при сдвояване към еЗдраве

Продължава кампанията на Министерството на здравеопазването за популяризиране на мобилното приложение еЗдраве и осигуряване на достъп на гражданите до здравните им досиета и възможността да се случи това без електронен подпис, а чрез издаване на т.нар  QR-код от упълномощени служители на Регионалните здравни инспекции /РЗИ/.  В рамките на кампанията..

публикувано на 13.09.24 в 08:22

Жълт код за интензивни валежи в Западна България

Жълт код за интензивни валежи е обявен за 6 области в Западна България - Видин, Монтана, София област, Перник, Кюстендил и Благоевград.  Очакват се количества между 20 и 35 литра на квадратен метър.  Днес преди обяд над повечето райони ще бъде предимно слънчево. Облачността от запад ще се увеличава. Около и след обяд на много места в Западна..

публикувано на 13.09.24 в 07:52

Снимката на 12 септември 2024 година

"Пътна полиция" - Видин предприема превантивни  мерки  в рамките на традиционната акция "Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя".  Акцията се провежда през септември и октомври, съобщи началникът на сектор "Пътна полиция" главен инспектор Владимир Герасимов. Към момента не са постъпвали сигнали за купуване на гласове преди предсрочните..

публикувано на 12.09.24 в 18:05

Патриарх Даниил ще отслужи заупокойна литургия за митрополит Дометиан във Видин

На 18 септември се навършват 7 години от кончината на Видинския митрополит Дометиан. По този повод на 21.09.2024 г. (събота) от 09:30 ч. в храм „Св. Николай Чудотворец“, гр. Видин ще бъде отслужена з аупокойна Света Литургия,  съобщават от Видинска митрополия.  От 11:00 ч. в храма ще се отслужи панихида, а от  11:30 ч. ще се отслужи Трисагий на гроба..

публикувано на 12.09.24 в 17:03