Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мизия ще е домакин на национално първенство по спортно ходене

Снимка: Снимка: Община Мизия

Мизия отново ще е домакин на национално първенство по спортно ходене. 

Новината съобщиха от общинската управа, която е джомакин на надпреварата. Мизия ще приеме национален шампионат по спортно ходене за мъже, жени, юноши и девойки под 20г. и под 18 г., както и за момчета и момичета под 16 г.

На 25 март за втора поредна година градът ще бъде домакин на събитието, което е част от календара на Българската федерация по лека атлетика. 

В състезанието ще участват над 100 участници от цялата страна по дадени заявки предварително. Отборите ще се състезават в различни дисциплини, най-дългата от които ще бъде 35 километра.

 В Мизия ще бъде определен националния отбор на България по спортно ходене, който ще участва в Балканското първенство в Гърция през април.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Още едно село в Монтанско е на воден режим

Още едно населено място в община Чипровци минава от днес на воден режим . Към момента в 12 села на територията на област Монтана има нарушено водоподаване заради сушата. Железна е четвъртото село в община Чипровци, което е засегнато от липсата на вода. Чешмите остават сухи от 17:00 до 07:00 часа сутринта. За общинския център ще се..

публикувано на 29.08.24 в 09:55

Влакът за Видин блъсна човек във Враца

Пътническият влак Мездра - Видин, който е тръгнал в 4,40 минути тази сутрин, е блъснал неправилно пресичащ железопътната линия човек, съобщиха от Българските държавни железници. Инцидентът е станал около 5 часа тази сутрин във Враца. Композицията е изчакала да приключат следствените действия и да бъде разчистен железният път. Влакът е заминал от гара..

публикувано на 29.08.24 в 09:38

Криводол празнува

Криводол  отбелязва празника на града днес, 29 август. По традиция на този ден се провежда тържествена сесия на Общинския съвет, а вечерта е предвиден концерт, обясни за Радио ВИДИН  Христина Кръстева  от местното читалище "Никола Вапцаров - 1924".  "За този ден обикновено имаме тържествена сесия, на която се връчват наградите на хора и институции,..

публикувано на 29.08.24 в 08:25

Враца с най-високи заплати в Северозапада

Хората от Враца и областта взимат най-високите заплати в Северозападна България. Според данни на Националния статистически институт за второто тримесечие, средната заплата във Врачанско е 2100 лева. Това поставя областта в ТОП 3 по възнаграждения в страната. Данните на статистиката поставят преди областта само заетите в София и Варна, а ръстът в..

публикувано на 29.08.24 в 08:22

В Берковица търсят съдебни заседатели

Процедура за подбор на съдебни заседатели организира Общински съвет - Берковица . Срокът за подаване на документи е до 16 септември. Към момента има само една кандидатура, което е крайно недостатъчно, защото трябва да са минимум четири, каза  Зоя Иванова , общински съветник и председател на комисията по подбор: "Кандидатите трябва да отговарят..

публикувано на 29.08.24 в 07:35

Снимката на 28 август 2024 година

Само 15 нови жилищни сгради, с общо 18 апартамента, са въведени в експлоатация през второто тримесечие на годината в целия Северозапад. Това показват данните на Националния статистически институт.  Втори ден видинското село Градец е без вода. По думите на Валери Димитров, липсата на водоснабдяване сериозно затруднява местните жители...

публикувано на 28.08.24 в 18:10

В Белоградчик разселиха над 1000 фазана

Ловците в Белоградчик разселиха над 1000 фазана. Пуснати са на територията на почти всички дружинки, каза инж. Теодора Станимирова - председател на ловно-рибарско сдружение "Сокол"-Белоградчик.  "На 27-ми разселихме 1087 фазана на територията на сдружението, във всички ловни дружинки. 90-дневни фазани, правим го всяка година, виждаме доста голяма..

публикувано на 28.08.24 в 16:09