Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Таня Христова, гримьор: Все повече се търси естествена визия

2
Снимка: личен архив

Не е тайна, че често жените полагат много усилия, за да подобрят външния си вид. Правят го, за да впечатлят партньора си, заради личното удоволствие или от суета. В стремежа си да станат по-красиви и привлекателни, някои дами изцяло променят визията си с естетически и хирургични процедури.

Таня Христова от Враца е от хората, които успяват да накарат жените да се чувстват по-красиви и желани. Тя е професионален гримьор и експерт по перманентен грим. Казва, че допреди няколко години предпочитанията на представителките на нежния пол са били далеч по-различни от днешните. 

"Аз смятам, че изменение имаше до преди няколко години, обаче това, което много ме радва в последно време, е тенденцията все повече жени да търсят натуралното. Има, разбира се, един по-малък процент от жените, които все още се впечатляват от такива процедури, които си личат - така да го кажем, но все повече стават жените, които търсят естественото, дори и в моята специалност, в перманентния грим. Всъщност целта на този грим е да бъде направен така, че той да не личи. Микроблейдингът, който аз правя по най-нова технология, с която никой не може да разбере, че това не са вашите вежди. Също се занимавам и с перманентен грим - микропигментация на устни. Това, което и там търсим като ефект, е едни хубаво очертани устни, естествени, с хубав розов отенък и хубав контур. Целта е като се събуди една жена сутрин, да има едни хубаво естествени розови устни и едни вежди, които сто процента приличат на естествени. Това е най-новото, което може да се нарече и мода в перманентния грим и в грима изобщо, защото аз съм и гримьор "мейкъп артист" (от англ.- make-up artist). Каквото и да си говорим, нашите жени се сравняват с жените на Запад, привлечени са от модата най-малкото в музикалния бранш и това, което всички наблюдаваме е все по-естествен грим и все по-естествена визия. В последно време прилагам все по-малко техники, докато преди 4-5 години, във всеки един грим аз прилагах много техники, като изрисуване, контраст на цветовете, но в последно време това нещо просто не е така. И това е желание на клиентите, те търсят вече максимално естествена визия." - каза за Радио ВИДИН Таня Христова.

Някои проучвания сочат, че под 10% от мъжете в световен мащаб биха предпочели жената до тях да е с изкуствена коса, мигли, устни или гърди. Повечето от тях са ценители на естествения и поддържан външен вид. Какво обаче мислят мъжете във Видин, проверихме в анкета:

"В днешно време е много трудно с тези корекции и ботокси. Наистина това е проблем на младото поколение. Естествено, както Господ я е създал, така трябва да изглежда жената... В цяла България много корекции си правят жените. Естествена трябва да е красотата на жената и спретната... За мен няма значение как изглежда една жена, аз не се заглеждам много по жени... Трябва да има хубава визия - очи, прическа, да има хубаво облекло и отношение към хората, съответно. Натуралната красота е до определени години, след това си отива... Не е нужно външно да е красива, трябва да има добро сърце и да обича... За мен една жена трябва да е естествена, защото се изкривява иначе и гледната точка на децата. Аз имам дете и виждам какво става. За мен идеалната жена изглежда като съпругата ми..." - коментираха представители на силния пол от Видин.

Някои от анкетираните мъже посочиха за много важни определени черти в характера на жените, като чувството за хумор. Най-непретенциозни се оказаха по отношение на цвета на косата и очите. Други пък заключиха, че жените се стремят към перфектен вид не толкова заради техните мъже, колкото, за да впечатлят другите жени.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още
Заводът на

Липсва официално уведомление за затварянето на завода за кабелни комплекти в Мездра

В Бюрото по труда в Мездра не е постъпила официална информация за затваряне на завода за кабелни комплекти в града. Работодателят е длъжен поне 30 дни предварително да информира институцията за намерението си, в противен случай може да бъде санкциониран от Инспекцията по труда. Това каза директорът на Бюрото по труда Владимир Петков и поясни, че е..

публикувано на 19.09.24 в 15:36

С какво привлича туристи пещера Леденика

На 17 септември се навършиха 63 години от влизането на първата посетителска група в природния феномен "Леденика". През годините пещерата е впечатлила стотици хиляди туристи. Освен с уникални образувания, тя разполага и с място за провеждане на концерти и спектакли. Пещерата е отворена за посещения през цялата година, каза Христо Христов-..

публикувано на 19.09.24 в 15:19

Доброволци почистиха туристическа пътека на връх Бабин нос

Доброволци разчистиха паднали клони и дървета по екопътека в участъка между Бабин нос и Студен кладенец, това е маршрутът "Връшка чука - Ком", който е естественото продължение на "Ком - Емине". Инициативата е на групата "Торлакия" - това е неформална група от доброволци, чиято обща цел е развитието на туристическия маршрут "Връшка чука - Ком" и..

публикувано на 19.09.24 в 15:00

Учредиха туристическо дружество в Мездра

Туристическо дружество "Искър - Мездра" беше учредено в железничарския град. Негови учредители станаха 14 активни туристи . Сред тях е доайенът на местното туристическо движение Борислав Леонкев . Искаме да си върнем дружеството, каквото е било преди промените, каза той. "Това го говорим от отдавна, защото нашето дружество има славни..

публикувано на 19.09.24 в 14:56

Деца отбелязаха Европейската седмица на мобилността във Видин

По повод Европейската седмица на мобилността , която се провежда всяка година от 16-и до 22 септември , децата от ДГ "Арабела" във Видин за четвърта поредна година участваха в инициатива, съвместно със служители на Областната дирекция на МВР.  Проявата е част от програмата по повод Дните на безопасността на пътя, организирани от..

публикувано на 19.09.24 в 14:17

Търси се решение на проблема с електрическите тротинетки във Видин

Броят на електрическите тротинетки, които се използват като средство за придвижване във Видин се увеличава. Проблемът е, че често на тях се возят повече от един човек, управляват се от деца, водачите не се съобразяват с пешеходците и другите участници в движението, карат ги на пешеходни зони. Всичко това води до риск от сериозни инциденти. Главен..

публикувано на 19.09.24 в 14:00

Изложба във Видин ще разкаже историята на еврейско момиче

Изложба, разказваща историята на едно еврейско момиче, принудено заедно с родителите си да се укрива, за да избегне преследването от националсоциалистическия режим в Германия, ще бъде открита във Видин . "Сузи, внучката от къща № 4 и времето на скритите еврейски звезди" е създадена по едноименната графична новела на художника и учител в училище..

публикувано на 19.09.24 в 13:29