Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден на отворените врати във Видинския районен съд

Снимка: Радио Видин

Жители на Видин, ученици, учители и медии ще имат възможността да се запознаят отблизо с организацията и работата на съдиите и съдебните служители, касаеща съдебните процедури, работата и функциите на отделните служби, в рамките на инициативата "Дни на отворените врати в органите на съдебната власт", реализирана от Висшия съдебен съвет. 


На 15.04.2022 година /петък/ от 11:00 часа в Районен съд – Видин, ще се проведе "Ден на отворените врати".  Желаещите да се включат в инициативата трябва да подадат заявка за посещения на имейл адрес: acvidin.press@abv.bg, а при нужда от допълнителна информация във връзка с посочената инициатива, могат да се информират на адрес: acvidin.press@abv.bg или телефон: 0884831222.


Събитието цели да спомогне за повишаване на правната култура на гражданите, за постигане на по-добра информираност и за изграждане на доверие в работата на съдебната система.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Град Видин

Снимката на 5 юли 2024 година

Уличното осветление във Видин, Белоградчик и Ружинци ще бъде модернизирано. Трите общини са с одобрени проекти за енергийно ефективни системи, съобщават от Областния информационен център в крайдунавския град. Проектът на Община Видин е на стойност почти 2 милиона лева, Община Ружинци ще реализира подобрения, възлизащи на над 1 милион лева, докато..

публикувано на 05.07.24 в 18:05

В Монтана кацна въздушна линейка

Хеликоптерът за спешна медицинска помощ по въздуха направи първо кацане на площадката на болницата в Монтана. Полетът е тестов. В Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Стамен Илиев" бе тествана новоизградената хеликоптерна площадка. „Въздушната линейка" направи тестов полет от София до Монтана, за да бъде проиграна ситуацията. Площадката се..

публикувано на 05.07.24 в 18:02

Обвиняем за домашно насилие в Монтанско отива на съд

Районна прокуратура - Монтана предаде на съд обвиняем за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие и причиняване на телесни повреди. 56-годишен мъж е нападнал съпругата си през ноември миналата година в село Якимово , въпреки действащата ограничителна заповед. От изготвени съдебномедицински експертизи става ясно, че обвиняемият е причинил..

публикувано на 05.07.24 в 16:57

Деца участваха в арт работилница в Мездра

Арт работилница се проведе в рамките на инициативата "Забавно лято в библиотеката" в Мездра . Заниманието беше посветено на домашните любимци, след като в понеделник беше представена детската книга на Станка Пенчева "Мили бате!... Писма на един дакел". Проявата започна с решаването на кръстословица, която включваше въпроси за различните породи..

публикувано на 05.07.24 в 16:19

С "Вълшебната флейта" продължават Летните музикални празници във Видин

Операта  "Вълшебната флейта"  от Моцарт ще бъде представена днес, 5 юли, в рамките на Летните музикални празници , които бяха открити вчера в града. Диригент ще бъде  проф. Григор Паликаров .  "Съставът, който ще я изпълни, от млади хора, всичките работили с проф. Нинова, е на едно прекрасно, европейско ниво и този шедьовър на Моцарт, тази..

публикувано на 05.07.24 в 15:46

Кметът на Малорад влезе в ареста заради наркотици

Кметът на врачанското село Малорад Иво Иванов е дал положителна проба за кокаин на теста за наркотици, който му бил направен при рутинна проверка на пътя. Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов :  "Отнет е автомобилът. Лицето е задържано. характерно е, че той е поискал и е дал кръвна проба. Ще изчакаме и резултатите на кръвната проба."..

публикувано на 05.07.24 в 14:46

Археологическият комплекс в Мездра празнува рожден ден

Археологическият комплекс "Калето" в Мездра тържествено ще отбележи своята 11-годишнина днес, 5 юли.  В програмата са предвидени разнообразни артистични изненади , каза управителят на комплекса Павел Петров. "Калето" в Мездра става на 11 години и сме приготвили куп артистични изненади, поднесени по специален начин в подножието на 7000 години..

публикувано на 05.07.24 в 13:00