Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 13 септември 2022 година

Снимка: Радио ВИДИН

Продължават проявите посветени на Седмицата на пожарната безопасност по повод професионалният празник на огнеборците, отбелязван на 14 септември. Пожарникарите посетиха детска градина "Детелина", филиал "Васил Левски" във Видин и проведоха и демонстрация на пожарна и аварийно-спасителна техника и оборудване. 


Областният управител на Враца Георги Митов върна за поправка две решения на общинския съвет в града под Околчица.


Обновиха хирургично отделение на болницата в Монтана.



Заседание на Общинския съвет и демонстрация на машинно гласуване имаше днес в Ново село.


9 са новите случаи на коронавирус в Северозападна България. Регистрирани са на територията на област Враца. Във Видин и Монтана новозаразени няма. 165 са новозаболелите с COVID-19 у нас през изминалото денонощие според официалната статистика.


Етнографският музей в Берковица подреди изложба, посветена н грънчарството - един от представителните занаяти за града през Възраждането и в Новото време.


Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва проверки в училищните столове и бюфети във връзка с началото на учебната година. Инспекторите ще проверяват от 14 септември до 14 октомври всички столове, бюфети и обекти по Закона за храните на територията на училищата в цялата страна.


98 процента от училищата и детските градини са готови за новия отоплителен сезон, съобщиха от Министерството на образованието и науката (МОН). Всички образователни институции са в готовност за новата учебна година, а дни преди 15 септември намалява и броят на незаетите места за педагогически специалисти, посочват от МОН.


Полицаи, съвместно с инспектори от районните пожарни служби, са извършили охранителни обследвания на сградите на училищата и детските градини в област Видин.

С 450 ученици ще стартира новата учебна година видинското училище "Свети свети Кирил и Методий", което от 1 август е слято със закритото "Отец Паисий".


Обществен транспорт до Врачанския панаир е осигурен от местната администрация.


Хуманитарна организация от Германия "Искри на надеждата" (Christliche Hilfsverein "Hoffnungsfunken e.V.") от гр. Льосниц, провинция Саксония, Германия направи поредното си дарение за Дома за стари хора в град Мездра.


Хора от уязвими групи във Видин ще бъдат обхванати в професионални обучения, а деца ще получат подкрепа, за да се справят в училище. На 84 души ще бъде осигурена заетост за близо година. Други ще бъдат мотивирани да търсят работа.


С множество разнообразни инициативи Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"-Враца отбелязва Седмицата на пожарната безопасност, която се провежда от 12 до 18 този месец.


Временен железопътен прелез е изграден на Главната железопътна линия №2 София - Горна Оряховица - Варна в междугарието Мездра юг - Мездра. Той е въведен в експлоатация във връзка с изпълнението на строително-монтажните работи за обект "Модернизнизация на участък от пътя Мездра-Ботевград".



Зърнопроизводители от Видинско ще протестират утре, 14 септември. Причината е нерегламентираният внос на зърно от Украйна, както и срещу част от изискванията на Зелената сделка.


Обществено обсъждане на актуализацията на капиталовите разходи по бюджета на община Видин за 2022 година организира местната власт. Дискусията е насрочена за 14 септември, сряда, от 11 часа в залата на общински съвет.


Публично обсъждане на Отчета за  изпълнение на бюджета на Кула за 2021 г. ще се състои на 26 септември.

По публикацията работи: Екип на радио Видин


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Районното управление на полицията във Видин издирва собственика на мобилен телефон

РУ-Видин издирва собственика на мобилен телефон „Самсунг“ , съобщават от областната дирекция на МВР. На 1 август видинчанин предал в полицията телефонния апарат – със заключен екран, след като го открил на  пейка в градската градина (зад сградата на съда). До момента в районното управление не е постъпвал сигнал за откраднат или изгубен..

публикувано на 20.09.24 в 10:57

Полицията задържа врачанин за три телефонни измами

29-годишен мъж от Враца е задържан за участие в три телефонни измами , извършени в периода 5-8 септември в областта. След самопризнания и разследване, е установено, че той е съпричастен и към престъпление в Берковица. Повдигнато му е обвинение и е задържан за 72 часа с прокурорско постановление.

публикувано на 20.09.24 в 10:50

Грамада празнува

Традиционният панаир в град Грамада беше официално открит в четвъртък вечер, на  19  септември. Събитието има 108-годишна история и се превръща в едно от най-очакваните не само от местните хора.  Първият Грамадски панаир е открит на 8 септември през 1915 година. Ежегодно през септември, община Грамада, съвместно с читалище "Пробуда 1908",..

публикувано на 20.09.24 в 07:46

Партиите и коалициите постигнаха съгласие за съставите на СИК в община Кула

Партиите и коалициите в Кула постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии в изборите за народни представители на 27 октомври. В консултациите с кмета д-р Владимир Владимиров участваха представители на всички парла ментарно представени партии в 50 -ото Народно събрание. 92-ма ще са членовете на всички 12 СИК в общината в..

публикувано на 20.09.24 в 07:40

Снимката на 19 септември 2024 година

Стартира четвъртото издание на Балонена фиеста -Белоградчик. Едновременно с полетите, посетителите ще могат да се включат в редица допълнителни активности, обясни Евтим Стефанов, който е един от организаторите на инициативата. От днес всички граждани могат да проверяват дали имената им фигурират в подписка за регистрация на партия или..

публикувано на 19.09.24 в 18:05

Болницата в Мездра е с нов модерен скенер

Многопрофилната болница за активно лечение в гр. Мездра - „МБАЛ - Мездра“ ЕООД, се сдоби с нов модерен компютърен томограф (скенер) . Той е 32-срезов, последно поколение на един от водещите производители на медицинска апаратура в света - американската компания „General Electric HealthCare“ , съобщават от местната управа . Скенерът е закупен със..

публикувано на 19.09.24 в 15:58

Партиите и коалициите не постигнаха съгласие за секционните избирателни комисии в община Мездра

Упълномощени представители на парламентарно представените партии и коалиции от партии в 50-ото Народно събрание не постигнаха съгласие за определяне съставите на секционните избирателни комисии (СИК) в община Мездра за изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г., съобщават от общинската администрация. В консултациите, които бяха водени от..

публикувано на 19.09.24 в 15:49