Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Бдин“ започна подготовка за пролетния полусезон (СНИМКИ)

9
Снимка: Радио ВИДИН

„Бдин“ Видин започна подготовка за пролетния полусезон на Северозападната Трета футболна лига. Четирима футболисти са напуснали отбора през зимната пауза, привлечени са двама нови.

„Соуса напусна отбора, Стивън Милчев също изяви такова желание и си тръгна, Теодор Тошев и Филип Георгиев също напуснаха по тяхно желание. В следващите дни към отбора ще се присъединят две нови момчета. Единият е Александър Стоянов, който идва от отбора на „Академик“ Свищов. Ерик Почански пристига от „Созопол“, той е с добре познат на футболните среди, с добра визитка и с доста мачове в Първа и Втора лига“, каза старши-треньорът Николай Цветков.

„Бдин“ ще опита да привлече още нови попълнения, приоритет е централен нападател, който да замести голмайстора Емануел Виейра Де Соуса.

„Работим по селекцията, но това е труден процес за нашия район, тъй като е доста сложно да накараш един човек да дойде да живее във Видин и да играе футбол тук. Ще търсим само футболисти, които имат съответните качества, за да вдигнат нивото на нашия отбор. Целта не е да доведем 5-6 души, които да не са на нужното ниво. Водим разговори, надявам се поне още двама или трима да дойдат.“

Амбициите пред отбора са да запази първото място в класирането.

„За влизане във Втора лига аз няколко пъти вече казвам, че имаме добър отбор и това, което аз си поставям като цел, е да работим правилно и ако със спортните резултати задържим това първо място, би трябвало да участваме във Втора лига, но ще трябва доста работа и доста повече подкрепа. Съгласете се, че базата ни не отговаря на едно такова класиране. Това, което аз мога да обещая е, че ще продължим да работим по начин, който аз смятам за правилен, който съм видял в отборите, в които съм бил. Това правят и всички момчета. Виждате, че при нас има нещо много положително – нашият отбор е изграден изцяло от местни играчи. Много малко отбори могат да се похвалят с това нещо.“

"Бдин" ще се готви изцяло в местни условия. Лидерът в класирането ще изиграе шест контролни срещи:

„В събота, 14 януари, играем контролна среща с отбора на „Монтана“, на 21 януари с „Дреновец“, на 25 януари с „Балкан“ Ботевград, на 4 февруари с „Чавдар“ Етрополе, на 11 февруари с дубъла на „Ботев“ Враца, търсим съперник за 18 февруари“, добави Николай Цветков.

Пролетният полусезон на Северозападната Трета лига ще започне на 25 февруари.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Берковският клуб "Върколак" - шампион по ММА

На 27-28 септември,  в град Горна Оряховица се проведе Държавен личен шампионат по ММА. Участие взеха клубове от цялата страна. При голяма конкуренция отборът на клуб "Върколак" от Берковица спечели 6 медала – 2 златни, два сребърни и два бронзови, и така стана отборен шампион при момчета. Шампиони станаха Вилиян Трифонов Поплалов в категория..

публикувано на 03.10.24 в 17:55

Съдия от професионалния футбол за мача на "Бдин" с "Локо"

Владимир Кирилов от Плевен, който ръководи мачове във Втора лига, е определен за главен съдия на дербито от 6-ия кръг на Северозападната Трета лига между "Бдин" Видин и "Локомотив" Мездра. Странични съдии ще бъдат Мартин Мачев, също от Плевен, и Венцислав Банчев от Ловеч. Четвърти съдия - Петър Иванов от Монтана, делегат на мача Бойчо Бойчев от Враца...

публикувано на 03.10.24 в 13:33

"Локомотив" (Мездра) завърши наравно в приятелска среща

2:2 е крайният резултат от изиграната приятелска среща в Тетевен между аматьорския национален отбор на България и третодивизионния "Локомотив" (Мездра) .  Селекцията на националите бе водена от Емил Велев, с помощници Валери Свиленов и Атанас Апостолов. Те поведоха с 2:0 до края на първото полувреме. Първия гол реализира Василийе Милованович,..

публикувано на 03.10.24 в 13:19

Враца ще е домакин на рали за ентусиасти

Предстои уикенд на високите скорости и адреналина, в който Враца ще бъде домакин на рали за ентусиасти, съобщиха от общинската управа. На 5-и и 6 октомври пътят за Леденика ще се превърне в трасе на високите скорости и адреналина. В спортната проява участие ще вземат над 80 любители. Второто издание на Rookies' Rally Sprint обещава да бъде още..

публикувано на 03.10.24 в 09:47

Тунгаров тренира на облекчен режим

Антон Тунгаров тренира на облекчен режим. Халфът на "Монтана" получи травма в глезена в последните минути при домакинската победа с 2:0 над "Несебър". След срещата наставникът Танчо Калпаков даде почивка на отбора. Лекарският щаб ще направи всичко, за да възстанови напълно Тунгаров за гостуването в понеделник на дубъла на "Лудогорец" /Разград/.

публикувано на 02.10.24 в 17:11

"Ботев" (Враца) ще гостува на "Хебър" в Пловдив

" Ботев" (Враца) ще гостува на "Хебър" в Пловдив, а не в Пазарджик, съобщиха от Спортно-техническата комисия на БФС.  "Хебър", подобно на врачани, извършва ремонт на тревното покритие на стадиона си. Това премести за дълъг период от време срещите, които обикновено се играят на стадион "Георги Бенковски" – на спортното съоръжение на "Локомотив" в..

публикувано на 01.10.24 в 12:09

Четири медала заслужи СК "Бъдин" от международен турнир

Състезателите на видинския спортен клуб "Бъдин" заслужиха четири отличия от второто издание на Международния турнир по джудо в Бяла Слатина за купата на кмета. Нанси Николова е шампионка в категория до 20 кг. Дари Тихомиров се пребори за златото при 50-килограмовите. Сребро заслужиха Ивайло Петков (до 34 кг.) и Сара Иванова в категория до 36 кг. На..

публикувано на 01.10.24 в 07:35