Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отварят зелен коридор за ваксиниране във Враца

Снимка: Радио Видин

Днес ще действа зелен коридор за ваксинация на желаещи да се защитят от коронавирус, съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/. Между 10:00 и 12:30 часа ще е отворен имунизационен кабинет в сградата РЗИ, който се намира на ул. „Черни Дрин“ 2 във Враца.

24 669 души от Врачанско са се ваксинирали до този момент, като почти половината от тях – 10 472-ма са получили втора доза.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Съветниците във Враца ще обсъдят намаляване на щата на общинско предприятие

Намаляват с 11 щатни бройки хората, заети в Общинското предприятие „Социални дейности“ във Враца . Предложението за това е внесено за одобрение на следващата сесия на местния парламент, която ще се проведе на 24 септември. При положително становище от страна на съветниците, предприятието ще остане със 77 щата при досегашните 88. Свиването..

публикувано на 19.09.24 в 12:00

Откриха близо 14 000 кутии с контрабандни цигари при проверки на Дунав мост 2

Голямо количество цигари с български акцизен бандерол са открити в товарна композиция на Дунав мост 2 Видин-Калафат , съобщиха от Агенция "Митници". Товарният автомобил, управляван от българин, превозвал хладилници за Белгия. Рентгенов контрол в товарното помещение показал зона с различна плътност. При щателната митническа проверка митническите..

публикувано на 19.09.24 в 11:45

Полицията задържа жител на Белоградчик

21-годишен жител на Белоградчик , управлявал лек автомобил под въздействието на наркотично вещество , е задържан снощи в полицейския арест за срок до 24 часа. Късно вечерта в града на скалите униформени спрели за проверка автомобил с видинска регистрация. При тестване с техническо средство пробата на водача реагирала положително на амфетамин. Мъжът дал..

публикувано на 19.09.24 в 11:30

Ясни са кандидатите за кмет на село Габровница

Бивш кмет и загубил изборите, отново влизат в битка за монтанското село Габровница . Две партии издигнаха кандидати за вота на 20 октомври. Рангел Иванов и Ваня Методиева са кандидатите за кмет на село Габровница. Иванов е издигнат от партия на Зелените, а Методиева от МК ГЕРБ /СДС и БНД/. На вота през миналата година Иванов спечели..

публикувано на 19.09.24 в 10:44

Партии не се разбраха за секционни избирателни комисии в община Монтана

Спор за ръководно място в секционните избирателни комисии в село Габровница и квартал "Кошарник" провалиха консултациите за извънредните парламентарни избори на 27 октомври в община Монтана. От "Възраждане" поискаха на 27 октомври да имат заместник-председател в избирателни секции 64-та в Габровница и 55-а в квартал "Кошарник" в Монтана.  Според..

публикувано на 19.09.24 в 09:59

Изложба припомня емблематичните производства на Видин

Регионалният исторически музей във Видин ще представи изложбата „Промишлеността на видински окръг в периода на социализма“. Идеята е чрез фотографии и предмети от продукцията на заводите в региона да се припомни на едни и да се дадат нови знания на други за близкото минало, каза историкът от институцията  Петя Иванова , по чиято идея се прави..

обновено на 19.09.24 в 08:20

Полицаи раздаваха листовки в Монтана в Европейския ден без жертви на пътя

10 души са загинали по пътищата  в област Монтана от началото на годината. Полицаи раздаваха листовки на шофьорите в Европейския ден без загинали на пътя. Мотото на кампанията е „Остани жив! Пази живота!". На булевард в центъра на Монтана полицаи раздаваха листовките, с които да се популяризира основното послание за намаляване на жертвите при..

публикувано на 19.09.24 в 07:37