Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не бива да се осланяме само на датата за сключване на брак или важни решения

Снимка: Радио ВИДИН

Днешната дата включва в себе си цели 6 двойки, което се случва рядко. 22.02.2022 е една от така наречените огледални дати, примамливи за мнозина, що се отнася до сключване на брак. Във Видин две ще са двойките, който ще си кажат заветното "да" днес, не са никак много, за разлика от други градове в страната, където бъдещите семейства са десетки.

Въпросът е хубава ли е или не чак толкова тази дата, не само що се отнася за сватби, ами като цяло за вземане на важни решения. Специално за радио Видин, нумерологът Ели Маринова сподели какво е важно да знаем за днешната дата и въобще за тези такива, в които има голямо струпване на числа.

Ели Маринова-нумеролог

"По отношение на двойните числа, тази година месец февруари е интересен, защото във февруари се повтарят твърде много двойки. През цялата година ще има много често повтаряемост, не само с двойки, но много често ще има повтаряемост, защото годината е 2022 и доста често ще се случват огледални дати. Когато се събират много еднакви числа избиват обикновено лошите страни на числото, защото двойката, ако я погледнем, това е числото, което търси сговор, разбирателство, екипна игра, това е числото, което търси мир и покой и се стреми да помирява противоположностите. Двойката е силна в това, че тя тихо и упорито си преследва целите. Лошата страна е, когато се натрупат много двойки конкретно, говорим за търсене на начин за опортюнизъм, търсене на начин за решаване на проблемите по линията на най-малкото съпротивление, търсене на начин да се скрием по конюнктурата. Когато избият много двойки, можем дори да имаме една наум за сивия кардинал - за човека, който стои зад официалното лице и му шепне в ухото. За лицемерие. Двойката е много чувствителна, когато е в добрата си страна, отзивчива, съпричастна, но когато имаме твърде много двойки можем да говорим за прилепчивост, за това да търсим някой друг, по-силен, непременно да ни решава проблемите, а пък ние после да му търсим кусури. Може да се стигне и до липса на чувствителност, до грубост, до липса на отзивчивост, до обвиняване, до насаждане на комплекс за вина. Всичко това битува в числото 2." – поясни нумерологът Ели Маринова:

Радио Видин: Може ли тогава да е спорно твърдението, че тази дата е благоприятна за сключване на брак, за запознанства или поводи, които може сами да насрочим?

"Когато става въпрос за лични избори, за лични празници и важни дни, тогава не само датата влияе. Влияят ни и личните числа, защото една дата може да бъде добра за един и може да бъде кошмарна за друг. Зависи на самия човек как му лягат числата. Това вече малко ми прилича на заслепение, когато смятаме, че само едно нещо би могло да ни оправи живота. Когато смятаме, че от тук нататък, след като сме започнали нещо важно на този ден, животът ни ще е само цветя и рози. В никакъв случай!" – добави нумерологът.

Днешната дата освен че е лунна, се определя още като ден на шестте двойки. Освен това комбинацията от числа в нея се чете по същия начин както от дясно наляво, така и от ляво надясно. Такива дати  се наричат ​​палиндромни. Такива съвпадения се случват доста рядко и въпреки, че за мнозина са наистина примамливи, все пак трябва да подхождаме към тях с определено внимание.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
ВиК-Видин

ВиК - Видин: Към момента водоизточниците са в добро количествено състояние

Летните горещини са честа причина за безводие или усложнения с водоподаването у нас. Наскоро от "Водоснабдяване и Канализация" (ВиК) - Монтана отправиха призив към жителите на областта да бъде ограничено използването на водата за непитейни нужди заради силно намаления дебит на някои водоизточници. Въпреки високите температури в нито едно населено..

публикувано на 02.07.24 в 15:40

Насилието над лекарите - кои са причините и възможните решения

Всеки втори лекар у нас е ставал жертва на агресивно поведение , като 11% от медиците са били обект на физическа агресия от пациентите си или от техните близки, а 49% - на вербална. За около половината от пациентите (47%), обаче, лекарите сами са си виновни за проявената спрямо тях агресия, а близо една пета (17%) от тях са на мнение, че..

публикувано на 02.07.24 в 15:00

Видински ученици проведоха урок по история на остров Белене (снимки)

Общо 26 ученици от ГПЧЕ "Йордан Радичков" във Видин, с профил "История", посетиха дунавския остров Персин край град Белене, известен като остров Белене, където се проведе урок за  комунистическото минало на България и съществуващия концентрационен лагер там. Обучението носеше името "Памет или забрава - един красив остров за грозни спомени"...

публикувано на 02.07.24 в 14:00

Евгени Будинов: Усмихвайте се повече

Профилактиката има изключително важна роля при поддържането на здрави зъби и красива усмивка. Това обясни с много чувство за хумор в "Час при зъболекаря" актьорът и режисьор Евгени Будинов . Наскоро усмихнатият артист постави във видинския драматичен театър комедията "Убийство в първа класа". "Устната хигиена и това да си мием зъбите, редовно,..

публикувано на 02.07.24 в 13:00

Ще успее ли проектокабинетът на ГЕРБ

Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарната група, тази на ГЕРБ-СДС - Росен Желязков .  "Най-важното е стабилизирането на публичните финанси и неотклонност от нашия европейски път", заяви Желязков след като представи състав и..

публикувано на 01.07.24 в 15:43

От днес плащаме по-скъп ток

Новите цени на електрическата и топлинната енергия за следващата една година прие Енергийният регулатор . Минималното поскъпване на тока около 1,5 % се оказа малко по-високо, както предупреди председателят на КЕВР Иван Иванов още по време на общественото обсъждане. "Всички жени, които са изготвени като прогноза, са на базата на данните..

публикувано на 01.07.24 в 14:30

Лятото - сезонът на стомашно-чревните инфекции

Лятото е известно като сезона на стомашно-чревни инфекции , които през този период значително се повишават. Основният рисков фактор за тяхното предаване и развитие са мръсните ръце. Затова тези инфекции често са наричани болест на мръсните ръце. Останалите рискови фактори са храната и водата, каза д-р Пепа Цветанова , директор на Дирекция "Надзор на..

публикувано на 01.07.24 в 14:00