Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бдин" завърши по шампионски сезона и заслужено вдигна купата (СНИМКИ)

22
Снимка: Радио ВИДИН

"Бдин" Видин победи с 4:1 "Павликени" в последния кръг на първенството на Северозападната Трета лига и взе реванш срещу този съперник след загубата с 0:1 през есента. С хеттрик се отличи централният нападател на видинчани Тома Ушагелов, а след мача футболистите и ръководството на видинския клуб получиха купата и златните медали за първото място в класирането.

Мачът започна с минута мълчание в памет на бившия футболист на "Бдин" Румен Руменов-Джаза.

Резултатът бе открит още в 9-ата минута, след като Ушагелов засече с удар от въздуха центриране за 1:0. В 34-ата минута Соколов проби през центъра на терена, подаде на Валдемар Лашков, който бе изведен след двойно подаване от Ушагелов на стрелкова позиция и покачи на 2:0. Само две минути по-късно Валдемар Лашков нацели напречната греда със силен удар от 20 метра, топката попадна във Винисиус, той намери  Ушагелов, а голмайсторът на "Бдин" направи резултата класически. Тома Ушагелов оформи своя хеттрик минута преди края на първото полувреме след центриране на Мартин Николов.

Гостите отбелязаха почетното си попадение в 54-ата минута. Александър Танков изненада резервния вратар на домакините Росен Вергилов с далечен удар за крайното 4:1.

"Бдин" доигра срещата с таланти от юношеската формация на клуба.

След мача кметът на Община Видин Цветан Ценков и председателят на Областния съвет на БФС Иво Марков връчиха златните медали и шампионската купа на футболистите на "Бдин". Президентът на клуба Жоро Василев бе награден и със златна значка и почетна грамота от Българския футболен съюз за приноса си в развитието на най-популярния спорт.

През новия сезон "Бдин" Видин ще играе в по-горното ниво на българския футбол- Втора лига. Видинският клуб се завръща в професионалния футбол след повече от 10-годишна пауза.

"Много сме щастливи, радвам се, че цялата работа, всички усилия, не бяха напразни. Изпълнихме целта, която ни беше поставена от самото начало. Благодаря на всички момчета за това, че повярваха, че това е възможно.  Благодаря на ръководството, че винаги беше зад нас. Благодаря на г-н Жоро Василев, че ми се довери, че имах пълна свобода да работя, явно има футболен нюх и заради това вече сме във Втора лига. Тепърва обаче предстои изключително много работа. Необходима е работа по стадиона. Имаме уверението на кмета г-н Ценков, че нещата ще се случат. Предстои много работа по селекцията, по подготовката. Изоставаме с времето, защото новото първенство стартира след месец и половина - на 15 юли. Но вярвам, че с упорита работа, с желание и вяра, може да се случат нещата. Целта е да се утвърдим във Втора лига, а не веднага да се върнем и да играем мачове с Малчика, Царева ливада и т.н., с цялото ми уважение към тези отбори. Първата ни цел е да запазим нашите момчета в отбора, да запазим хората, които реално постигнаха този успех. Ще търсим и нови момчета, надявам се да имаме успех да привлечем точните хора и да успеем да запазим тази добра атмосфера и този колектив, които бяха в основата на успеха", обясни играещият старши-треньор на "Бдин" Николай Цветков.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Берковският клуб "Върколак" - шампион по ММА

На 27-28 септември,  в град Горна Оряховица се проведе Държавен личен шампионат по ММА. Участие взеха клубове от цялата страна. При голяма конкуренция отборът на клуб "Върколак" от Берковица спечели 6 медала – 2 златни, два сребърни и два бронзови, и така стана отборен шампион при момчета. Шампиони станаха Вилиян Трифонов Поплалов в категория..

публикувано на 03.10.24 в 17:55

Съдия от професионалния футбол за мача на "Бдин" с "Локо"

Владимир Кирилов от Плевен, който ръководи мачове във Втора лига, е определен за главен съдия на дербито от 6-ия кръг на Северозападната Трета лига между "Бдин" Видин и "Локомотив" Мездра. Странични съдии ще бъдат Мартин Мачев, също от Плевен, и Венцислав Банчев от Ловеч. Четвърти съдия - Петър Иванов от Монтана, делегат на мача Бойчо Бойчев от Враца...

публикувано на 03.10.24 в 13:33

"Локомотив" (Мездра) завърши наравно в приятелска среща

2:2 е крайният резултат от изиграната приятелска среща в Тетевен между аматьорския национален отбор на България и третодивизионния "Локомотив" (Мездра) .  Селекцията на националите бе водена от Емил Велев, с помощници Валери Свиленов и Атанас Апостолов. Те поведоха с 2:0 до края на първото полувреме. Първия гол реализира Василийе Милованович,..

публикувано на 03.10.24 в 13:19

Враца ще е домакин на рали за ентусиасти

Предстои уикенд на високите скорости и адреналина, в който Враца ще бъде домакин на рали за ентусиасти, съобщиха от общинската управа. На 5-и и 6 октомври пътят за Леденика ще се превърне в трасе на високите скорости и адреналина. В спортната проява участие ще вземат над 80 любители. Второто издание на Rookies' Rally Sprint обещава да бъде още..

публикувано на 03.10.24 в 09:47

Тунгаров тренира на облекчен режим

Антон Тунгаров тренира на облекчен режим. Халфът на "Монтана" получи травма в глезена в последните минути при домакинската победа с 2:0 над "Несебър". След срещата наставникът Танчо Калпаков даде почивка на отбора. Лекарският щаб ще направи всичко, за да възстанови напълно Тунгаров за гостуването в понеделник на дубъла на "Лудогорец" /Разград/.

публикувано на 02.10.24 в 17:11

"Ботев" (Враца) ще гостува на "Хебър" в Пловдив

" Ботев" (Враца) ще гостува на "Хебър" в Пловдив, а не в Пазарджик, съобщиха от Спортно-техническата комисия на БФС.  "Хебър", подобно на врачани, извършва ремонт на тревното покритие на стадиона си. Това премести за дълъг период от време срещите, които обикновено се играят на стадион "Георги Бенковски" – на спортното съоръжение на "Локомотив" в..

публикувано на 01.10.24 в 12:09

Четири медала заслужи СК "Бъдин" от международен турнир

Състезателите на видинския спортен клуб "Бъдин" заслужиха четири отличия от второто издание на Международния турнир по джудо в Бяла Слатина за купата на кмета. Нанси Николова е шампионка в категория до 20 кг. Дари Тихомиров се пребори за златото при 50-килограмовите. Сребро заслужиха Ивайло Петков (до 34 кг.) и Сара Иванова в категория до 36 кг. На..

публикувано на 01.10.24 в 07:35