Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият областен управител на Монтана ще се срещне с всеки от администрацията

2
Снимка: Любо Андреев

Новият областен управител на Монтана Валери Димитров прие властта от досегашния Росен Белчев.


"Предизвикателствата са изключително много. Целта на моя мандат беше доброто икономическо развитие на област Монтана, качественото и коректното обслужване на гражданите от административните звена на централната и местната власт. Предизвикателствата са изключително много, г-н Димитров, от гледна точка, че през последната една година - година и нещо - с настъпването на ковид епидемията живота на всички нас се обърка и включително се и промени. В провеждането на изборите съм сигурен, че с администрацията, която се занимава - и вие сте работили с нея - знаете, че са изключително коректни и най-вече са професионалисти в тази работа. Отново успех и на добър път!", каза Росен Белчев. 


Валери Димитров е приел поканата за областен управител в лична среща със служебния премиер генерал Стефан Янев. Димитров е на 52 години, семеен, с две дъщери. По-голямата част от кариерата му преминава в системата на МВР, а преди 6 години се пенсионира, като директор на ОД на МВР в Монтана:


"Аз ще продължа работата на г-н Белчев в тази насока, която той очерта, дори ще продължаваме да надграждаме нещата. Ние с него споделихме някои неща тази сутрин, за което съм му много благодарен, че ме въведе в дейността на областната администрация, ние с него се познаваме много отдавна, и ви уверявам, че ще работим единствено и само за целите на обществото. Една от основните задачи, която ще бъде оттук нататък пред Областната администрация, тя е била и преди това, е сега организирането на едни честни и справедливи избори на 11 юли. Така че ще положа всички усилия, каквото зависи от мен, съвместно с органите на МВР да докажем на обществото, че ние можем да се справим с това предизвикателство и да осигурим един честен и нормален вот".


По традиция Росен Белчев предаде на новия областен управител Валери Димитров статуята на Дон Кихот:


"Като постъпих на длъжност ми я предаде господин Сергизов, аз я предавам на Вас статуята на Дон Кихот и Ви пожелавам успешни битки".


"Обещавам да я пазя и да я предам на следващия", каза Валери Димитров.


Първото което ще направи новият областен на Монтана е да проведе среща с всеки един от администрацията




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

ПГ "Васил Левски" в Мездра е с нова визия

Голяма цветна фигура на Апостола на свободата Васил Левски краси фасадата на Професионалната гимназия в Мездра , която носи неговото име. Стенописът е с размер 6 метра и е създаден по идея на училищното ръководство, казва директорът Мирослав Павлов :  "Имам тази идея от две години. Много се чудех в каква униформа да бъде. Бяхме решили да го..

публикувано на 13.09.24 в 13:00

12 училища ще посрещнат ученици в община Лом

Дванадесет са училищата на територията на община Лом , които ще отворят врати за новата учебна година. Близо 2000 ученици ще влязат в класните стаи на 16 септември, като броят на първокласниците и тази година се запазва на около 200.  Маломерни паралелки има в почти всички учебни заведения, без ПГ „Найден Геров”, 1-во основно училище „Никола..

публикувано на 13.09.24 в 12:00

Пет ще са избирателните секции на 27 октомври в община Бойница

Гласоподавателите в петте избирателни секции в  община Бойница   ще гласуват с хартиена бюлетина  на изборите за народни представители на 27 октомври. Номерата и адресите на секциите са публикувани на интернет страницата на местната администрация.  Жителите на село Бойница ще могат да упражнят своя глас в пенсионерския клуб на ул. "Пуйо..

публикувано на 13.09.24 в 11:30

Монтана чества Деня на независимостта с концерт на 4 творчески формации

Монтана ще отбележи Деня на независимостта на България с празничен концерт, съобщават от Общината. Той ще започне в 10:00 часа н а 22 септември 2024 г. Събитието ще се проведе на откритата сцена на площад „Жеравица “.При неблагоприятни метеорологични условия то ще се състои в Народно читалище „Разум 1883“. В концерта, с който..

публикувано на 13.09.24 в 10:44

Кола удари автобус в ломско село

Шофьор на лек автомобил е пострадал след сблъсък с автобус в ломското село Ковачица . Инцидентът е станал вчера, 12 септември, около 07:00 часа. Пострадалият е 47-годишен местен жител, който е оставен за наблюдение в болницата с фрактура на ръката.  До катастрофата се стигнало, след като на прав участък шофьорът на лекия автомобил не оставил..

публикувано на 13.09.24 в 09:46

Намаляват първокласниците в област Монтана

913 първолаци ще прекрачат прага на училищата в област Монтана в понеделник, 16 септември. Спрямо миналата учебна година броят им намалява с 39.  Към 60 по-малко ще бъдат и учениците в региона. На 16 септември в класните стаи ще влязат общо 11 395 ученици, съобщават от Регионалното управление на образованието в Монтана. В 58 училища ще започне..

публикувано на 13.09.24 в 09:10

Изнесени пунктове за помощ при сдвояване към еЗдраве

Продължава кампанията на Министерството на здравеопазването за популяризиране на мобилното приложение еЗдраве и осигуряване на достъп на гражданите до здравните им досиета и възможността да се случи това без електронен подпис, а чрез издаване на т.нар  QR-код от упълномощени служители на Регионалните здравни инспекции /РЗИ/.  В рамките на кампанията..

публикувано на 13.09.24 в 08:22