Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ROCKY в света на диджейството

Снимка: колаж на РАДИО ВИДИН



Днес се срещаме с една творческа личност. Тя е певица, продуцент, DJ и модел. Тръгва по артистичния си път още от малка – започва да учи пеене и балет в първи клас, а средното си образование завършва в Националното музикално училище "Панайот Пипков" в София с поп и джаз пеене. През 2019 година участва в "Гласът на България", а година по-късно дефилира на модния подиум на Седмицата на модата в Милано


Нейната хип-хоп и R&B персона вече е позната в почти всички популярни клубове в страната с артистичния псевдоним ROCKY.  Владилена Тодорова живее в столицата, но е идвала няколко пъти да пуска музика на партитата във Видин. 











Влади се занимава с много неща, но днес се фокусираме върху диджейството. Питам я защо избира артистичния псевдоним ROCKY?


"ROCKY идва от една дълга част от моя живот, в която бях част от много рок групи, като фронтмен, включително в Подуене блус бенд  съм записвала албуми и така доста дълго време смятах, че рокът е моето нещо, преди хип хопа... Минала съм от всякъде - джаз, блус и сега сме тук."


През последните години жените диджеи не са рядкост. Откога в България е популярна професията диджей за нежния пол?




"Аз понеже вече от година и половина, може би, се занимавам с това и се изявявам като такава. Още не мога да свикна с идеята да се приемам така, но съм много горда да съм представител точно на женския пол диджейки, защото има доста интересни жени, които аз срещнах в последствие...които се занимават дори от доста дълги години. Аз не бях запозната с това преди това, така че не съм сигурна колко време имаме такива представители тук, но определено последната година, година и половина, две дори, доста жени изявяват интерес към нашата професия..."


Всички сме виждали поне веднъж доста статични диджеи и ROCKY определено не е от тях. Тя има магнетично влияние върху публиката, зарежда я много. Признава, че контактът с публиката е важен за нея.


"Определено това е най-важното качество за всяка една сфера на артистите, защото именно контактът с публиката е ключът и аз благодарение на танците и на това, че съм на сцена от много ранна възраст, съм почти преодоляла всякакъв страх от изяви и съм доста разчупена и просто ми доставя огромно удоволствие и самата музика, която пускам, и това как хората реагират на нея. Така че смятам, че това е определено първото нещо, което трябва да направите, ако решите да ставате диджей - без сценична треска!"




ROCKY говори с любов и ентусиазъм за професията си, което е знак, че тя ѝ дава много. Какво всъщност ѝ дава?


"Диджейството е много широко разпространено вече в България. Най-хубавото е, че освен, че можем да пътуваме постоянно, дори не само у дома, се срещаме с много хора- всякакви и на различни възрасти. При мен лично идват много дами, които ми споделят, че винаги са имали желание да правят нещо подобно и аз определено винаги ги насърчавам, защото когато видя че наистина им носи нещо, което и на мен - това е ключът, както казах. И ако наистина усещате музиката... понеже на мен музиката ми заема доста голяма част от живота... дори всъщност първоначалната идеята, заради която започнах да се занимавам и с това, беше че аз пиша музика и това е главното нещо, което искам да правя в този живот... Смятам, че ми дава много точно това, че се срещам с много хора и мога да пътувам и много скоро да представям и своята музика. Така че, на всякакви нива ми дава много и се чувствам много пълноценна, въпреки липсата на сън..."


2021 година ROCKY издава първия си сингъл и му дава името -  Ain't Gonna Wait.




Тук можете да последвате ROCKY -  Instagram / Facebook / You Tube 


Чуйте целия разговор в прикачения файл

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Мариана Димитрова: Бабите и дядовците са символ на стабилност

3 октомври е Световен ден на баба и дядо . Денят е повод да отдадем заслужена благодарност на баби и дядовци за подкрепата им към деца и внуци. Трябва да бъдат почитани, казват видинчани.   "Дядовците и бабите са ни едно богатство. Благодарение на тях сме тук, ние, нашите родители. Специално на мен те са ми много от помощ, затова съм..

публикувано на 03.10.24 в 17:16

Сдружение "Заедно за язовир Дъбника" е собственик на рибния ресурс на водоема

Сдружение "Заедно за язовир Дъбника" стана собственик на рибния ресурс на водоема за срок от 5 години. Условията по процедурата, по която е кандидатствало сдружението са сурови, заяви Владислав Йорданов- член на организацията. "Реални сдружения, които имат членска маса, които имат членове над 500, с едногодишни билети, валидни в ИАРА. Това е..

публикувано на 03.10.24 в 16:41
Снимката е илюстративна

"Четири лапи": Интензивното животновъдство кара животните да страдат

Ден след Световния ден на селскостопанските животни и ден преди Международния ден за защита на животните говорим с Тихомир Димитров- ръководител на отдел "Програми" към фондация "Четири лапи" за хуманното отношение към животните и за дейността на организацията, която е фокусирана върху животните под пряко човешко въздействие...

публикувано на 03.10.24 в 16:16

Как могат да останат по-дълго туристите в Искърското дефиле

Туристическият бранш в района на Искърското дефиле се обединява около създаването на нова туристическа дестинация. Идеята възниква още миналата година. При разговори с местните хора и от наблюдения на Дирекцията на Природен парк "Врачански Балкан" става ясно, че има много голям бум на туристи по Искърското дефиле. Това навежда на мисълта..

публикувано на 03.10.24 в 16:09

Брусарци има нова зона за отдих и спорт

Брусарци вече разполага с нова зона за отдих и спорт . Общинският център е пример за това, как запуснати терени могат да бъдат превърнати в нещо полезно.  Новият обект е създаден по проект "Обичам природата и аз участвам“ в рамките на Национална кампания "Чиста околна среда - 2023 г.“.  Целта му е да повиши екологичната култура чрез..

публикувано на 03.10.24 в 14:00

Община Монтана набира кандидати за стипендии на талантливи ученици

Община Монтана обяви начало на сесия за стипендии на ученици с изявени дарби от 1 октомври. Начало на сесията за определяне на годишна и еднократна стипендия и приемане на кандидатури е съгласно чл. 10 и чл. 11 на Наредбата за условията и реда за отпускане на стипендии на ученици с изявени дарби от община Монтана. Това обяви за Радио ВИДИН..

публикувано на 03.10.24 в 12:00

Виктория Асенова - VikA с нов сингъл и видеоклип

Младата певица, родом от Видин, Виктория Асенова -VikA представи новия си сингъл и видео към него. "Gimme love" е песен, създадена от самата изпълнителка и нейните италиански продуценти. След"Heart babe", чиято премиера бе преди година, това е втората песен, продуцирана  от звукозаписната компания със седалище в Италия. Песента е на английски език..

публикувано на 03.10.24 в 10:05