Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шампионът на Адриатическата лига с категорична победа над "Монтана"

Снимка: Любо Андреев

Баскетболистките на "Монтана" загубиха с 50:95 точки от "Цинкарна" (Целе) в среща от 3-ия кръг на Суперлигата на Адриатическата лига при жените. Словенките са настоящият шампион и имат общо три титли. Здравословни проблеми тормозеха през седмицата състезателките на треньора на Николай Господинов.

"Цинкарна" (Целе), с американка и австралийка в състава си, поеха инициативата от самото начало. На почивката те водеха с 46:21 точки. След подновяването на играта "Монтана" вдигна оборотите и затрудни максимално съперника. За съжаление американката Шерин Сътерланд напусна за 5 лични нарушения. В последните 5 минути на мача на скамейката принудително седнаха още Анджелика Митрашинович и Александра Петрова.


За "Монтана" най-резултатна бе Борислава Денчева с 10 точки. За "Цинкарна" американката Сара Лумис отбеляза 18 т., Лея Дебеляк добави 15 т. Повечето състезателки на Николай Господинов бяха на по една тренировка, заради здравословни проблеми.


"Ние сме със 6 момичета, които са с температура, повръщане и преодоляха това нещо, и събраха някаква сила, за да може да се играе мачът. Ако сме в малко по-добро състояние, трудно бихме ги победили, но разликата нямаше да е такава."


Господинов призна класата на съперника и прогнозира нова титла за "Цинкарна" (Целе) в Адриатическата лига.


"Видяхме къде сме, видяхме какво е нивото в Европа и ако искаме ние като играчи, треньор и отбор да растем, трябва много работа, много неща да се променят. Огромна разлика в класите и определено българският женски баскетбол може да се учи от "Целе" как се създава школа, как се работи и как се развива един млад и талантлив отбор."


В събота "Монтана" гостува на "Рилски спортист" (Самоков) в мач от първата тройка от родното първенство.


"Монтана" – "Цинкарна Целе" 50:95 /9:23, 12:20, 16:24, 13:28/

"Монтана": Анджелика Митрашинович 5, Борислава Денчева 10, Габриела Николова /к/. 2, Шерин Сътерланд 4, Александра Петрова 8 /Валерия Алексиева 9, Габриела Ангелова 7, Микаела Дамянова 5, Ванина Василева, Валентина Горанова/

"Цинкарна Целе": Маруса Сеничар /к/ 6, Лея Дебеляк 15, Тейла Симънс 9, Блажа Чех 5, Мая Уранкер 12 /Сара Лумис 18, Ана Нуша Амжич 9, София Гбемутор 8, Лея Бартелме 7, Зоя Щирн 6/

Съдии: Джордже Богоевич, Андрия Димовски, Неманя Ковачевич.


Зала "Младост": 100 зрители




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Мемориален турнир в памет на Сергей Стаменов ще се проведе във Враца

Първи мемориален турнир "Сергей Стаменов - Серго" ще се проведе във Враца. Състезанието е времето на един от най-титулованите лекоатлети и треньори в сектора за хвърляния в Северозападна България. Надпреварата, която ще бъде в дисциплината мятане на диск е по проект на Спортен клуб „Олимипия-Враца", по наредба на Община Враца. Турнирът е за всички..

публикувано на 11.10.24 в 10:00

Спортен клуб във Видин получи дарение

Общинският съвет по наркотичните вещества  във Видин  и превантивно-информационният център към него дариха к омбиниран фитнес уред на Спортен клуб по кану-каяк "Бдин 77".  Инициативата е по повод Световния ден на психичното здраве, който се отбелязва днес, 10 октомври. Спортът е най-добрата алтернатива на употребата на психоактивни вещества, каза..

публикувано на 10.10.24 в 17:08

"Монтана" би с 21 точки хърватки

Баскетболистките на "Монтана" победиха с 84:63 хърватския "Задар" в среща от 2-ия кръг на Адриатическата лига, играна в зала "Младост". Това бе първи успех в новия шампионат за момичетата на треньора Преслав Пешев. Монтанчанки влязоха уверено в срещата и спечелиха първата четвърт с 28:16 точки. В средата на втората четвърт гостенките намалиха..

публикувано на 10.10.24 в 11:47

"Ботев" (Враца) уреди контрола с "ЦСКА 1948"

Врачанският Ботев ще запълни паузата във футболното първенство с контролна среща.  През почивните дни заради ангажиментите на националните ни отбори, мачове от Първа лига няма да има.  Поради тази причина в петък, на 11 октомври, врачани ще гостуват в Бистрица на "ЦСКА 1948".  Припомням, че начело на домакините е врачанинът Валентин Илиев , а..

публикувано на 10.10.24 в 10:06

Трима видински самбисти на Световното в Ларнака

Трима състезатели на видинския Спортен клуб ”Борба,самбо и джудо” са включени в националния отбор на България за Световното първенство по самбо за кадети, младежи и девойки до 18 години. Честта на видинското самбо ще защитават Симона Младенова, Георги Миков и Виктор Вачков .  Най-големият турнир по самбо за младежи тази година е в град Ларнака,..

публикувано на 10.10.24 в 08:36

"Видабаскет" започва с домакински мач в зала "Фестивална"

В събота, 12 октомври, обновеният мъжки отбор на "Видабаскет" започва участието си в новия сезон на Българската баскетболна лига "А" група Запад. В спортна зала "Фестивална" ще гостува тимът на "Ботев 2012" Враца, а срещата е насрочена за 16:30 часа . "Тази среща се очертава като северозападно дерби и на нея ще бъде представен новият отбор, който..

публикувано на 09.10.24 в 12:01

"Ботев" (Враца) се завръща на своя стадион

След известно прекъсване заради лошото състояние на тревната настилка "Ботев" (Враца) най-сетне се завръща в своя дом – стадион „Христо Ботев" . Кметът на града Калин Каменов съобщи новината по оригинален начин – той пусна пост в социалните мрежи, от който става ясно, че тревното покритие е възстановено в оптималния си вид.  "Обрахме картофите,..

публикувано на 09.10.24 в 09:54