Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баскетболният отбор на Монтана представи нов помощник треньор

Снимка: Любо Андреев

Николай Господинов е новият помощник треньор за женския баскетболен тим на Монтана. 45-годишният специалист предпочете да работи в тандем с Мануел Марков – Мъни, въпреки апетитните оферти от отбори от страната и Исландия. За последно Господинов бе в албанския Влазния /Шкодра/, а преди това  в Германия, Испания, Албания и България. "Радостен съм, че ще работят с Ники”, каза наставникът на Монтана Мануел Марков:
 
"Това мисля, че е и доста добре за клуба. Защото с опита, който той доби през последните години, професионализма, който носи със себе си, ще бъде от полза за цялостната организация в клуба. Познавам много добре и личностните му качествата като човек. Така че мисля, че ще направим един добър екип, което наистина беше идеята в началото на нашите разговори с г-н Живков. Именно това, целяхме да направим един екип, който да работи."

 
През пролетта на 2018 година, роденият в Казанлък Николай Господинов, спечели купата на Германия с отбора на Васербург заедно с бившата състезателка на Монтана Моник Рийд и с първото ново чуждестранно попълнение на монтанчанки, националката на Литва Санта.

"Разбира се, че това помогна. Тя е била ключов играч в отбора на Васербург. Когато избирахме гарда Ники доста ми помогна с мнение за този играч. Но нали не съм се доверил изцяло на неговото мнение. Защото Санта доста проучвания мина преди да премине при нас..."
 
Николай Господинов благодари на старши треньора Мануел Марков, кмета на Монтана Златко Живков и изпълнителния директор на клуба Петрана Петкова за поканата да работят заедно и за доверието им:


"С Мануел Марков се познаваме много добре и сме работили заедно в Левски и мисля, че двамата имаме сходна визия и идеи за баскетбола и за развитието на клуба, така че това ще е един плюс за нас в съвместната ни работа”, споделя Господинов пред клубния сайт на БК Монтана. Амбициран съм изключително много за това ново предизвикателство и  да помогна с каквото мога на отбора с натрупаният от мен опит с работата ми в чужбина през последните години. Допълнително ме мотивираха думите и амбицията на г-н Живков, и визията му за развитието на клуба в срещата ми с него. В годините той е доказал, че в един малък град като Монтана, в тези тежки времена, може да има няколко спорта и то на изключително високо ниво за стандартите на България, та дори и за Европа, и продължава да го прави, което заслужава само адмирации. Монтана е клуб с доказани големи традиции в женският баскетбол, и с отлична организация, така че това също бе един голям плюс за моето решение да се присъединя към този страхотен екип от професионалисти, и да откажа оферта за работа в чужбина. Надявам се през новия сезон да създадем един наистина добър и боеспособен отбор,  създаден от хомогенна сплав между опитни баскетболистки и млади такива,  които да получават повече шанс за изява. Отбор, който да практикува атрактивен и агресивен баскетбол и да радва феновете на Монтана. Надявам се, че с много работа, вяра и търпение, ще успеем да постигнем добри резултати и да радваме уникалните фенове на баскетбола в Монтана, които са доказали, че са една наистина компетентна и вярна публика, подкрепяща винаги отбор си."



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Тодор Киров свири мач на стадион "Огоста"

Тодор Киров бе назначен за главен съдия на мача между "Монтана" и дубъла на ЦСКА (София) от 9-ия кръг на Втора лига.  Негови помощници ще са Мартин Мачев и Богомил Димитров. Четвърти арбитър е Владимир Кирилов. Оценка на съдиите ще дава Владимир Владимиров.  Срещата на стадион "Огоста" е в събота, от 18:30 часа.  Председателят на съдиите от..

публикувано на 13.09.24 в 09:25

Турски тим с интерес към вратаря на "Ботев" Враца

Турци искат да привлекат вратаря на врачанския "Ботев" Федерико Бариос. Елитен клуб от южната ни съседка е отправил оферта за купуване на стража. От "Ботев" обаче са поискали трансферна сума, срещу която биха се разделили с колумбийския вратар. Към този момент комшиите не са отговорили дали 6-цифрената сума в евро ги устройва. Всъщност шансът да..

публикувано на 13.09.24 в 08:46

Баскетболният "Монтана" отстъпи на "Будучност"

Баскетболистките на "Монтана" отстъпиха с 52:73 точки на "Будучност" в първата си проверка в сръбската столица Белград. Тимът от Подгорица , който последния сезон загуби финал за Адриатическа лига , имаше преднина от 4 точки на полувремето. След подновяването на играта тя нарасна, за да дойде сирената при 73:52 за тима от Черна гора ...

публикувано на 12.09.24 в 16:33

Започва есенният дял на Областната футболна група "Видин"

Есенният дял на Областната футболна група "Видин" стартира на 14 септември, събота. Шампионът ФК "Кула 04" ще започне сезона с пет нови попълнения, каза за Радио ВИДИН треньорът Пенко Йончев : "Гостуваме на отбора в Белоградчик, тежък мач срещу силен отбор и се надявам да започнем добре есенният дял на първенството с победа. След..

публикувано на 11.09.24 в 13:12

Ясни са съдиите за следващия мач на "Ботев" (Враца)

Определиха съдиите за следващия мач на "Ботев" (Враца) от първенството на Първа футболна лига. В петък, на 13 септември, врачани посрещат на своя стадион изненадата в елита – "Спартак" (Варна) . Двубоят от програмата на 8-ия кръг ще бъде ръководен от Васил Минев, на когото ще помагат Георги Тодоров и Мартин Ангелов. Четвърти съдия е Любомир..

публикувано на 11.09.24 в 13:10

Щангист от Видин стана световен шампион за ветерани

Любен Перчински спечели златен медал от Световното първенство по вдигане на тежести за ветерани . Представителят на видинската школа заслужи световната титла в тежка категория - над 109 кг, възрастова група "мъже над 50 години". Перчински бе с класа над своите съперници и завърши с двубой от 230 килограма. В изхвърлянето му бяха необходими само две..

публикувано на 11.09.24 в 13:04

Христо Янев няма да променя треньорския щаб на Ботев

Христо Янев няма да прави промени в щаба си и няма да води със себе си нови помощници в Ботев /Враца/.  Това стана ясно на първото занимание на елитния тим под ръководството на новия си стар наставник. То се проведе в понеделник вечерта на тренировъчното игрище край стадион „Христо Ботев". Янев ще има двама помощници – за вратарите ще отговаря Христо..

публикувано на 10.09.24 в 16:09