Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симфониета Видин с концерт "Пролетни мечти"

Участват Орлин Павлов, Еделина Кънева и Георги Милтиядов

Снимка: фейсбук: Симфониета Видин

С концерта "Пролетни мечти" Симфониета Видин изпраща месец април. На сцената излизат Орлин Павлов, Еделина Кънева,  диригента е маестро Георги МилтиядовЗаедно с видинските симфоници те ще представят музика от Чайковски, Вивалди, Гершуин, песни от репертоара на Франк Синатра, Елтън Джон и Жо Дасен. 


За Еделина Кънева концерта във Видин е една сбъдната пролетна мечта:


"Честно казано, от много отдавна исках да работя с Георги Милтиядов, а с Орлин не съм спирала да работя. Но напоследък поради неговите ангажименти не е толкова често и сега сбъдвам, както се казва, поредната си мечта - да си пея на сцената с него и с Георги Милтиядов. Аз съм идвала вече доста пъти във Видин. Пяла съм на концерти, не само с толкова известни изпълнители като Орлин Горанов и Орлин Павлов, и с Георги Милтиядов, участвала съм и като солист на Симфониета Видин с програми, в които съм пяла оперета..."


Орлин Павлов не е имал участие повече от 10 години на видинската сцена и много се вълнува:


"Щастлив съм, защото аз не съм пял от много отдавна във Видин. Ако върна времето назад, не знам, може и да бъркам, но повече от 10 години. И е хубаво, защото е пролет, защото сме отново с Еделина - истинско удоволствие. Още повече ще сме заедно с Гого Милтиядов, като диригент, като аранжор и в ръцете на видинската Филхармония, с която имахме удоволствието да бъдем последно заедно в Ловеч, където стана един много хубав концерт. Имаме страхотни впечатления от годините от публиката във Видин. Еделина също ми каза, че е страхотна и аз съм сигурен в това... и нямам търпение да се видим."


С много настроение Георги Милтиядов покани видинчани на концерта:


"Колкото и да е далеч Видин от моето местоположение където се намирам, дали ще бъде в Бургас или в Плевен, на мен винаги ми е много драго и с голямо удоволствие работя с този оркестър, защото те показват голямо желание, много енергия във всичко ново, което правим и на мен това ми вдъхва надежда... Този концерт "Пролетни мечти", ако не се лъжа, за първи път го направихме в Ловеч на 29 март и тогава помня, че се посрещна от публиката с много голяма радост и аплаузи... За мен е чест и голяма радост да работя с певци като Еделина Кънева и Орлин Павлов. В репертоара сме включили много световни хитове от Елтън Джон, от Франк Синатра, от мюзикълите Гершуин, Спящата красавица, Аладин, Цар лъв и мисля, че на публиката във Видин това ще им достави удоволствие, радост и ще ги подтикне към едно пролетно настроение. Каня всички граждани на град Видин да заповядат тази вечер в зала Филхармония."


Концертът "Пролетни мечти" е от 19:00 часа, в зала "Филхармония". 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Заводът на

Липсва официално уведомление за затварянето на завода за кабелни комплекти в Мездра

В Бюрото по труда в Мездра не е постъпила официална информация за затваряне на завода за кабелни комплекти в града. Работодателят е длъжен поне 30 дни предварително да информира институцията за намерението си, в противен случай може да бъде санкциониран от Инспекцията по труда. Това каза директорът на Бюрото по труда Владимир Петков и поясни, че е..

публикувано на 19.09.24 в 15:36

С какво привлича туристи пещера Леденика

На 17 септември се навършиха 63 години от влизането на първата посетителска група в природния феномен "Леденика". През годините пещерата е впечатлила стотици хиляди туристи. Освен с уникални образувания, тя разполага и с място за провеждане на концерти и спектакли. Пещерата е отворена за посещения през цялата година, каза Христо Христов-..

публикувано на 19.09.24 в 15:19

Доброволци почистиха туристическа пътека на връх Бабин нос

Доброволци разчистиха паднали клони и дървета по екопътека в участъка между Бабин нос и Студен кладенец, това е маршрутът "Връшка чука - Ком", който е естественото продължение на "Ком - Емине". Инициативата е на групата "Торлакия" - това е неформална група от доброволци, чиято обща цел е развитието на туристическия маршрут "Връшка чука - Ком" и..

публикувано на 19.09.24 в 15:00

Учредиха туристическо дружество в Мездра

Туристическо дружество "Искър - Мездра" беше учредено в железничарския град. Негови учредители станаха 14 активни туристи . Сред тях е доайенът на местното туристическо движение Борислав Леонкев . Искаме да си върнем дружеството, каквото е било преди промените, каза той. "Това го говорим от отдавна, защото нашето дружество има славни..

публикувано на 19.09.24 в 14:56

Деца отбелязаха Европейската седмица на мобилността във Видин

По повод Европейската седмица на мобилността , която се провежда всяка година от 16-и до 22 септември , децата от ДГ "Арабела" във Видин за четвърта поредна година участваха в инициатива, съвместно със служители на Областната дирекция на МВР.  Проявата е част от програмата по повод Дните на безопасността на пътя, организирани от..

публикувано на 19.09.24 в 14:17

Търси се решение на проблема с електрическите тротинетки във Видин

Броят на електрическите тротинетки, които се използват като средство за придвижване във Видин се увеличава. Проблемът е, че често на тях се возят повече от един човек, управляват се от деца, водачите не се съобразяват с пешеходците и другите участници в движението, карат ги на пешеходни зони. Всичко това води до риск от сериозни инциденти. Главен..

публикувано на 19.09.24 в 14:00

Изложба във Видин ще разкаже историята на еврейско момиче

Изложба, разказваща историята на едно еврейско момиче, принудено заедно с родителите си да се укрива, за да избегне преследването от националсоциалистическия режим в Германия, ще бъде открита във Видин . "Сузи, внучката от къща № 4 и времето на скритите еврейски звезди" е създадена по едноименната графична новела на художника и учител в училище..

публикувано на 19.09.24 в 13:29