Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Цолова с фото изложба в Мездра

9
Снимка: Община Мездра

Изложба с художествена фотография, озаглавена "Мигове красота“, подреди Мария Цолова в сградата на Община Мездра. Експозицията включва 14 цветни и черно-бели снимки на авторката, която работи като инкасатор в ЧЕЗ. Сред тях преобладават природни пейзажи и фотоси на изоставени стари къщи, които обективът на Мария е уловил в различни селища от Искърския край - Лютиброд, Оселна, Царевец, Струпец, махала Бовска Габровница и други. Изложбата допълват въздействащи кадри, запечатили уникалния мигове от микросвета на растенията и насекомите.


"Повечето от тези снимки съм направила, докато съм била на работа. Защото моята работа е такава - да обикалям по селата. Една част от тях пресъздават реалността, каквато е в момента в по-малките населени места: те са обезлюдени, къщите се рушат… За съжаление, такава е съвременната действителност в доста села у нас", сподели Мария Цолова. 


Организатор на изложбата е Градската художествена галерия.Това е единадесетата самостоятелна изложба на Мария Цолова, която се занимава с любителска фотография още от ученическите си години. Предходните й експозиции са "Художествена фотография” (2007), "Пейзажи” (2008), "Авторска фотоизложба” (2009), "Зима в обектива”, "Децата на Мездра” (2010), "Сезони”, "Есен” (2011), "Четирите годишни времена” (2016), "Фото-графики” (2017) и "Нашата България - красива и забравена” (2018).



Фотографиите са разположени във фоайето на втория етаж в сградата на Община Мездра и ще остане там до 21 април.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Снимката на 8 юли 2024 година

На тържествено събрание служители на Министерството на вътрешните работи в област Видин получиха почетни грамоти  по случай професионалния си празник, който беше отбелязан на 5 юли. Общо 66 служители от Областната дирекция на МВР (ОДМВР) и 15 от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" бяха наградени, а директорът на ОДМВР старши..

публикувано на 08.07.24 в 18:00

Турнир събра близо 4700 лева за близки на загинали полицаи във Видинско

Близо 4 700 лева бяха събрани по време на благотворителния футболен турнир на малки врати под надслов "Старши полицай Пламен Вълков" във Видин. В турнира участваха 20 отбора, а след награждаването на победителите се проведе и благотворителен търг. На него бяха разиграни футболна топка с автограф на Христо Стоичков, билет за залата на славата и карта..

публикувано на 08.07.24 в 17:02
Награждаване на служителите на МВР в област Видин по повод празника им

Служители на МВР от област Видин бяха отличени по повод професионалния им празник

На тържествено събрание служители на Министерството на вътрешните работи в област Видин получиха почетни грамоти по случай професионалния си празник, който беше отбелязан на 5 юли. Общо 66 служители от Областната дирекция на МВР (ОДМВР) и 15 от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" бяха наградени, а директорът на ОДМВР старши..

публикувано на 08.07.24 в 15:56

Музеят във Враца организира образователна игра за деца

Регионалният исторически музей (РИМ) във Враца продължава с активностите за деца през това лято. За утре, 9 юли, е предвидена образователната игра "Рисунките и символите на праисторическия човек" . Тя е подходяща за деца на възраст от 8 до 13 години. Повече за летните активности разказа Тихомир Машов , завеждащ отдел "Музейни образователни..

публикувано на 08.07.24 в 14:00

Улица във Видин все още е без асфалт въпреки множеството сигнали

Живущи на улица „Константин и Фружин“ във Видин вече 40 години чакат да бъде асфалтирана. Отправяли са многобройни сигнали до Общината, но досега резултат няма. "Не можем да си отворим прозорците. Не може да се диша. Като легнеш да спиш, дишаш пепел... Аз живея на ъгъла. Като духне вятър, става страшно... Имаше моменти, където с количката не..

публикувано на 08.07.24 в 13:00

Баща и син нападнаха полицаи в село Долно Церовене

Баща и син от ломското село Долно Церовене са задържани за възпрепятстване на полицейски служители да изпълнят служебните си задължения, съобщават от Областната дирекция на МВР в Монтана. На 6 юли от телефон 112 постъпил сигнал за унищожаване и повреждане на лек автомобил пред частен дом в селото, който бил посетен от двама служителите на..

публикувано на 08.07.24 в 12:07

Предстои дезинсекция срещу комари в Мездра

Обработка срещу комари ще бъде извършена тази вечер в Мездра . Дезинсекцията ще е с топъл аерозол на тревната, храстовата и дървесната растителност на територията на града. Първоначално пръскането трябваше да бъде извършено на 2 юли, но поради неблагоприятните метеорологични условия беше отложено. За обработката на площите ще се използват биоцидни..

публикувано на 08.07.24 в 12:00