Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтираха ключова улица в село Лиляче

село Лиляче
Снимка: радио Видин

Асфалтираха улица в село Лиляче, която води до природната забележителност "Божия мост". Улица "Петър Пенков" е избрана да бъде ремонтирана, защото е била в много лошо състояние и е с най-голям пътникопоток, каза за Радио ВИДИН Красимир Петров, кмет на населеното място.


"Ремонт на пътя, който е в регулация на селото, "Петър Пенков" се казва и излиза до края на селото. И от там вече води до там, това е пътя, който води, хората даже спираха преди нея, за да ходят на "Божия мост", че тя не можеше да се мине по нея въобще, ще си счупят колите. Близо 20 години не е правена, нито една улица не е ремонтирана. Ремонт, реконструкция и асфалтиране, цялостно, 750 м. е дължината на 8 м. широка."

Улица "Петър Пенков" в село Лиляче е ремонтирана с 180 000 лв. отпуснати от бюджета на община Враца, уточни Красимир Петров.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Прокуратурата във Видин разследва румънец за трафик на мигранти

Под ръководството на Районна прокуратура – Видин се водят действия по разследване по досъдебно производство за незаконно подпомагане на чуждестранни граждани да преминават през страната в нарушение на закона.  В качеството на обвиняем по делото е привлечен гражданин на Румъния.  На 13.08.2024 г. в гр. Кула, в 30-километровата гранична зона,..

публикувано на 23.08.24 в 16:44

АЕЦ "Козлодуй" ще отбележи 50-годишнина

На 4 септември 2024 г. се навършват 50 години от официалното откриване на атомната електроцентрала „Козлодуй” , съобщават оттам. В този ден юбилеят ще бъде отбелязан с празничен концерт, който ще започне в 11:00 часа в Ботев парк в крайдунавския град. През 1974 г. пускът на АЕЦ „Козлодуй” поставя началото на ядрената енергетика в..

публикувано на 23.08.24 в 14:31

Започва панаирът във Видин

Видинският панаир започва днес, 23 август и ще продължи до 31 август. Концертната програма включва популярни български и сръбски изпълнители. Тя е подсигурена от дарители както и при предишните издания, посочват от Община Видин. Посетителите ще имат възможност да гледат и изпълненията и на АНПТ „Дунав“, Градски духов оркестър и самодейни състави от..

публикувано на 23.08.24 в 13:00
Снимката е илюстративна

Стартира ремонт на водопроводна мрежа във Вършец

Реконструкция на водопроводна и улична мрежа започва във Вършец .  Водопроводът ще бъде ремонтиран в участъка от кръстовището с ул. "Янко Сакъзов" до кръстовището с ул. "Александър Стамболийски" с приблизителна дължина 425 м.  Проектът включва монтаж на три надземни пожарни хидранта и реконструкция на всички сградни водопроводни отклонения...

публикувано на 23.08.24 в 12:30

Пет села в община Видин ще бъдат без вода заради ремонт

Видинските села  Гомотарци , Кошава , Сланотрън , Кутово и Антимово ще бъдат без вода на 26 август , понеделник, от 08:00 до 20:00 часа, съобщиха от "ВиК"-Видин. Водоподаването ще бъде преустановено заради извършване на строително-монтажни работи, изграждане на връзки между новоизграден и съществуващ водопровод и подмяна на спирателни кранове, на..

публикувано на 23.08.24 в 12:11

Воден режим е въведен в четири села в община Мездра

По предложение на „ВиК“ ООД - Враца, със заповед на кмета на община Мездра Иван Аспарухов е въведен режим на водоснабдяване и водоползване в четири съставни села на общината: Лик, Ослен Криводол, Лютиброд и Ребърково, съобщават от общинската администрация. Въведеното режимно водоснабдяване (режим на водоползване) в горепосочените населени места е,..

публикувано на 23.08.24 в 12:05

Двама души са задържани за телефонни измами във Врачанско

Двама жители на плевенското село Бреница, на 22 и 25-годишна възраст, са задържани за две телефонни измами във Врачанско . Потърпевши са възрастни хора от село Хърлец и град Мизия. 83-годишна жена е дала на измамниците 2 500 лева, а възрастен мъж им е предоставил 2 300 лева. Образувани са досъдебни производства. 

публикувано на 23.08.24 в 11:40