Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Раздадоха отличия за професионализъм и личен принос в Монтана

Снимка: Любо Андреев

Областният управител на Монтана Валери Димитров и неговият заместник д-р Кирил Делев отличиха с грамоти Луиза Стефанова – хореограф на мажоретен състав „Астра” към Общински младежки дом и Миглена Георгиева, директор на Обединен детски комплекс (ОДК) „Ние, врабчетата“ за цялостна професионална дейност и личен принос. Грамота получи и Валери Спасов, инспектор “Рибарство и контрол“ към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) в Монтана за опазване на водоемите в региона от бракониери.


"За мен е изключителна чест и гордост, че именно вие показахте висок професионализъм в работата си, особено дамите за работата си с децата и че имат такива постижения, които са гордост не само за област Монтана, но и за България. Затова в навечерието на Рождество Христово и с настъпването на Новата година аз с ръководството на Областна администрация Монтана взехме решение да ви поднесем по една грамота за вашите положени усилия в служебната ви дейност", каза областният управител Валери Димитров.


Миглена Георгиева благодари за наградата:


"Това признание е за целия екип на ОДК Ние, врабчетата", за всички хора, които ни помагат, за да можем да вървим напред. надявам се, че това ще продължи за в бъдеще и вярвам, че догодина ще постигнем още по-големи успехи с нашите възпитаници благодарение на подкрепата от Вас, от всички хора в Монтана, от Община Монтана, от Министерството на образованието."


Луиза Стефанова благодари за оказаната чест:


"Благодаря сърдечно, не очаквах това признание, но съм трогната."


Отличието е за целия екип на ИАРА- Монтана, каза Валери Спасов:


"Тази награда не я приемам лично за себе си, тя е награда и за моите колеги, тъй като работата, която вършим е отборна и ангажира доста голям кръг от хора както от ИАРА, така и от полицията в цялата област Монтана."


Областният управител Валери Спасов отличи с грамоти и колектива на Народно читалище “23 септември 1928“ в с. Дива Слатина за получена комплексна награда за участие в конкурса „Да пребъде Коледа- Телиш  2022“  и на председателя на Народно читалище „Пробуда 1927“ в с. Говежда – Марин Миронов за принос в читалищната дейност и по случай  95 години от създаване на културното средище.


"Читалищната дейност също има място в развитието на децата, тъй като там е съхранено наследството на България. Весели празници, бъдете живи и здрави", поздрави областният управител.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 3 октомври 2024 година

Над 20 са задържаните в цялата страна при операции на МВР срещу купуването на гласове. Това съобщават от вътрешното ведомство. Полицейска операция срещу купуването на гласове провеждаха днес и служителите на Областната дирекция на МВР-Видин . Полицейските действия бяха насочени към профилактиране на активния криминален контингент, противодействие на..

публикувано на 03.10.24 в 18:05

Почина Лука Велчов - пазител на българската памет в Букурещ

Починал е Лука Велчов - доайенът на българите в Румъния. Новината съобщи дъщеря му. От публикация в социалните мрежи става ясно, че на 5 октомври в 10:00 ч. ще има религиозна церемония в римокатолическата църква "Св. Йеремия" в Китила, на адрес “Банатско шосе” 17, а в 12:00 часа ще има погребение в гробището "Свети Пантелеймон" в Пантелеймон. По-късно..

публикувано на 03.10.24 в 15:35

Враца почита художника Иван Стоилов - Бункера

Изложбен кът   е подреден о т днес, 3 октомври, във фоайето на Регионален исторически музей (РИМ) - Враца  по повод 90 години от рождението на Иван Стоилов - Бункера . У редникът в Художествената галерия "Иван Фунев" към РИМ  Христо Божков съобщи подробности за експозицията: "Във фоайето на Регионален исторически музей - Враца..

публикувано на 03.10.24 в 15:29

56 са тежко ранените при катастрофи за 3 месеца в област Видин

Завишение на пътнотранспортния травматизъм през третото тримесечие на 2024 година в сравнение със същия период на миналата година, но без загинали, отчетоха от сектор „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР-Видин . Данните бяха изнесени по време на заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата. Броят на тежко..

публикувано на 03.10.24 в 14:51

Започна новият творчески сезон на читалището в Мездра

Започнаха изявите от Календара на дейностите и участията на колективите от Народно читалище ”Просвета 1925 - Мездра” за месец октомври. Програмата включва: 05.10. - Градски събор “Край Мездра Искъра шуми”; 05.10.-06.10. - Участие на ГСГП “Мездрея” в Национален фестивал за стари градски и шлагерни песни „В прегръдката на Танголита“,..

публикувано на 03.10.24 в 14:13
Снимката е илюстративна

Половин тон гориво е откраднат от тир на път Е-79 край Монтана

Отново се активизираха крадците на гориво от спрели за почивка тирове на международен път Е-79 край Монтана. 500 литра нафта са източени от тежкотоварен автомобил с турска регистрация.  Шофьорът на турския тир спрял за почивка около 21.00 часа на 1 октомври на отбивка в района на село Белотинци, община Монтана. В 4.00 часа сутринта на следващия..

публикувано на 03.10.24 в 14:06

15 младежи започнаха работа по програма за заетост в Мездренско

Община Мездра назначи на работа 15 безработни младежи по Проект „Младежка заетост+“, който се реализира от Агенцията по заетостта със средства по Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд+, съобщават от общинската администрация. Наетите на работа младежи са на възраст..

публикувано на 03.10.24 в 14:02