Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С европейски средства повишават капацитета на общинската администрация в Бяла Слатина

Снимка: Радио Видин

Общинската управа в Бяла Слатина ще увеличи капацитета си в реформирането, благодарение на проект от Европа. Кметът Иво Цветков подписа договор по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2021-2027".

Срокът на изпълнение е 20 месеца, а за дейностите в разработката общинската управа ще получи 138 313 лв.

С европейски средства е планирано създаването на фронт-офис, наемане, обучение и супервизия на персонала в общината, който има отговорности по Закона за личната помощ, Закона за хората с увреждания и Закона за социалните услуги

Специфичните цели, които се очаква да бъдат постигнати с изпълнението на проекта, са:  предоставяне на по-ефективна, ефикасна и качествена грижа на хората от най-уязвимите групи; подобряване качеството на живот и на достъпа до услуги на хората от най-уязвимите групи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Търсят се 18 кандидати за съдебни заседатели в Монтана

Общинският съвет в Монтана обяви прием на документи за подбор на кандидати за съдебни заседатели към Окръжен съд - Монтана. Кандидатите трябва да бъдат дееспособни български граждани, които имат настоящ адрес в община Монтана, завършено най-малко средно образование, да не са осъждани за умишлено престъпление, независимо от реабилитацията и..

публикувано на 22.08.24 в 15:08

Пуснаха движението край село Ивановци

Възстановено е движението по път I-1 Видин – Монтана в района на с. Ивановци. То беше ограничено и в двете посоки заради аварирал тежкотоварен автомобил по-рано днес. Движението се извършваше по обходни маршрути.

публикувано на 22.08.24 в 15:01

Нови транспаранти посрещат жителите и гостите на село Ослен Криводол

Благодарение на лична инициатива на жител на с. Ослен Криводол, пожелал да остане анонимен, от днес на няколко ключови места в селото са поставени транспаранти. Първият посреща жителите и гостите на населеното място на входа на селото с "Добре дошли", вторият е монтиран на оградата на кметството, третият упътва към изворчето Вункинец, а четвъртият..

публикувано на 22.08.24 в 14:59

Започва "Ослен Фест - селски Ренесанс"

Село Ослен Криводол е домакин на третия фестивал "Ослен Фест - селски Ренесанс". В четирите дни от 22-ри до 25 август организаторите предвиждат множество дейности и събития, насочени към съживяване на българското село като специално внимание се обръща на доброволчеството. Фестивалът е добър повод за среща със съмишленици и приятели, като програмата има..

публикувано на 22.08.24 в 14:55

Електрическо табло "оживява" в центъра на Видин

Стартира нова инициатива за облагородяване на градската среда във Видин.  След редица проекти за оцветяване на стари телефонни кабини, днес основателите на платформата "Естетика" съвместно с художничката  Теодора Обретенова  обръщат внимание на друго често пренебрегвано градско съоръжение – електрическите табла, едни  често сиви и скучни..

публикувано на 22.08.24 в 14:49

МРРБ: Сериозното засушаване е основна причина за недостига на питейна вода

В изпълнение на разпоредените от министър-председателя Димитър Главчев спешни мерки за справяне с безводието в страната, в МРРБ в сряда се проведе среща между министрите на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова, на околната среда и водите Петър Димитров, на енергетиката Владимир Малинов и на икономиката и..

публикувано на 22.08.24 в 14:19

Ограничено е движението по Е-79 край село Ивановци

Временно e ограничено движението и в двете посоки по път I-1 / Е-79 / Видин – Монтана в района на с. Ивановци поради аварирал тежкотоварен автомобил, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът се пренасочва по обходен маршрут за всички МПС по път Дунавци – с. Арчар – с. Добри дол, по път с. Добри дол – с. Дреновец и по път с. Дреновец –..

публикувано на 22.08.24 в 14:12