Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христина Кирилова спечели конкурса за директор на видинския музей

Снимка: РАДИО ВИДИН Архив

Христина Кирилова се класира на първо място след втория етап от конкурса за директор на Регионален исторически музей Видин. Историкът от отдел "Нова история" събра 304 точки от проведеното събеседване и защита на концепция. Вторият кандидат - етнологът д-р Сашка Бизеранова, е с 266 точки, става ясно от протокола с окончателните резултати, публикуван на интернет страницата на Община Видин. 

Очаква се 10-членната конкурсна комисия, председателствана от зам.-кмета Борислава Борисова, да излезе с предложение до Кмета на общината на длъжността директор на Регионален исторически музей Видин да бъде назначен класиралият се на първо място кандидат. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Общо 41 жилищни блока са санирани във Видин и Белоградчик

С европейско финансиране и национално съфинансиране са санирани общо 41 жилищни блока във Видин и Белоградчик , съобщават от Областния информационен център. Средствата за изцяло безвъзмездното за собствениците енергийно обновяване на жилищните сгради са от Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 (ОПРР). Инвестициите са реализирани..

публикувано на 20.09.24 в 11:56

Районното управление на полицията във Видин издирва собственика на мобилен телефон

РУ-Видин издирва собственика на мобилен телефон „Самсунг“ , съобщават от областната дирекция на МВР. На 1 август видинчанин предал в полицията телефонния апарат – със заключен екран, след като го открил на  пейка в градската градина (зад сградата на съда). До момента в районното управление не е постъпвал сигнал за откраднат или изгубен..

публикувано на 20.09.24 в 10:57

Полицията задържа врачанин за три телефонни измами

29-годишен мъж от Враца е задържан за участие в три телефонни измами , извършени в периода 5-8 септември в областта. След самопризнания и разследване, е установено, че той е съпричастен и към престъпление в Берковица. Повдигнато му е обвинение и е задържан за 72 часа с прокурорско постановление.

публикувано на 20.09.24 в 10:50

Грамада празнува

Традиционният панаир в град Грамада беше официално открит в четвъртък вечер, на  19  септември. Събитието има 108-годишна история и се превръща в едно от най-очакваните не само от местните хора.  Първият Грамадски панаир е открит на 8 септември през 1915 година. Ежегодно през септември, община Грамада, съвместно с читалище "Пробуда 1908",..

публикувано на 20.09.24 в 07:46

Партиите и коалициите постигнаха съгласие за съставите на СИК в община Кула

Партиите и коалициите в Кула постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии в изборите за народни представители на 27 октомври. В консултациите с кмета д-р Владимир Владимиров участваха представители на всички парла ментарно представени партии в 50 -ото Народно събрание. 92-ма ще са членовете на всички 12 СИК в общината в..

публикувано на 20.09.24 в 07:40

Снимката на 19 септември 2024 година

Стартира четвъртото издание на Балонена фиеста -Белоградчик. Едновременно с полетите, посетителите ще могат да се включат в редица допълнителни активности, обясни Евтим Стефанов, който е един от организаторите на инициативата. От днес всички граждани могат да проверяват дали имената им фигурират в подписка за регистрация на партия или..

публикувано на 19.09.24 в 18:05

Болницата в Мездра е с нов модерен скенер

Многопрофилната болница за активно лечение в гр. Мездра - „МБАЛ - Мездра“ ЕООД, се сдоби с нов модерен компютърен томограф (скенер) . Той е 32-срезов, последно поколение на един от водещите производители на медицинска апаратура в света - американската компания „General Electric HealthCare“ , съобщават от местната управа . Скенерът е закупен със..

публикувано на 19.09.24 в 15:58