Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турнир по футбол на малки врати организират в Бяла Слатина


Турнир по мини футбол от националната верига Winter Masters (Зимни майстори) организират за първи път в Северозапада. Той ще се проведе в новата спортна зала на Бяла Слатина. Участие ще вземат отбори от цялата страна, обясни за Радио ВИДИН Александър Владимиров от организаторите:


"Вече се проведоха 7 турнира, останали са още 4 турнира. За първи път Северозапада ще бъде домакин на подобен формат. Град Бяла Слатина ще приеме отбори от цялата страна. Формата е за 16 отбора, като ще бъдат разделени в 4 групи по 4 отбора... Двата отбора, които се класират на финала печелят квота като награда и ще участват във финалния турнир, който ще се проведе в края на февруари, в Сърбия в град Димитровград. Там ще се съберат всички шампиони, всички финалисти от турнира за да изиграят финалния турнир и победителя съответно ще става шампион на България в зимните турнири и ще играе на европейското първенство през 2024 г. Турнира е подходящ за всички футболисти, които играят аматьорски футбол от 18 до 50 години... Почти всеки един по-голям град приема подобни турнири. Избрахме град Бяла Слатина, защото имат чисто нова зала. Като цяло мини футбола в Северозапада е много развит, особено във Враца, в Монтана..."



Турнирът се организира от Българската Асоциация по Мини Футбол и ще се проведе от 10 до 12 февруари 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Берковският клуб "Върколак" - шампион по ММА

На 27-28 септември,  в град Горна Оряховица се проведе Държавен личен шампионат по ММА. Участие взеха клубове от цялата страна. При голяма конкуренция отборът на клуб "Върколак" от Берковица спечели 6 медала – 2 златни, два сребърни и два бронзови, и така стана отборен шампион при момчета. Шампиони станаха Вилиян Трифонов Поплалов в категория..

публикувано на 03.10.24 в 17:55

Съдия от професионалния футбол за мача на "Бдин" с "Локо"

Владимир Кирилов от Плевен, който ръководи мачове във Втора лига, е определен за главен съдия на дербито от 6-ия кръг на Северозападната Трета лига между "Бдин" Видин и "Локомотив" Мездра. Странични съдии ще бъдат Мартин Мачев, също от Плевен, и Венцислав Банчев от Ловеч. Четвърти съдия - Петър Иванов от Монтана, делегат на мача Бойчо Бойчев от Враца...

публикувано на 03.10.24 в 13:33

"Локомотив" (Мездра) завърши наравно в приятелска среща

2:2 е крайният резултат от изиграната приятелска среща в Тетевен между аматьорския национален отбор на България и третодивизионния "Локомотив" (Мездра) .  Селекцията на националите бе водена от Емил Велев, с помощници Валери Свиленов и Атанас Апостолов. Те поведоха с 2:0 до края на първото полувреме. Първия гол реализира Василийе Милованович,..

публикувано на 03.10.24 в 13:19

Враца ще е домакин на рали за ентусиасти

Предстои уикенд на високите скорости и адреналина, в който Враца ще бъде домакин на рали за ентусиасти, съобщиха от общинската управа. На 5-и и 6 октомври пътят за Леденика ще се превърне в трасе на високите скорости и адреналина. В спортната проява участие ще вземат над 80 любители. Второто издание на Rookies' Rally Sprint обещава да бъде още..

публикувано на 03.10.24 в 09:47

Тунгаров тренира на облекчен режим

Антон Тунгаров тренира на облекчен режим. Халфът на "Монтана" получи травма в глезена в последните минути при домакинската победа с 2:0 над "Несебър". След срещата наставникът Танчо Калпаков даде почивка на отбора. Лекарският щаб ще направи всичко, за да възстанови напълно Тунгаров за гостуването в понеделник на дубъла на "Лудогорец" /Разград/.

публикувано на 02.10.24 в 17:11

"Ботев" (Враца) ще гостува на "Хебър" в Пловдив

" Ботев" (Враца) ще гостува на "Хебър" в Пловдив, а не в Пазарджик, съобщиха от Спортно-техническата комисия на БФС.  "Хебър", подобно на врачани, извършва ремонт на тревното покритие на стадиона си. Това премести за дълъг период от време срещите, които обикновено се играят на стадион "Георги Бенковски" – на спортното съоръжение на "Локомотив" в..

публикувано на 01.10.24 в 12:09

Четири медала заслужи СК "Бъдин" от международен турнир

Състезателите на видинския спортен клуб "Бъдин" заслужиха четири отличия от второто издание на Международния турнир по джудо в Бяла Слатина за купата на кмета. Нанси Николова е шампионка в категория до 20 кг. Дари Тихомиров се пребори за златото при 50-килограмовите. Сребро заслужиха Ивайло Петков (до 34 кг.) и Сара Иванова в категория до 36 кг. На..

публикувано на 01.10.24 в 07:35