Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

88 нови случая на коронавирус в Северозапада

Снимка: БГНЕС

88 нови случая на COVID-19 са установени през последното денонощие в българския Северозапад. От тях 36 са в област Монтана, 34 - в област Враца и 18 - в област Видин, сочат данните на Единния информационен портал. За сравнение ден по-рано новозаразените в региона бяха 76.

В страната новите случаи на коронавирус за изминалите 24 часа са 1564. Положителни са 6% от направените тестове. В болница се лекуват 3985 души, 333 са в интензивни отделения. 684 души са се излекували, починали са 51. 

През последното денонощие са ваксинирани 12 190 души. Общият брой на хората със завършен ваксинационен цикъл у нас е 1 188 377. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Доставиха бюлетини за избора в монтанското село Габровница

Доставиха 1000 бюлетини за изборите за кмет на монтанското село Габровница. Извънредният нов вот е в неделя. Новият избор в Габровница се наложи, след като загубилия кандидат на 29 октомври миналата година обжалва резултатите и спечели делото. Вече са доставени 1000 бюлетини. В две секциите ще гласуват габровчани, едната е подвижна. Членовете им..

публикувано на 19.10.24 в 16:00

10 хиляди по-малко избиратели във Враца за изборите

С почти 10 хиляди души са намалели избирателите в област Враца в сравнение с парламентарните избори от юни т.г. По данни на районната избирателна комисия, която организира предсрочния вот за 51-и парламент, в предварителните списъци има над 143 000 мъже и жени. Преди няколко месеца броят им е бил над 150 хиляди души. Организацията преди изборите..

публикувано на 19.10.24 в 14:30
враца път коли кръстовище трафик

Шест рискови участъка по пътищата в област Враца

Шест пътни участъци в област Враца са определени от МВР като рискови заради концентрацията на ПТП на тях. Анализът е изготвен от КАТ на база на станали катастрофи от началото на годината. Най-коварно е кръстовището между обходния път на Враца и пътя за Криводол, на което за 9 месеца са станали 5 сблъсъка, при които са били ранени петима души. Вторият..

публикувано на 19.10.24 в 13:30

Мездренчани се обединяват в чест на народните будители

Поредно интересно предизвикателство предлагат на съгражданите си младежите от групата на БУМ (Будни, Устремени, Мездренчани). Те канят малки и големи да почетат Деня на народните будители и да си припомнят важни моменти от нашата история с една забавна викторина и игри на 1-ви ноември от 18.30 ч. в кафе "Роял". "Доведете приятели и прегледайте..

публикувано на 19.10.24 в 13:00

Потушен е пожара на Ком

Пожарът в Стара планина над Берковица е изгасен. До късно снощи огнеборци и горски служители са се борели с пламъците. Над 30 декара със сухи треви и ниски храсти са изгорели при пожара вчера в района на връх „Ком". Три екип на пожарната служба и служители на горското в Берковица са гасили до късно снощи. Пожарът се е разпрострял от към района на..

публикувано на 19.10.24 в 11:03

Поход на родолюбието подготвят във Враца

Във Враца подготвят поход на родолюбието , а идеята е на местната управа. Тя беше представена от кмета Калин Каменов. Градоначалникът уточни, че участниците в похода ще носят факли, а събитието ще е след стъмване. По думите му учебните заведения от града под Околчица могат да се включат в събитието, което е посветено на 1 ноември, когато отбелязваме..

публикувано на 19.10.24 в 10:00

Започва "Октобърфест" във Враца

Във Враца днес и утре се организира фестивал на немските традиции под надслов "Октобърфест" .   "Празник на немската култура, традиции и кулинария, разбира се. Идеята е да предизвикаме интереса във врачани към немското производство и към немските инвеститори, имайки предвид, че във Враца имаме немски инвеститори. Поне десет заведения ще предлагат..

публикувано на 19.10.24 в 09:00