Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Астрологът Георги Терзиев: "През 2023 година се очаква трансформация на ценостната система на хората"

Снимка: Zodiak

2023 година се очартава, като интересна. Очаква се трансформация на ценостната система на хората, каза за Радио Видин астрологът и художник Георги Терзиев:


"Ще говоря за 2023 година, като цяло за света,тъй като никой не знае кога точно хан Аспарух е създал България.

Още с началото на годината се разкрива тенденция за практичен и внимателен подход към установяване и търсене на сигурност във финансов план - хубав аспект между светилата Слънце и Луна. Меркурий, планетата на комуникацията и разума е ретрограден, а това е показалец за преосмисляне и анализи. С една дума - година на повишен  разум. Венера, планетата на любовта, финансите и красотата, е в съвпад с планетата на трансформацията Плутон,а това е показалец за съществени промени в тези сфери. Марс, планетата на енергията и страстта е в Близнаци и е ретрограден. Отново тенденции за ревизии в областта на контактите и взаимоотношенията, защото Близнаци управляват тези сфери от битието ни. Юпитер, планетата на разширението и експанзията е в Овен, а това е тенденция за устрем и впускане в рисковани начинания. Посоката на съдбата и съзнателната еволюция за човечеството е отново към финансовия сектор, както в персонален, така и в световен план. Но в близост до нея се намира и планетата на внезапните промени Уран, което вещае известна несигурност и обрати във финансов план. Тенденции за обрати в банковия сектор. Годината ще е белязана от две слънчеви и две лунни затъмнения, а те са мощен предсказателен фактор по проблеми, които трябва да излезнат наяве. На 20 април ще има Слънчево затъмнение в знака Овен, което малко или много ще засегне родените между 7 и 11 април. Тъй като Овен е полярният знак на Везни, то ще бъде изпитано и от родените между 11 и 15 октомври. Другото слънчево затъмнение ще е на 14 отктомври, което ще засегне особено родените между 13 и 17 октомври, както и полярните Овни, появили се на бял свят между 9 и 13 април. Как и по какъв начин, зависи от строго индивидуалните им карти, защото няма как да бъда детайлен за всеки зрял човек от планетата ни.

И ето нещо практично,което може да се приложи,а именно периодите на т.н. ретрограден Меркурий:

-от 21 април до 14 май вкл.

-от 24 август до 15 септември вкл.

-от 13 декември до 01.01.2024 г. вкл


Не закупувайте особено средства за комуникации! Това са периоди за ревизии във взаимоотношения, срещи със стари приятели и др. Не подписвайте важни договори, включително и брачни! Защото умът, в това число комуникациите, тръгват назад. И ако сторите нещо с идея за в бъдещето, то или ще се окаже нередно, или фриволно, или няма да ви хареса, или ще е дефектно и пр. Нюансите са хиляди и неизброими. Ревизии, забавяния, стачки и протакания, са запазени марки в такива периоди.


Ретроградна Венера:

Планетата на любовта, ценностите и финансите ще бъде ретроградна  от 27 юли до 03.09.2023 г. включително.

Това е период за ревизии по тези фундаментални казуси. Не давайте и не заемайте пари, не закупувайте скъпи и изящни предмети, както и не сключвайте особено брачни договори! Ще претърпите фиаско досущ като при ретрограден Меркурий, за който писах преди това. Периодът е хубав за преразглеждане по изброените казуси,вид вътрешна ревизия.“


По публикацията работи: Красимир Каменов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Юли е вторият най-топъл в метеорологичната история на страната ни

Въпреки горещините юли не можа да подобри миналогодишното постижение. Месецът няма да се открои с много високи температури, но се откроява с това, че имахме продължителни горещи вълни.  "Юли тази година се представи общо взето в целия свят в една светлина- горещина, горещина, горещина. Но въпреки горещините юли не можа да подобри..

публикувано на 22.08.24 в 16:15

Кръстиха новоизлюпените черни лешоядчета

Три са излюпените черни лешоядчета тази година в Природен парк "Врачански Балкан". Те получиха своите имена. Малките карталчета бяха маркирани от експерти с предаватели.  "Тази година във "Врачански Балкан" се излюпиха три малки черни лешоядчета. Казвам "Врачански Балкан" като целевата територията на проекта, а иначе едното малко е в Западна..

публикувано на 22.08.24 в 16:05

Ще се намери ли решение на проблема с прегледите на автомобилите?

Месец след промените при годишните технически прегледи проблемите и неяснотите продължават. Още в началото, след като заработи новата електронна система, която свързва дигитално пунктовете с Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация” стана ясно, че някои от автомобилите с бензинови двигатели не могат да покрият екологичните критерии...

публикувано на 22.08.24 в 14:00

Млад лекар от Видин е част от екипа на медицинския хеликоптер

Мартин Малчев е млад човек от Видин , на 30 години, който, освен че работи в Клиниката по интензивно лечение в болница "Пирогов", е и част от екипа на медицинските хеликоптери за спешна помощ в базата в София. Той завършва средното си образование в ГПЧЕ "Йордан Радичков" в крайдунавския град, след това продължава да учи в Медицинския..

публикувано на 22.08.24 в 13:52

Галиче се готви за фолклорен празник

Празник на фолклора организират за поредна година в село Галиче , община Бяла Слатина. Фестивалът "На мегдана край чешмата" ще събере на 24 август танцови състави и индивидуални изпълнители от страната и от съседна Румъния. С подобни прояви се цели да се популяризира фолклорът, обясни за Радио ВИДИН Валери Тодоров, организатор и хореограф на..

публикувано на 22.08.24 в 12:30

Разговор за любовта с Цветелина Цветкова

Авторката на "Лейди Гергана"   Цветелина Цветкова  е във Видин за едно по-различно литературно четене днес, 22 август, от 18:30 часа, в Центъра за творческо и личностно развитие "Свободата да Съм" , където залата ще се превърне в сцена, а пространството ще се изпълни с емоции и смях. В сички присъстващи ще чуят разкази от книгата ѝ  "Зелената..

публикувано на 22.08.24 в 11:25

В "Музикална зона" на 22 август 2024 слушаме Лука Флорес

Легендарният джаз пианист и композитор има тежка съдба, но въпреки всичко се смята за един от най-интересните представители на италианската джаз сцена. Владее много добре езика на джаза, като страстта му към пианото го превръща в протагонист на един интензивен и изискан пианизъм. Гениалният виртуоз и импровизатор, а по-късно преподавател за..

публикувано на 22.08.24 в 09:00