Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна реставрацията на видинската Синагога

5
Снимка: Община Видин

Активно се работи по реставрацията на Синагогата във Видин, съобщават от Общината. Дейностите са в съответствие с договора между Община Видин и фирмата изпълнител ДЗЗД "Паскен-2020". Във връзка с реализацията на проект "Реставрация и адаптация на Синагога – Видин в туристически обект "Културен център "Жул Паскин" е била проведена обществена поръчка за избор на изпълнител за инженеринг. На ДЗЗД "Паскен-2020" е предоставена цялата налична информация, необходима за изработването на инвестиционния проект. Впоследствие през месец юни е издаден Акт 2 за откриване на строителната площадка. Община Видин ще продължи да осигурява пълно съдействие на фирмата изпълнител, като в същото време ще бъде осъществяван и стриктен инвеститорски контрол.


Срокът, в който трябва да приключат строителните дейности, е 540 календарни дни, считано от датата на подписване на протокола за откриване на строителната площадка, но не по-късно от 29.11.2022 година. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още
Индустриален парк Видин

23,7 милиона лева ще бъдат отпуснати за двата индустриални парка във Видин

23 747 468,06 лева безвъзмездно европейско финансиране ще получат двата индустриални парка в гр. Видин , съобщават от Областния информационен център (ОИЦ). Безвъзмездната финансова помощ за държавния Индустриален парк  Видин е 1 293 497.78 лева, а за частния Индустриален парк "Видин-юг" е 22 453 970.28 лева. Това сочат данните от Информационната..

публикувано на 18.09.24 в 13:51

Кардиолог ще извърши безплатни прегледи в Мездра

На 28 и 29 септември 2024 г. (събота и неделя) от 8:30 16:00 часа д-р Боян Кунев ще извърши безплатни кардиологични прегледи с ехографски апарат в поликлиниката в гр. Мездра (кабинета вляво от входа на Филиала за спешна медицинска помощ, до скенера), съобщават от Общината. Профилактичните прегледи ще се извършват след предварително записване на..

публикувано на 18.09.24 в 13:23

Изложба припомня емблематичните производства на Видин

Регионалният исторически музей във Видин ще представи изложбата „Промишлеността на видински окръг в периода на социализма“. Идеята е чрез фотографии и предмети от продукцията на заводите в региона да се припомни на едни и да се дадат нови знания на други за близкото минало, каза историкът от институцията  Петя Иванова , по чиято идея се прави..

публикувано на 18.09.24 в 12:30

Трудова борса във Видин срещна работодатели и безработни

Дирекция "Бюро по труда" - Видин организира трудова борса . Идеята на инициативата е да даде възможност на хората, търсещи активно работа да се срещнат директно с работодателите, обясни Иван Иванов , изпълняващ длъжността директор на Дирекция "Бюро по труда" - Видин: "Целта на днешната трудова борса е популяризиране на работодатели и..

публикувано на 18.09.24 в 11:35

Предстои придвижване на личен състав и военна техника през Северозапада

Личен състав и военна техника от Въоръжените сили на Република Полша ще преминат по републиканската пътна инфраструктура на 18 септември 2024 г. от ГКПП Видин през София до ГКПП Кулата във връзка с участието им в учението на НАТО „Ramstein Flag - 24“, съобщават от Министерството на отбраната. Автоколоната ще премине обратно по същия..

публикувано на 18.09.24 в 11:33

Половин Вършец е без вода заради ремонт на водопровод

Половината от жителите на Вършец днес и утре остават без вода . Причината е реконструкция на главен водопровод. Общо 36 часа без питейна вода остават от днес половината от живеещите във Вършец. През това време ще бъде подменен водопроводът по булевард „България“, с дължина към 20 метра. На 13 улици в града няма да имат питейна вода от..

публикувано на 18.09.24 в 11:02

Видинският театър представя криминална комедия

Видинският драматичен театър ще постави днес, от 19:00 часа, криминалната комедия "Убийство в първа класа" . Режисьор на спектакъла е актьорът Евгени Будинов. На сцената ще играе целият състав на видинския драматичен театър, обясни директорът на културната институция  Кирил Кирилов . "Няколко души се срещат в едно купе на един влак и се оказва, че..

публикувано на 18.09.24 в 10:20