Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Монтана отбелязват Седмицата на физическата активност


Аеробика, тенис на маса, открити занятия по спортни, мажоретни и народни танци, открити тренировки по Винг Чун- богата е програмата, с която Младежкият дом в Монтана се включва в кампанията MOVE Week - Седмица на физическата активност и спорта. Десетото юбилейно издание ще се проведе от 31 май до 6 юни, каза директорът на културната институция Асен Асенов:


"При нас стана традиция тази европейска кампания и тази година, разбира се, миналата беше много сложничко, но тази отново ще направим открити тренировки за спортове и съответно занятия за танцовите формации...Спортът е здраве, а от старта на пандемията децата доста се обездвижиха, но не само децата, и ние, възрастните, и това уби инерцията от заниманията, и то най-вече на тези, които активно се занимават със спорт, с танци, и сега е време, в което се опитваме да наваксаме и отново да влезем в онзи режим, който беше преди пандемията."


Инициирана от ISCA (Международна асоциация за спорт и култура) и координирана от сдружение "BG Бъди активен" за България, MOVE Week предлага възможности за всички хора да бъдат физически активни. Гражданите са поканени да се включат в различни събития от типа "отворени врати". Разнообразни са и заниманията, които Младежкият дом предлага за всички желаещи в периода 31 май  – 6 юни. През цялата седмица желаещите ще имат възможност да се включат в различни спортни и танцови активности в търсене на своето движение. Ето и графикът:

Клуб по спортни танци  „Астра“ и Мажоретен състав - открити занятия по спортни и мажоретни танци

3 юни 2021г. от 17.00 до 20.00 часа

Танцова формация „Dance machine” - открити класове по хип хоп и брейк денс

1 и 3 юни от 19.00 до 20.00 часа

Танцов ансамбъл „Младост“ -открити занятия по народни танци

1 и 3 юни 2021г. от 18.30  до 19.30 часа – група възрастни

    от 19.30 до 21.00 – деца и юноши

Клуб по Винг Чун - открити тренировки по Винг Чун самозащита /китайско бойно изкуство за самозащита/

1 и 3 юни 2021г. от 18.15  до 19.30 часа – детска група

  от 19.30 до  21.00 часа – група възрастни

Аеробика

31 май., 2 юни., 4 юни  от 18.00 до 19.00 часа 

Тенис на маса

1 и 3 юни 2021г. от 18.00 до 20.00 часа

За финал на Седмицата на физическата активност и спорта Младежкият дом организира спортен празник - "Спортна събота". На открито в парк "Монтанезиум" събитието ще започне в 8,30 часа с китайски упражнения за здраве "Ба Дуан Дзин". Ще продължи с открити занимания по бойни изкуства, брейк и хип-хоп.  Желаещите ще могат да стрелят с лък, да пробват точността си с Дартс. Организаторите са предвидили и традиционното състезание по надбягване с тротинетки, както и велопоход в околностите на Монтана. За победителите и най-активните участници са предвидени грамоти и награди.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 17 септември 2024 година

Община Белоградчик получи авторските  права  за текста и музиката на песента на "Нашият град".  Договорът е за срок от 10 години. Така песента на група "Тангра" вече е официален химн на Белоградчик. Финално регистрирани са 24 партии и 9 коалиции за участие в предсрочните парламентарни избори, които ще се проведат на 27 октомври. Това съобщи..

публикувано на 17.09.24 в 18:05

В Монтана откриха нов път за 10 млн лева

В община Монтана откриха четвъртокласен път рехабилитиран с 10 мил. лева.  След близо 50 години нов асфалт е поставен между селата Клисурица, Долна Рикса и Славотин. Откриването стана на църковния празник „Вяра, Надежда и Любов". Напълно обновена е отсечка от близо 9 км, която свърза международен път Е 79 и северния път от Монтана за Видин...

публикувано на 17.09.24 в 17:05

Приключи ремонтът на междуселски път в Монтанско

На един от най-светлите християнски празници Вяра, Надежда, Любов и майка им София бе тържествено открит реновираният път между селата Долна Рикса, Клисурица и Славотин, съобщават от Община Монтана.  "Това е най-голямата инвестиция, направена за междуселски път в района през последните 50 години“, заяви кметът  Златко Живков . На..

публикувано на 17.09.24 в 16:31

Лом отбелязва празник на града

От името на Негово светейшество българският патриарх Даниил, архимандрит Антим, протосингел на Видинската света митрополия, поздрави кмета на община Лом Цветан Петров и жителите на града за празника на Лом . Той благослови градоначалника, местния парламент и ломчани за старанието и усърдието, с което се поддържат храмовете в епархията и пожела на..

публикувано на 17.09.24 в 16:20

Избирателите могат да проверят онлайн номера на секцията и мястото на гласуване

Българските граждани с право на глас вече могат да проверяват номера на избирателната секция и мястото на гласуване в изборите за Народно събрание на 27 октомври 2024 г. Справката се осигурява от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ към Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Информация за адреса на..

публикувано на 17.09.24 в 16:16

Белоградчик получи правата за песента "Нашият град" да стане химн на града

Община Белоградчик получи авторските права за текста и музиката на песента на "Нашият град". Договорът е за срок от 10 години. Така песента на група "Тангра" вече е официален химн на Белоградчик, каза кметът Боян Минков .  "Подписахме договор с автора на текста, поета Александър Петров, и с наследниците на Борис Карадимчев, който е автор на..

публикувано на 17.09.24 в 16:06

Водният режим отпада в четири монтански села

Отмениха водния режим за четири села в община Георги Дамяново. Заради сушата близо месец към 700 жителите получаваха неравномерно питейна вода. Жителите на селата Видлица, Чемиш, Главановци и Копиловци от днес имат вода през целия ден. Засушаването през миналия месец принуди кмета на община Георги Дамяново Нина Петкова да обяви воден..

публикувано на 17.09.24 в 15:16